reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

no to was doczytalam, ufff.
Ja wizyte w szpitalu mam za soba tak jak urodzinowe odwiedziny u przyjaciolki.
Konsultacja u anestezjologa zalatwiona, wszystko ok, opisal mi co i jak bedzie wygladalo.Niestety nie zalatwilam zgody na porod rodzinny(u mnie w szpitalu wymagana zgoda ordynatora, albo zastepcy na taki porod jesli nie ma sie szkoly rodzenia zrobionej, ale to ponoc tylko formalnosc bo daja bez problemu) bo ci lekarze tylko do poludnia sa.Zapomnialam sie spytac czy moze to m zalatwic.Jutro musze zadzwonic, bo oczywiscie nie tylko o tym zapomnialam:wściekła/y: wole sie upewnic czy znieczulenie bez oplat,zeby potem nie miec niespodzianki.
Moja mama za to siedziala i w moj brzuch sie wpatrywala cal dzien- chyba chciala go zaczarowac, zeby przed 30 sie ruszylo.
Wybaczcie ze wszystkim wam nie odpisze,ale jestem padnieta!!!Takiego lenia mam od kilku dni , a dzisiaj nic tylko bym spala.
Krisowa- Adas silny po mamusi.:tak:
Magdabb chyba juz na porodowce:-)
Pluszacze ja sie dowiem we wtorek jak ulozona jest dzidzia, moja gin woli spr czy od ostatniego USG(21tydz) nie mykla na posladkowe.Ale tez czuje jak ma czkawke ze jest na dole, no i jak kopie mnie po zebrach- bo chyba raczek takich silnych nie ma.
Co do laktacji i karmienia, tez uwazam ze trzeba o to walczyc i najlepiej sie nie poddawac, ale jak ktos nie ma tak silnej motywacji badz wmawia sobie ze dziecko glodne bo nie ma pokarmu to nie ma co krytykowac.Sa przeciez tez osoby ktore nie chca cycem karmic.Ja tez ich nie bede krytykowac.Kazdy wybiera co woli.
Zobacze jak urodze ile wytrzymam,jesli bede musiala o to walczyc.
Bo z moja "silna" wola slabiutko:tak:

reklama
ale fajnie że macie już ustalone terminy cesarek:tak: też miałam mieć na 2 lutego ale malutka jednak się obróciła. Oj jak bym chciała już za tydzień ją zobaczyć:laugh2:

Olcia
jejku jakie maluteńkie stópki, niesamowite że dzieciątko przeżyło

Natalia jasne będzie co ma być:tak: akurat Wasze bejbiki bardziej uparte i do końca na pupce siedzą. wszystko ma swoje plusy i minusy

flower noo to sliczny sen mialas ciociu :-D:-D:-D:-D

dee strasznie nie przyjemna ta sprawa z mama :( przykro mi ze musisz w ciazy takie stresy i nerwy przezywac :-:)-:)-(

salernes syncio superr wazy :) ojojoj moze to juz kolejna mamuska sie rozpakowuje nam :* :rofl2:

mamusia blaneczki ojj zeberka Pyszotka :) lubie tez bardzo w piwie albo w miodzie Palce lizac :-) hmm ja dzis spaghetti mialam w wykonaniu mojego kucharzyny :) moze zeberka zrobie w piatek :happy:

agulka ja mialam to samo w ostatniej ciazy, na 15 kwietnia termin lekarz wybadal jak tam moja pipa i Tez mozna by rzec naruszyl cos i nastepnego dnia akcja porod a wczesniej zadnych skurczy plamien czy cokolwiek co moglo by dac do zrozumienia, odczucia ze porod sie zbliza

maron
ja ogolnie mam problem z tym zalewaniem sluzem, ciagle mokro ciagle doslownie juz od kilku miesiecy :baffled::baffled::baffled:

chouette ja mialam tak samo, zadnych objawow Okna mylam odkurzalam gotowalam zakupy przytargalam ze sklepu Zadnych oznak porodu a czlowiek bym rzeski i sliny :tak: a teraz od dlugiego czasu czuje sie fatalnie i naprawde chcialabym juz urodzic Brzuszysko mam ciezkie wisii a kregoslup coraz bardziej mi wysiada :-(

olcialolcia ja raz tez mialam taki przypadek, maluszek malo cos sie ruszal, lekarz chcial pokazac serduszko bijace, i szuka i szuka i szuka i szuka, ja juz cala czerwona oczy pelne lez i nagle znalazl Zalalam sie tak lzami ze szok :-:)-:)-( wystraszylam sie nadzwyczajnie

---- co do karmienia piersia, poczatkow, to prawda trzeba byc cierpliwym, nie stresowac sie tym ze jest go malo czy nie ma nadal, ja przystawialam od wyjscia Nadiny na swiat ja od razu do cyca, raz jeden raz drugi, i dopiero po siodmej dobie mialam mleko, duzo bylo do wykarmienia Nadii starczalo ale jak chcialam odciagac to nie szlo to za dobrze Trzeba byc cierpliwym Mama tez nie moze byc pelna stresu dobrze aby nie byla zmeczona ciagle Choc to sie tak latwo mowi --

pluszacze ciociu kochana bedzie dobrze :* :tak: nie plakaj :* choc i ja bym zapewne plakala taka madrala ze mne :p:-p moj dzidzius jest niby ulozony ok ale jeszcze glowka ladnie nie lezy :szok: dzis mi wlasnie powiedziala lekarka Wiec wlasnie tez porozmawialysmy o cc, ale ja niechce cesarki jak cholerka :baffled:
natalia nastepna z pewnym terminem :) trzymam kciukersiki :))) :happy::happy::happy::happy::happy:

