reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

reklama
to szok ale wiesz moja szwagierka tez dostala 2 dni temu krolika odchowanego i tez dzis znalazla go martwego :szok: wyczytalam ze to moze byc z silnego stresu :szok:

niby tak,ale moja króliczka była przyzwyczajona do podróży i przeprowadzek zaliczyła kikla a u teściów tez zostawała i nigdy nic się nie działo :-(

Ja używam olejek rossmanowy i póki co nic nie wychodzi, a teraz chce kupić z Ziaji. Też mam dużo blizn po rozstępach z czasu dojrzewania i nie chciałabym nowych;-)ale wyczytałam że jeśli ktoś ma skłonności to najlepszy balsam nie pomoże, pewnie dużo zależy od organizmu, na jednych działa na innych nie...
U nas dziś też pochmurnie, od rana boli mnie głowa:/ jedyne wyjście jakie dzisiaj planuje to do fryzjera:-)choć nie ukrywam, że najchętniej to bym siedziała w domu:-)

no to jak wytłumaczysz ,że w okresie dojrzewania (niczym sie nie smarowałam ) wyszły mi rozstępy a w pierwszej ciąży nie :confused: dodam,że przytyłam aż 21 kg z wagi 50kg :no:

u mnie od rana leje, śpiąca jestem na maxa,ale Junior wcale i nie ma rady trzeba z nim siedzieć :no:

Czesc dziewczyny,

Dragonella tez jestem za wymiana ubranek po synku na dziewczece :p
15 wrzesnia mam polowkowe :-D:-D:-D
Wiec razem wizytujemy!
A kurteczka super! Tylko co z brzuszkiem :confused:

Anikaaaa i jak fryzjer?

Milego dnia!

Dzień dobry:)
MadziaSek włoski obcięte i od razu czuje się lepiej :) na trochę starczy, moje włosy rosną w tempie expresowym:-)

U nas dzisiaj zimno i mgliście, od rana już zrobiliśmy z mężem zakupy, także jak nie będzie potrzeby to z domu dzisiaj już nie wychodzę;-) teraz z niecierpliwością czekam na kuriera bo zamówiłam parę rzeczy dla maluszka:-)

Miłego dnia :)

Anikaaaa jak kurier przybędzie to pochwal sie zdobyczami:tak::-D

Ja zakupiłam w H&M płaszczyk-parkę dla siebie na jesień, wzięłam rozmiar większy to brzusio się zmieści a potem można w pasie sznurkiem regulować więc zakup na dłużej. zimowa kurtka została mi z poprzedniej ciąży więc jakoś dam radę.... chyba że się jeszcze na jakąś skuszę;-)
Teraz stawiam na leginsy i sukienki dzianinowe lub ala dresowe poza tym mam jedne jeansy ciążowe ale przed zima chyba jeszcze jedne zakupię, poza tym luźne sweterki na zimę i starczy:-D

Witam sie po weekendzie - pisalam dlugasnego posta na tablecie w poniedzialek i wszystko mi zjadlo wiec teraz tak po krotce co jeszcze pamietam :)

Dragonella - kciuki zeby córcia jakos przetrwala wizyte u dentysty (no i mama psychicznie). My bylismy na razie raz i tylko pani gumeczka przeczyscila zabki bo mial taki osad - okazalo sie ze juz dwa ubytki sa i ogolnie ma slabiutkie zabki i zębina prawie na wierzchu:angry: No nie wiem co to bedzie dalej bo teraz to nawet juz zebow nie chce myc i mowi ze go bolą. A kolejna wizyta nas czeka na naprawianie.Mamy polecona taka paste GC Tooth Mousse na wzmocnienie (moze sie Wam tez przyda - podobno mozna od pierwszego ząbka i smarowac raz w tygodniu po myciu zabkow, nic sie nie dzieje jak dziecko to zje).

Co do specyfików na rozstepy jakos w nie nie wierze - ja w pierwszej ciazy uzywalam pod prysznicem olejku ze slodkich migdalow (z apteki) i w zasadzie mam tylko dwa w miejscu gdzie najczesciej sie nozka pojawiala.

Olenka 1994 - U mnie ruchow wyczuwalnych brak wiec czekam nadal choc mowia ze przy drugim dziecku powinny byc szybciej (w 1 ciazy jakos w 17 tyg ale upewnilam sie ze to "to" dopiero w 20)

Made - ja mialam taki plaszczyk dwurzedowy i poczatkowo poprzesuwalam guziki no a potem coz... od brzucha w dol juz sie po prostu nie zapinalam :D. Na szczescie wtedy tylko wychodzilam na wizyty do lekarza a w inne miejsca to tez prawie zawsze samochodem jechalam.

Stokrotka.af - przykro mi z powodu kroliczka, moze chociaz Twoj psiak trafi w dobre rece i przetrwa rozstanie :)

U nas dzisiaj kolejny dzien jesienny z deszczem. Jade zawiezc dziecko do przedszkola (to tez osobna historia ale opowiem innym razem) i do pracy. Milego dnia!

Bry :-)

MadziaSek - hehe czad z tymi wizytami. Może juz wszytko bedzie jasne :tak::tak: i jakąs wymiane uskutecznimy pomimo dzielących nas 467,2 km:szok::szok::confused::-D (dziękujmy wynalazcy za internet :-) ). a co do brzucha w kurtce to chciałoby sie powiedzieć, że go wciagnę heheheh:baffled::baffled::baffled::baffled: ewentualnie jakąś "fikuśną" wstaweczke sie pierdyknie :-D

a jak to nie wypali to za pomysłem Made seksi panczo z kołdry sie machnie, wstążką (tematycznie blue lub pink) zwiąże i niech moc będzie z nami :-):tak:;-)

Ewka:D- dzięki za info o paście- nabęde ku zdrowiu i sile szczęki. Młoda niby nie ma słabych kłów, ale przebarwienia na piatkach dentystka ciągle tłumaczy "taką uroda"...:confused: a ja co wizyta z dusza na ramieniu jade. Pierwszy raz u dent bylismy jak miała ok 7 m-cy, kiedy to kot ją po dziąśle drapnął (długa historia, ale nie bylo w tym winy kota, bo dziecka nigdy mi nie zaatakował - jak miala zapalenie płuc i pielegniarka przychodziła zastrzyki Jej robić to strasznie płakała i kota trzeba było zamykać bo Jej bronił i rzucał sie pielegniarce na nogi :sorry2:- taki typ kota obronnego.. ). Teraz chodzimy raz na pół roku i zawsze mam stresa...

paskudna pogoda, ale trzeba sie ruszyc na szoping

miłego dnia :-)

Boszeeeeeeee mój syn zaczął uskuteczniać wędrówki nocne ze swojego pokoju do mojej sypialni :no: teraz jak nie ma TZ to jeszcze ok, ale we 3 to nie wiem jak się w 1 łóżku zmieścimy :no:

ja mam tonę ciuszków na chłopczyka jakby co :-D ja nadal się do ginka nie wybrałam, chyba pójdę prywatnie bo na NFZ nie ma terminów :no:

reklama
Do góry