Jejku idzcie juz rodzic bo nadrobic Was nie mozna.:-)
U mnie z mleczkiem nie bylo problemu bo sikalo juz od 6 miesiaca ciazy ale mnie karmienie piersia za bardzo bolalo.
Kevina przystawilam zaraz jak sie urodzil a pozniej mi go zabrali na 5h i oddali nakarmionego butelka i ze smoczkiem w buzi. Pozniej juz nie chcial lapac, duzy byl to glodny i mi tak zmasakrowal cycki, ze z njednego mi leciala krew a w drugim mialam dziure normalnie.
Z Karen tez przystawilam ja od razu po porodzie i bylo OK (moze wplyw znieczulenia) a pozniej jak juz na sali razem bylysmy byla ze mna pielegniarka i przystawilam Karen i normalnie szok. Tak mnie bolalo, ze ja hmm moze zabrzmi drastycznie ale odczepilam od cycka i normalnie rzucilam na lozko. Takiego bolu to porodowy to byl pryszcz normalnie.
Pielegniarka w porzadku probowala mi dawac kapturki, masci ale ja sie tak wtedy wystraszylam (tym co zrobilam nie bolem), ze nigdy jej juz nie przystawilam.
Takze mam traume do karmienia piersia. Tym razem tez malego przystawie ale nie mam zbytnich nadziei, ze sie uda.
Bylam na wycenie, jest kolejny nowy domek i to rzut beretem od tego wczorajszego i tez co 2 tygodnie. Moze nie za wielki ale czysciutki.
Potem najezdzilam sie po sklepach i dziewczyny normalnie kocham ta polityke: klient nasz pan.
Okazalo sie, ze nawet jak mi babki daly prezenty z tymi "gift receipt" to na nich nie bylo wszystkiego. Wlasciwie to tylko 6 rzeczy moglam oddac.
ALE babka mowi, ze moge oddac i bez rachunku tylko oni musza to posiadac w sklepie i wtedy nie dostaje gotowki tylko karte do tego sklepu. No i udalo mi sie oddac 75% z tych rzeczy do chcialam.
A jeszcze w domu mam cala polke rzeczy, na ktore nie mialam tego takiego jakby rachunku i jutro je zabiore do takiego wielkiego sklepu dzieciecego i oddam.
Bylam tez oddac rzeczy do Gymboree (zamowilam na internecie 3-6 mies. wszystko a oddalam te 0-3). No i z tego co juz nie mieli na internecie tam jeszcze mi sie udalo wymienic. Podsumowujac z wszystkich tych rzeczy co kupilam w Gymboree 0-3 mies. tylko jeden bodziak na dl. rekaw mi zostal a tak wszysciutko mi sie udalo wymienic na 3-6.
Takze moge mojego mutanta juz rodzic.
A jeszcze jak wtedy kupowalam dostalam kupon na $100 off i wlasnie do niedzieli jest wazny wiec musze jechac juz na lato kupic ciuszki dzidziowi.
Jak dzwonilam dzisiaj do M to sie mnie pytal czy bede miala czas urodzic?:-)
No cos tam mnie juz pobolewa, cos kluje ale zajeta bylam lataniem po sklepach zeby liczyc. Ciagle tez wkladki wymieniam, moga wody tylko saczyc sie a nie chlusnac?