reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Made trzymamy kciuki za święta z rodzinką :)
Anianka rzeczywiście duuuuże Maleństwo :O
Ja dziś przegięłam, w sumie dwa dnu z rzędu, czuję się okropnie ;(
Teraz usiadłam i już racze nie wstanę ;(( choć cieszę się z efektów pracy, to jestem wściekła, że we wszystkim trzeba mi pomagać i mimo tego i tak czuję,że umieram ;((

reklama
Monia z om 2-3 luty a z ost. Usg 15 styczeń- to już 3 tyg różnicy.

Maagsia- skąd ja to znam:) też zawsze byłam taka Zosia samosia i źle mi z tym że ktoś mi pomaga w najprostszych czynnościach a z Drugiej str jak nie pomaga to mi przykro i źle:D ach te hormony:p

No twoja dzidzia Anianka pasuje właśnie na ten wcześniejszy termin. Ale kurde 3tyg to duuuuzo. Takie ciągle życie w niepewności.
U mnie ciągle wychodzi różnica do 3dni. Choć wolałabym połowę stycznia bo juz mam dość:)

aisha u mnie też wychodzi teraz 3 dni różnicy.... a wcześniej wychodziło 2 tyg z tym że w drugą stronę..... nie wiem na ile możemy się tym sugerować... mój gin twierdzi że usg z 12 tc jest wiążące bo potem to już dzieci jak chcą rosną.....
ja bym chciała urodzić między 15 a 25 stycznia chociaż też mam już dość.....
nie umiem sama wstać z podłogi:wściekła/y: a jak siedzę a nie leżę to mała się buntuje i mnie tak kopie że wszystko mnie boli.....

ale mój cel minimum to początek stycznia.... i tfu tfu coraz bardziej realny do zrealizowania:-D

Wstalam wyspana juz :-o
Naslu****e tylko bo mlody podejrzanie zakaszlal kilka razy i nie wiem czy to suche powietrze czy cos sie znowu przyplata :mad:
Wczoraj sie chwalilam ze nic mnie nie boli to teraz lydka daje w kosc i brzuchol w pachwinach dla rownowagi. Bosssko....

Milego dnia dziewczyny :-)

Hej.
Jak noce? U mnie dzisiaj lepiej, nie wiem czy za sprawa rogala, ktorego przywiozlam od siostry czy tak poprostu.
Wsuwam wlasnie kanapke z baardzo zdrowym pasztecikiem ;)
Za 20 min otwieraja moj lumpek, ale mlody jeszcze spi, zreszta uwaga uwaga... srednio mi sie chce ruszac z domu.

Przemeblowanie zrobione, delikatny balagan jeszcze jesy, ale naprawde duzo wczoraj ogarnelismy. M posprzatal na szafce rtv a byla tam sodoma i gomora. Teraz jest ladnie. Mam juz lozeczko w domu i mysle ze niebawem stanie, by na poczatku udawac kosz na czyste pranir i skladzik ubran hehehehehe.

Ewka ja gdy sie przewracam w nocy to ciagle czuje skurcz, tzn jego poczatek i od razu stope odginam w druga strone i przechodzi :) jeszcze ani razu mnie nie zlapal, ale za to skurcze BH daja mi porzadnie w kosc kazdej noxy i kazdego ranka :(
Jestem tak mega niewyspana,ze oczy mi sie zamykaja jak pisze.do Was :p
Monia gratki zmian :D W lozeczku spi Mila, po porodzie przeniesie sie.ja do kojca, a lozeczko postawi w duzym pokoju, zeby Ala spala obok Nas i nie budzila w nocy Mili przy okazji karmienia :)

witam :)
u mnie dziś lepiej łapska tak nie bolą i jedziemy z małżem na ostatnie w tym roku dla mnie większe zakupy do mieszkania, jeszcze lampy i pierdoły, u mnie łóżeczko przyjechało, ale nie składam, bo między św, będą robić szafę to i tak by się zakurzyło, torby spakowanej jeszcze nie mam, ale wszystko wyprasowane, acha no i nie mam tego pokrowca na przewijak nawet mi do głowy nie wpadło:sorry2:mamusia ze mnie hahaha
ewka ja z tej strony sroka....też właśnie korzystałam i lekko mnie niektóre tezy zdziwiły, ale ja chemikiem nie jestem więc wierzę tym, co są wykształceni w tym temacie...

reklama
Cześć laski;)
Ja ostatnio śpię bardzo dobrze;) kładę się ok północy i ledwo zwlekam się przed 10tą. W nocy 2-3 wstaję na siku i jest ok. Skurczy nie mam na szczęście, jednak mąż mówi, że jak zmieniam pozycję to strasznie stękam i jęczę:( cóż, jak się ma w sobie 2kg dziecia to cięzko jest się obrócić:)
Cieszę się, że mogę się wyspać, bo do niedawna nie spałam prawie wcale w nocy i wstawałam po 10razy na siku:( Młody chyba odczepił się od pęcherza, bo jest naprawdę lepiej;)
Dorex - mi na usg w 13tc wyszło 4.02, wg om 6.02. I tego będę się trzymać. Różnice w wielkości dzieci do 2tyg są normalne podobno. Ale kurczę niektóre laski na forum mają i po 3tyg różnicy i bym chyba zwariowała wtedy. Ja od połowy stycznia będę starać się przyspieszyć poród. A ty zaciskaj nogi jak najdłużej no!
Monika - u mnie łóżeczko stoi i jest w nim totalnie wszystko - paczki z pościelą, wanienka, paczki pampersów, poduszki itp:p:p
Muszę w końcu to ogarnąć i posprzątać, ale jakoś mi się nie chce....

Do góry