reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Ja biorę szczepionkę ze szpitala.
Co do wagi
to mam ok 11 na + - ale w widełkach się jak najbardziej mieszczę więc się nie przejmuję.
Z Julką byłam minimum 4 kg ciąża więc i tak myślę, że nie mam co narzekać. Miałam ambicje nie przekroczyć 13-tu ale jak dzidzia taka duża to myślę, że niestety mogę dojść do ok 15...

reklama
hej

od 3 nad ranem dziecko mi goraczkowało i co pół godziny kontrola temp. o 6 wstała jak młody bóg blagajac by isc do przedszkola, bo costam costam... a ja kur** durna pipa pozwoliłam i o 11 gnałam taxi bo juz za mna dzwonili z przedszkola.... cały dzein przelezala, temp poscila ok 17 i zaczelo ja roznosic po czym przed 20 znowu zaczelo rozbieranie.. dodam ze temp zmalała do ibum plus paracetamol.. kur** po co ja ja do tego przedszkola wysłałam.......

na szczescie K. dzisiaj wrócił i w razie w pojedziemy na ostry dyzur....

masakra kiedy dzeicko choruje....

ps.

po sledziach prawie umarłam, teraz plesniak w piekarniku sie piecze bo imieniny dzis mam i miałam plan sie napierdzielic ciachem.. ale Oli stan mi siły odbiera.....

ewka odpoczywaj po takich kupkowych wariacjach, ale tak właśnie jest potrzeba matką wynalazku i jak trzeba dziecku pomóc to o sobie człowiek zapomina i leci na ratunek:)

monia u mnie chusteczki się sprawdzają już wyprałam rożek i pościel i razem z tetrowymi pieluszkami, wrzucając właśnie chusteczki :)

Drago wszystkiego najlepszego w dniu imienin, a przede wszystkim zdrówka dla córci:)

u mnie już 10 na plusie minęło i zobaczymy jak bedzie dalej, lekarz straszył, ze teraz tycie będzie o wiele szybsze :)

Jestem :-) malz dostarczony na imprezę więc dzisiaj babski wieczór na forum :-D

Drago nie miej wyrzutow... skąd moglas wiedzieć że aż tak się rozwinie :'( U nas też czuje że może się coś wykluc... zdrowka dla corci :-

Monia maly był większym krejzolem niż ja bo stwierdził że on chce w lesie dokończyć to co zaczął :-D

Co do szczepien

Co do szczepień to miałam na myśli żółtaczkę. Gruźlicę wiadomo jest tylko jedna a na żółtaczkę dwie - 3 lata temu jedną refundowali a druga nie. My kupiliśmy ta druga ENGERIX bo jest bez tej pochodnej rtęci więc bezpieczniejsza. ale teraz malz przyniósł newsa że mój szpital po interwencji sanepidu tylko ta szpitalna szczepi :wściekła/y: I teraz sie zastanawiam ze albo zaszczepie prywatnie albo ta co ma szpital...

Ewcia no to przygody miałaś. Ja czytałam ze te kupne szczepionki nie są prawidłowo przechowywane, w zbyt ciepłych warunkach. I wtedy te z sanepidu są lepsze.

reklama
Dzięki Aisha za info :-) my rzeczywiście w aptece kupowaliśmy jakieś 5 min od szpitala ale dostaliśmy w specjalnej torebce termicznej i panie w szpitalu też do lodówki od razu wrzucily. Może inni rodzice zapomnieli o tym... muszę pojechać do szpitala i się jeszcze dopytac albo uzgodnić z pediatra jak to technicznie rozgryzc.

Do góry