reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2015

Po badaniu okazało się że z dzieckiem ok szyjka jest ok ale to co mi się zrobiło to reakcja na rosnące dziecko i że to jest normalne podobno ale mam wtedy brać większe dawki nospy i mam brać magnez dodatkowo i częściej przychodzić będę na wizyty

reklama
Możliwe :) ale powiem ci że podniosła mi ciśnienie te baby nie rozumieją że my boimy się o nasze maleństwa, same mają dzieci a nie pamiętaja jak było wtedy jak same były w ciąży. Cholera jasna !

Vanilijka współczuje... wredne Babsko!

Ja też już miałam podniesione ciśnienie, przez "znajomą" mojej Babci.
Pytała mi się jak się czuje itd, jak jej powiedziałam, że dobrze ale mam zagrożoną ciążę i chodzę co dwa tyg do ginekologa; to spojrzała na mnie i mówi " Wy młodzi przesadzacie- ja jak byłam w ciąży to wcale nie byłam u lekarza, tylko od razu na poród jechałam i dziecko zdrowe, a teraz sobie same problemów szukacie i naświetlacie te dzieci"

Gdyby nie było tam mojej Babci to bym jej tak pojechała że by się w dupę ugryzła stara Dewotka!

A teraz postanowiłam się więcej nie denerwować... i mieć w dupie głupie komentarze...:-)

Vanilijka najważniejsze że wszystko jest dobrze no i będziesz spokojniejsza jak będziesz miała częściej wizyty:tak::-)

AgatkaT gadanie w stylu "za moich czasów...." i tu następuje wywód jak wtedy było ciężko a jak my to teraz wszystko mamy i histeryzujemy... doprowadza mnie do szewskiej pasji.. i jak ktoś już taką gadkę zaczyna to od razu się zmywam albo po chamsku wchodzę w słowo i zmieniam temat... bo nie zniosę normalnie...... brrrrrrrrrr

Vanilijka, współczuję! Co za babsztyl! Nic nie ma do gadania, a tak się panoszy :-/ Dobrze, że była z Tobą mama i podeszła do tego lekarza, a on bez problemu Cię przyjął. I najważniejsze, że nic groźnego się nie dzieje :-)

AgatkaT, niestety wszędzie znajdzie się przemadrzaly babol że swoimi teoriami :-(

Oj Kochane jeszcze się nasłuchacie :tak:
niestety tego uniknąć sie nie da, najlepiej olać...wiem,że łatwo się pisze,ale szkoda waszych nerwów zwłaszcza jak któraś ma problemy z ciążą :-(
na pocieszenie powiem, że jak już będziecie z maleństwami chodzić na spacery to dopiero się zacznie komentowanie obcych bab :-D

Ja to nauczyłam się wcale nie odzywać bo mam za długi jęzor i zaraz aferę bym zrobiła hehe

Macie też tak że Was skóra swędzi? mnie piersi i brzuch zaczęły swędzić jak tylko się nie posmaruje oliwką rano albo wieczorem i muszę tego pilnować bo chyba zaczęłam się rozciągać ;)
W ogóle z tym to mam chyba największy problem bo zawsze w miarę dbałam o siebie o wagę itd a teraz bez mojego dużego wpływu rosnę w oczach i przeraża mnie to :/ boje się że zamienię się w wieloryba i wpadnę w depresję hehe

Właśnie ale teraz przynajmniej mam spokój bo wiem że jest wszystko w porządku na chwilę obecna. W przszłym tyg też mam iść co prawda po zwolnienie ale przy okazji lekarz powiedział że sprawdzimy czy wszystko ok :) cieszę się że moja mama tak się wstawiła za mną chyba zaczęło jej zależeć bo wcześniej zachowywała się dziwnie ja czułam to jakby sobie olala

reklama
Do góry