reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2015

Witam wszystkie mamy, te obecne i te przyszłe:)

Mam na imię Kasia, mieszkam w Krakowie i najprawdopodobniej w lutym 2015 urodzę moje drugie dziecko:)
Póki co testy wypadły pozytywnie, a USG mam zaplanowane na najbliższą środę, więc wtedy wszystko będzie potwierdzone:)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona:)

reklama
Witajcie dziewczynki po wolnym
negatywny . :-(

przykro mi ale jesteś taka młoda i już jesteś mamą więc wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki

Mój narzeczony wczoraj ze mną porozmawiał i podjęliśmy decyzję , że się dalej staramy .
i na pewno się uda

Ja mam znowu odwrotnie. Przed ciążą nerwus, teraz jestem spokojna i senna :p

Dzisiaj mnie dopiero dopadły mdłości, a tu od 7 do 7 w pracy:(
ja niestety jestem w grupie tych nerwusków, melisa uważacie że pomaga??? chyba będę pić.
najgorzej w pracy bo bezpośrednio z klientem wyprowadzają mnie na maxa z równowagi, przy najbliższej wizycie u gina biorę l4...

Mam na imię Kasia, mieszkam w Krakowie i najprawdopodobniej w lutym 2015 urodzę moje drugie dziecko:)
Póki co testy wypadły pozytywnie, a USG mam zaplanowane na najbliższą środę, więc wtedy wszystko będzie potwierdzone:)

witaj GoldenEye miło że kolejna mamusia lutowa dołącza, a ile ma twoje pierwsze dzieciątko?? podziel się informcjami po usg ;)

Witam nowe mamusie.
Mujer mi tez dokuczaja mdłości i pracuje 10 godzin dziennie. Staram się jeść a apetytu brak. I tak jest lepiej niz w poprzedniej ciąży bo wtedy oprócz mdłości wymiotowałam i piłam tylko wode i jadłam banany.
U mnie też druga ciąża, no wsumie trzecia, pierwszą poroniłam. Synek ma 18 miesięcy.

Moja Ala ma prawie 10 miesięcy:) więc też będę miała w domu dwa maleństwa do ogarnięcia... mąż pracuje po 10 godzin dziennie, a reszta rodziny 150km od nas:)

jeśli chodzi o moje samopoczucie, to wszystko dobrze. pierwszą ciążę też przeszłam bez mdłości i w rewelacyjnym humorze, więc mam nadzieję że i tym razem tak będzie:)
z tego co wiem, na poranne nudności pomaga imbir. mojej koleżance w ciąży pomagał już sam jego zapach, ale można też kupić herbatki imbirowe.

Z tymi mdłościami jeszcze nie jest tak najgorzej, więc przeczekuję. Odpycha mnie od nabiału, warzyw i owoców, a najchętniej to jadłabym pizze, kebaby itp., a powinnam się zdrowo odżywiać. Podobno mięta też pomaga. Do tego raz na jakiś czas pobolewa mnie brzuch z lewej strony i czasami tak, jakbym miała okres.

Moja mama ma nas 3 i każdą ciąże przechodziła inaczej. Ze mną miała tylko wieczorne mdłości, w drugiej ciągłe, a w trzeciej, żadnych.

Elunia mi meliska pomaga ;-)

GoldenEye witaj! Super ze kolejna mama z tak malym maluszkiem do nas dolacza!

Muler to nieciekawie z tym jedzeniem, ja jem wszystko i tak jak w pierwszej ciazy tak i w tej jak bede miala ochote na coca cole czy frytki to bede jadla ;-)

Ostatnia edycja:
Zor ja nie pomoge bo sama grożę mężowi rozwodem :-D
choć nie mam męża to kupiłam ostatnio książkę " jak przetrwać rozwód" i ostentacyjnie położyłam na stole..
A na pytanie: - po co?
-zawsze się może przydać :-D

..więc rozumiem doskonale

Ja mam znowu odwrotnie. Przed ciążą nerwus, teraz jestem spokojna i senna

A ja mam chyba w promocji nerwową senność :p

witaj :-) przyjmujemy :p

Hej. Witam nowe mamy ;)

Ja za to jestem nerwowa na przemian z emocjonalnoscia i sennoscia. Becze na przemian ze zloscia.. :/

Ja tez mam dosc swojego faceta... ehhh..

A nas dzisiaj nie przyjela pediatra.. a ja co? W bek :)) ;/

witam nowe mamusie!!!

Dziewczyny widzę ,ze jest nas sporo z drugimi pociechami w drodze, nawet duzo mlodsze od mojego,jestem w szoku i podziwu bo mój roczniak a ja się dygam jak to z 2 będzie!!:) powiedzcie jak to u Was bylo z 2? celowo czy ,,tak wyszło'' bo u nas,,tak wyszło''

reklama
M MonikaMarcina ja z beczacych tylko jestem ;-)

Tweety u nas planowane ale za szybko poszlo wiec maz bardziej zszokowany niz ja :-) szczegolnie ze w ciagu mca od odstawienia tabletek zaciazylam a o pierwszego dwa latase staralismy :-D

Do góry