reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Pobudka Mamusie :-) Nastrojona pozytywnie swiecacym słońcem biorę się do ogarniania chaty (pralka dla małej już ruszyła) i potem do ginki na pomiary. Buziaczki i miłego dnia!;-)

reklama
Monia którego masz tego misia tvn? Bo macalam ostatnio w rossmanie dwa i mało przyjazne dla dziecka to ubranko miały... takie szorstkie i nie dałbym dziecku do zabawy :'( więc nie kupiłam

Hej,

A u mnie waga ok 9,5-10 kg (33tydz).

Dragonella, aż miałam się dopytać o te śledzie :-(
Mi zgaga zaczęła się co jakiś czas pojawiać, w zależności co zjem po 16. Dzisiaj chodziłam przez to na pierwsze śniadanie o 6 rano - płatki z mlekiem i kisiel.
A może ta gorączka u córci od bakterii w moczu? Przestało ją boleć? Zdrówka życzę.
Pozdrawiam

Ja w swoim planie napisałam, aby malucha nie szczepić w pierwszej dobie. Muszę jeszcze przemyśleć te szczepienia, jest to jednak obciążenie dla noworodka. Czy jednak nie odczekać kilku dni. Temat do analizy jak już wyprawkę przygotuję.

Ja na zoltaczke na pewno w pierwszej dobie zaszczepie, ale ze wzgledu na wlasne zle doświadczenia, mnia sama jako noworodka zakazono hbs i cale dzieciństwo przrz to spędziłam w szpitalach z zapaleniem watroby. Ze strachu, ze córkę mogloby spotkać to samo kaze im ja zaszczepic jak tylko wyjdzie :)

Noo Katska kręgosłup wysiadl mi juz zupelnie :( dziś w nocy jeczałam bo z toalety sie podniesc nie moglam, sama juz nic nie daje rady zrobić. Nie waze jeszcze tak strasznie dużo, ale tyle przytyć w tak krotkim czasie to ogromne obciazenie dla organizmu :(

no właśnie z tego korzystałam :tak:tylko wiele punktów pominęłam bo na szczęście tam gdzie rodzę jest to standardem ( np. pojedyńcza sala, prysznic, wanna itp.)
Mój plan porodu zajął niecałe 2 str- myślę, że to to taki optymalny wynik bo 5 str planu przecież nikt nie będzie stał i czytał :-D

Ja skróciłam nawet do jeden strony. Dokładnie jak napisałaś- te standardowe rzeczy, lub nierealne w danym szpitalu lepiej pominąć a wpisać na czym najbardziej nam zależy. Przy za długiej liście położna może nie spamiętać ;-) a jak Maagsiaa napisała, na pewnym etapie było już jej wszystko jedno ;-)

Katska dokladnie, pozniej juz nie mysli sie o planie porodu, tylko by juz bylo po porodzie :D
Co do szczepien, to Mila byla szczepiona w szpitalu i bylo wszystko ok, wiec teraz tez bedzie szczepiona :)

reklama
Do góry