reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
moj dziec kocha dentyste, ale nigdy nie miala nic robionego. teraz piatki juz ewidentnie nadaja sie do leczenia i boje sie jak zareaguje na borowanie.. nasza dentystka daje znieczulenie- takie smarowidlo truskawkowe, wiec jak cos to problemu z tym nie bedzie.

no i wiem, ze ja bardziej panikuje, bo znam jeszcze system pracy dentystow z tamtej epoki i mam niezbyt mile doswiadczenia. oczywiscie core wspieram i ciesze sie razem z nia ze idziemy zabki ogladac, ale zbawieniem jest dla mnie ze mąz idzie z nami - on jakis taki bardziej ogarniety z emocjami niz ja :-)

U mnie z czekoladą to jest od pewnego czasu tak, że jak zjem jedną kostkę to znika cała tabliczka:confused::-):-):-)
Lecimy jeść obiad, pozmywam i zostaną już tylko 2h do wizyty:-)

to jest naukowo sprawdzony proces kondensacji czekolady w jednej kostce :tak::tak::tak:

choc moj K. mowi ze zrem czekolade jak kartofle :-) heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehehhehehehehehehheheheheh

Drago synek ostatnio mial i to truskawkowe i dodatkowo igla. Uwazam ze lepsze to niz bol borowania. Ja nigdy nie mialam znieczulenia, bo w sumie dwa razy w zyciu mialam robionego zeba. 1 pazdziernika my znowu lecimy z synkiem do dentystki.

Drago synek ostatnio mial i to truskawkowe i dodatkowo igla. Uwazam ze lepsze to niz bol borowania. Ja nigdy nie mialam znieczulenia, bo w sumie dwa razy w zyciu mialam robionego zeba. 1 pazdziernika my znowu lecimy z synkiem do dentystki.

boje sie troszke jak u niej z reakcja na igle mogłoby byc... ma straszne wspomnienie ze szpitala (co w ogole jest porazka.. )i teraz pobieranie krwi to dramat. jak babka w laboratorium szykuje sprzet to juz mamy jazde... no ale zobaczymy. o 16:30 wizyta..

cześć kobietki:)
u mnie znowu wymiotująca noc, chyba razem z made czeka mnie gastrolog, ale poza tym robię obiadek i sałatkę, pranie wstawione i się kur.... nie poddam "rzyganiom", ale mam ich dość:wściekła/y:
Trzymam kciuki za małe Szkraby te pływające i te większe już chodzące do dentysty i za Ciebie Anikaaaa:tak:

Kasia mam nadzieje ze bedzie juz lepiej... ja raz w zyciu mialam gastroskopie ale nic nie wyszlo bo to chyba bylo tak ze jako malolata napilam sie troche wodki z barku w domu a moja mama spanikowala i wyladowalysmy u gastrologa. A ja sie nie przyznalam hihi

O matko Mokito :D ja bym się przyznała prędzej bo bałabym się rury w gardle :-D no ale musze zrobić tą gastroskopie po porodzi bo coraz gorzej z bólami żołądka mam, paliłam 5 lat i sobie wkręcam, że to wrzody :eek:

Mokito się uśmiałam, czego to człowiek za młodu nie zrobił żeby się zabawić, dzięki:tak:
made ja miałam tylko kolonoskopie w swoim życiu, w sumie mogłam też się napić teraz tak myślę, takie to badanie;-), ja cały czas mam takie wrażenie, że każdy pokarm mam tak "przy samej górze" jakby brzuch wypierał organy wyżej, albo ze mną coś już nie tak, ja nawet już meble oddałam, bo mi ich zapach przeszkadzał ( a to też na mnie działa cały czas wymiotnie), którego nikt nie czuł, małż wraca z pracy i pyta i jak co dziś oddajemy:szok:, dzieć się narodzi, a chałupa pusta taki będzie efekt

reklama
Ja miałam gastroskopię i po wszystkim pielęgniarka zapytała mnie czy było źle, to jej powiedziałam, że wolę rodzić hahahahhaa
Okazało się, że mam zapalenie błony śluzowej żołądka, moje objawy na początku:
- dyskomfort odczuwany w okolicach żołądka przez kilka minut
- wymioty
Objawy pod koniec choroby:
- ból klatki piersiowej
-Problemy z oddychaniem
- ból żołądka,w sumie to całej jamy brzusznej
- obfite wymioty
Bóle trwały od godziny do trzech dni..
Gdy trafiłam na pogotowie w 8tc z bólem, gdzie już modliłam się by umrzeć dostałam lek Helicid. 2 tabletki dziennie, rano na czczo i wieczorem przez 2 tyg. Od tamtej pory zapomniałam co to ból żołądka :)
Trzymam kciuki, aby przeszło, bo dolegliwości żołądkowe są dla Nas złe,po moim przykładzie- nie jadłam nic, bo bałam się bólu żoładka i wymiotów. Chodziłam jak zombie,bo kilkugodzinne wymioty nie dawały mi żyć, kilka razy zasnęłam w łazience z wycieńczenia :(

Do góry