reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Dziewczyny zadam kontrowersyjne pytanie- jak tam Wasza waga? :-) bo zastanawiam się ile jeszcze mogę przytyć mniej wiecej teraz w 32tyg będę miała koło 10kg na + i się zastanawiam jak to u innych jest i mamy które już rodziły pamiętacie ile przez ostatnie 10tyg przytyłyście?

reklama
ja w pierwszej ciąży przytyłam w sumie 9 kg z czego ostatnie 1,5 w 8-9 miesiącu.

Teraz mam +10 kg i myślę że góra 3-4 kg jeszcze przybędą:tak:

Ja musialabym znalezc karte ciazy. Przytylam lacznie 14, teraz mam 10,5 na plusie.

Bylam w galerii niedaleko, no i wydalam znowu hajs hehe, troche kupilam w rossmanie, wzielam tez te papierki przeciw farbowaniu, bo nie wiem jak uprac rozek bialo fioletowy :)

ja mam +4kg :-p licząc od wagi sprzed ciąży, bo przez pierwsze kilka tygodni chudłam i schudłam 4kg a potem przytyłam 8kg

zapisałam się do położnej, na szkołę rodzenia i gimnastykę dzisiaj

Ja na ostatniej wizycie miałam +6,5. Moja waga się chyba popsuła bo pokazała mi wczoraj ze w ciągu tygodnia przybrałam 3,5kg ale to chyba niemożliwe. We wtorek sprawdzę u ginekologa.

A dacie spokoj. Ja to juz dzisiaj wylam. Dobrze ze ja wiekszosc rzeczy i kupilam i zrobilam wczesniej, bo jest ze mna coraz gorzej. A niedajboze jak usiade na podlodze zeby sie z mlodym pobawic, to potem nie moge przez 5 minut sie podniesc. Krocze malo mi nie peknie, plecy. Porazkaaaaa

Ja do wstawania babcinej laski potrzebuje ;-) Choc kobieta wszystko moze - wzielam malego na krotki spacer bo tak ladnie sloneczko świeciło i mielismy kupkowa awarie :-) to wzięłam go na barana i pognalam do domu z 15 kg na plecach. Nie pytajcie mnie jak sie podnioslam z ziemi zeby go zarzucic na plecy bo sama nie wiem :-o

Mi położna powiedziała że pacjentki się skarżą bo najpierw powinno być mierzenie ciśnienia, a dopiero waga bo tak to wszystkim ciśnienie podskakuje hehe

reklama
Ja na razie 8 na plusie ale miałam 6 już przed ciążą w porównaniu do wymarzonej wagi więc do zrzucenia będzie więcej :'( ale będę się doprowadzać do ładu po jakichś 3 miesiącach od porodu :p

Dziewczyny czy będziecie kupować szczepionkę czy bierzecie ta co dają w szpitalu?

Do góry