reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
Ja tesknie za surowizna ale sie powstrzymuje. Choc w pierwszej ciazy przez pierwszy trymestr bylam jej kompletnie nieswiadoma i nie przestrzegalam zasad zadnych. ..
Co do fb to ja chyba nie czuje takiej potrzeby :-)
Jesli chodzi o warunki mieszkaniowe to za 2 miesiace wprowadzamy sie do domku szeregowego - jest to wynajem z opcja kupna po 10 latach i dlatego bez kredytu mozemy sobie na to pozwolic, doczekac sie nie moge!

storkotka.af eee tam nie można , wiadomo nie codziennie ale jak przyjdzie nam na coś ochota to myślę że powinnyśmy to zjeść bo będziemy zdrowsze , widocznie organizm się tego domaga, :)

Zresztą koleżanka powiedziała swojemu lekarzowi ze ma mega ochotę choć na małą szklankę piwa a lekarz na to ze mała szklankę może , wiadomo kufel nie ale jak wypije pare łyków wina czy piwa to nic dziecku nie będzie a my będziemy zdrowsze bo nie będziemy marudzić. i my jak byliśmy teraz na weselu to wypiłam lampkę szampana , pozwoliłam sobie

jak tam sobie chcecie,ale w surowych mięsach, rybach może być bakteria Listerii, ja tam wole nie ryzykować, wędzonych też jeść nie powinnyśmy ani serów pleśniowych... w kwestii alko ja to bym Kasztelana Niepasteryzowanego sie napiła, zawsze mi mega w ciąży smakował,ale tylko 3 łyki max

Witaj, witaj :) i rozgość się :) dodaj suwaczek :) będziemy razem czekać na połówkowe to może i płeć dziecię objawi :)
a wsparcia mamy tu dużo :) a co najważniejsze jak zwątpimy to okazuje się, że nie jesteśmy same:) i wiele z nas to samo przeżywa :)

Wiem :> zadzwoniłam do suszarni i zamówiłam wszystko z wędzonej ryby:p MNIAM :D a i tak jak czasem zamawialiśmy to i wegetariańskie dodatkowo też braliśmy :) i tak męczyłam się już ze 2 miesiące z tą ochotą :D

wędzone tez odpadają ;-)

Witajcie wszystkie dziewczyny:)

Dokładnie można tak zrobić. A do tego osoba, która będzie kupować takie mieszkanie, może wziąć kredyt w innym banku i jego bank spłaci kredyt w banku, w kt. Wy macie kredyt.

CO myślicie o poduszce- cebuszce ? Któraś używa, albo używała w poprzedniej ciąży?

ja mam rogala długiego i bardzo sobie chwalę, super się z tym śpi

Najważniejsze aby zachować zdrowy rozsądek :) Dziewczyny a czy nasze wpisy na FC w grupie będzie widać ogólnie na tablicy dla naszych znajomych?

nie takie grupy sa tajne, zamknięte i treści widza tylko członkowie grup

Co do serów pleśniowych to się tyczy serów z niepasteryzowanego mleka, a w Polsce takie nie są produkowane. Oryginalny francuski ser może być z mleka niepasteryzowanego ale nie camembert z półki w markecie np. Turek, one są z mleka pasteryzowanego

reklama
ano o tym też słyszałam , dlatego na jutrzejsza imprezę będę robić deskę serów dziś kupiłam kilka rodzaji i zawsze pierwsze co to goście się za nią chwytają. upolowałam w kauflandzie fajne sery czerwone i zielone, czerwony bo z suszonych pomidorów a zielony z pesto bazyli :)

Do góry