reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

reklama
to szok ale wiesz moja szwagierka tez dostala 2 dni temu krolika odchowanego i tez dzis znalazla go martwego :szok: wyczytalam ze to moze byc z silnego stresu :szok:

niby tak,ale moja króliczka była przyzwyczajona do podróży i przeprowadzek zaliczyła kikla a u teściów tez zostawała i nigdy nic się nie działo :-(

Ja używam olejek rossmanowy i póki co nic nie wychodzi, a teraz chce kupić z Ziaji. Też mam dużo blizn po rozstępach z czasu dojrzewania i nie chciałabym nowych;-)ale wyczytałam że jeśli ktoś ma skłonności to najlepszy balsam nie pomoże, pewnie dużo zależy od organizmu, na jednych działa na innych nie...
U nas dziś też pochmurnie, od rana boli mnie głowa:/ jedyne wyjście jakie dzisiaj planuje to do fryzjera:-)choć nie ukrywam, że najchętniej to bym siedziała w domu:-)

no to jak wytłumaczysz ,że w okresie dojrzewania (niczym sie nie smarowałam ) wyszły mi rozstępy a w pierwszej ciąży nie :confused: dodam,że przytyłam aż 21 kg z wagi 50kg :no:

u mnie od rana leje, śpiąca jestem na maxa,ale Junior wcale i nie ma rady trzeba z nim siedzieć :no:

Czesc dziewczyny,

Dragonella tez jestem za wymiana ubranek po synku na dziewczece :p
15 wrzesnia mam polowkowe :-D:-D:-D
Wiec razem wizytujemy!
A kurteczka super! Tylko co z brzuszkiem :confused:

Anikaaaa i jak fryzjer?

Milego dnia!

Dzień dobry:)
MadziaSek włoski obcięte i od razu czuje się lepiej :) na trochę starczy, moje włosy rosną w tempie expresowym:-)

U nas dzisiaj zimno i mgliście, od rana już zrobiliśmy z mężem zakupy, także jak nie będzie potrzeby to z domu dzisiaj już nie wychodzę;-) teraz z niecierpliwością czekam na kuriera bo zamówiłam parę rzeczy dla maluszka:-)

Miłego dnia :)

Anikaaaa jak kurier przybędzie to pochwal sie zdobyczami:tak::-D

Ja zakupiłam w H&M płaszczyk-parkę dla siebie na jesień, wzięłam rozmiar większy to brzusio się zmieści a potem można w pasie sznurkiem regulować więc zakup na dłużej. zimowa kurtka została mi z poprzedniej ciąży więc jakoś dam radę.... chyba że się jeszcze na jakąś skuszę;-)
Teraz stawiam na leginsy i sukienki dzianinowe lub ala dresowe poza tym mam jedne jeansy ciążowe ale przed zima chyba jeszcze jedne zakupię, poza tym luźne sweterki na zimę i starczy:-D

Witam sie po weekendzie - pisalam dlugasnego posta na tablecie w poniedzialek i wszystko mi zjadlo wiec teraz tak po krotce co jeszcze pamietam :)

Dragonella - kciuki zeby córcia jakos przetrwala wizyte u dentysty (no i mama psychicznie). My bylismy na razie raz i tylko pani gumeczka przeczyscila zabki bo mial taki osad - okazalo sie ze juz dwa ubytki sa i ogolnie ma slabiutkie zabki i zębina prawie na wierzchu:angry: No nie wiem co to bedzie dalej bo teraz to nawet juz zebow nie chce myc i mowi ze go bolą. A kolejna wizyta nas czeka na naprawianie.Mamy polecona taka paste GC Tooth Mousse na wzmocnienie (moze sie Wam tez przyda - podobno mozna od pierwszego ząbka i smarowac raz w tygodniu po myciu zabkow, nic sie nie dzieje jak dziecko to zje).

Co do specyfików na rozstepy jakos w nie nie wierze - ja w pierwszej ciazy uzywalam pod prysznicem olejku ze slodkich migdalow (z apteki) i w zasadzie mam tylko dwa w miejscu gdzie najczesciej sie nozka pojawiala.

Olenka 1994 - U mnie ruchow wyczuwalnych brak wiec czekam nadal choc mowia ze przy drugim dziecku powinny byc szybciej (w 1 ciazy jakos w 17 tyg ale upewnilam sie ze to "to" dopiero w 20)

Made - ja mialam taki plaszczyk dwurzedowy i poczatkowo poprzesuwalam guziki no a potem coz... od brzucha w dol juz sie po prostu nie zapinalam :D. Na szczescie wtedy tylko wychodzilam na wizyty do lekarza a w inne miejsca to tez prawie zawsze samochodem jechalam.

Stokrotka.af - przykro mi z powodu kroliczka, moze chociaz Twoj psiak trafi w dobre rece i przetrwa rozstanie :)

U nas dzisiaj kolejny dzien jesienny z deszczem. Jade zawiezc dziecko do przedszkola (to tez osobna historia ale opowiem innym razem) i do pracy. Milego dnia!

Bry :-)

MadziaSek - hehe czad z tymi wizytami. Może juz wszytko bedzie jasne :tak::tak: i jakąs wymiane uskutecznimy pomimo dzielących nas 467,2 km:szok::szok::confused::-D (dziękujmy wynalazcy za internet :-) ). a co do brzucha w kurtce to chciałoby sie powiedzieć, że go wciagnę heheheh:baffled::baffled::baffled::baffled: ewentualnie jakąś "fikuśną" wstaweczke sie pierdyknie :-D

a jak to nie wypali to za pomysłem Made seksi panczo z kołdry sie machnie, wstążką (tematycznie blue lub pink) zwiąże i niech moc będzie z nami :-):tak:;-)

Ewka:D- dzięki za info o paście- nabęde ku zdrowiu i sile szczęki. Młoda niby nie ma słabych kłów, ale przebarwienia na piatkach dentystka ciągle tłumaczy "taką uroda"...:confused: a ja co wizyta z dusza na ramieniu jade. Pierwszy raz u dent bylismy jak miała ok 7 m-cy, kiedy to kot ją po dziąśle drapnął (długa historia, ale nie bylo w tym winy kota, bo dziecka nigdy mi nie zaatakował - jak miala zapalenie płuc i pielegniarka przychodziła zastrzyki Jej robić to strasznie płakała i kota trzeba było zamykać bo Jej bronił i rzucał sie pielegniarce na nogi :sorry2:- taki typ kota obronnego.. ). Teraz chodzimy raz na pół roku i zawsze mam stresa...

paskudna pogoda, ale trzeba sie ruszyc na szoping

miłego dnia :-)

Boszeeeeeeee mój syn zaczął uskuteczniać wędrówki nocne ze swojego pokoju do mojej sypialni :no: teraz jak nie ma TZ to jeszcze ok, ale we 3 to nie wiem jak się w 1 łóżku zmieścimy :no:

ja mam tonę ciuszków na chłopczyka jakby co :-D ja nadal się do ginka nie wybrałam, chyba pójdę prywatnie bo na NFZ nie ma terminów :no:

reklama
Do góry