tynka ojj to przepowiadacze bym rzekla :) ladnie ladnie :-) ja wlasnie mialam wczoraj podobnie, i poznym wieczorem ustalo, a dzis kilka razy zakulo regularnie i na razie nie ma nic oprocz wrazenia ze zaraz cos mi wyleci i bolacego kregoslupa, Trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo, jakby co :-D

magdabb dalej wyczekujesz kochana akcji ? ;-) no no no moze kolejna z mamus bedzie stycznioweczka :)

ide dalej podczytywac i pooooodpisywac :happy:

isia ojj to zabiegana babeczka z Ciebie :) a co do wod to moga moga sie saczyc spokojnie i powoli, Lekarz tez mi mowil i w 1 i 2 ciazy o tym, ale przy pierwszej wody odeszly przy parciu na stole A chlustnely ze szok Mialam wielowodzie wiec kobieciny sie smialy ze basen mozna by otworzyc :-D:-D:-D:-D:-D:-D

munie dzielna jestes kobiecinka :* trzymam kciuki za super laktacje No i wysciskaj dziecinke :* :tak:

krisowa kochana nie mozesz sie obwiniac niczym absolutnie niczym ! Zycze samych pozytywnych wynikow, wszystko napewno napewno bedzie dobrze Tulamyyyy :happy:

Z dziećmi różnie bywa.ja juz jestem na roomingu ale na noc oddalam mala poloznym bo nie mam jeszcze sily.to dopiero koniec 2giej doby...w dzień pomaga mi maz i polozne.Mala jest bardzo spokojna- tylko je i śpi.o laktacje walcze.na każde karmienie przychodzi polozna i stosujemy różne sztuczki aby malenstwo nie odrzucalo cyca.w nocy będzie dokarmiona butla ale moja medeli która też trzeba przemycić sztuczkami bo samo z niej nie leci...ale idzie nam co raz lepiej.
To dopiero początek.zaczyna się jutro 3 cia doba.a po cc rzeczywiście jest ciezko ze wszystkim nawet prysznicem...

Myszka2829 dziekuje Skarbie za slowa otuchy ja to bojuch jestem
OlciaLolcia no pewnie ze my Olcie silne jestesmy hehehehhe tylko wiesz jak to jest samo to ze wiem kiedy i o ktorej to bedzie i to ze bede czesciowo znieczulona a po tym co stalo sie naszej biedulce Munie to boje sie ze mnie pusci znieczulenie,a co do laktacjii bede upartaaa hehehehehehhehe ,Ciebie kciuki aby niunio sie nie gibna i byl dalej ulozony glowka w dol ;-):tak::-),ale malutka kruszynka z tego wczesniaczkaaa slodkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

paluszek dzieki kochana musze sie trzymac twoich slow ma byc dobrze
Tynka27 ojj tak z data trafilam w 10 hehehehe wymarzony 2 LUty
Susi a powiedz mi bylas czesciowo znieczulona czy calkowicie bo ja sie boje ze bede cos czuc bo ja bede czesciowo znieczulona no i z mezusiem przy boku:)))?????????
Natalia26 kochana no wiec tak ja od godziny 12 w nocy z srody na czwartek mam juz nic nie jesc po czym jak wybije polnoc mam wzjasc tabletke jakas nie wiem jaka potrzebna do cesarki no i druga mam wzjasc o 6 rano nastepnie o 8 rano mam juz byc w szpitalu gdzie posla mnie na jeszcze jedno usg zeby podwojnie sprawdzic czy dzidzia sie nie przewrocila na dobry tor glowka do dolu ,ale z tego co mi lekarz powiedzial dzis jest to juz malo prawdopodobne po czym o kolo godziny 9 zaczna mnie przygotowywac do cesarki a kiedy sie skonczy to nikt mi nie mowil bo nie wiadomo jak bedzie wszystko zalezy od dzidzi i mnie,o zadnych kapielach tez nic nie wiem nic nie mowil wiec normalnie chyba co do kanalu tez mi nic nie mowili zaznaczyl tylko ze jak by sie zaczela akcja porodowa to mam odrazu jechac do szpitala i mowic ze mam cesarke umowiona bo dzidzia jest tak a nie inaczej ulozona wiec chyba jest wszystko ok ale pewnie jak by cos bylo takiego jak u Ciebie kochana to odrazu by mi powiedzial bo tu idzie latwo pozwacszpital i wyrwac kase wiec to chyba tyle,tak pozatym trzymam tez za Ciebie kciuki i za Nadusie bedzie GIt
Flower trzymam kciukiii za was
WeronikaMundat dziekuje za mile rady bede pamietac
Dagrab no to tez trzyammy z Leonkiem za was kciuki oby nie bylo posladkowego ulozonka buziakiiiii
Vanilia heheheh a to dobre masz racje moje dziecko chyba uparciuch po tacie hehe dlatego woli na pupie jak to moj mezus stwierdzil woli na pupie niz byc do gory nogami hahahah
Sylcia007 no ja do dzis sie tez bronilam od cc ale jak mus to mus a tak na marginesie moj maz to jakas czarownica mowil ze bedzie chlop wykazalo na skanie ze chlop ,mowil ze bede miec cc i jest cc az sie go boje pytac co dalej hehehehehhe

reklama
Z dziećmi różnie bywa.ja juz jestem na roomingu ale na noc oddalam mala poloznym bo nie mam jeszcze sily.to dopiero koniec 2giej doby...w dzień pomaga mi maz i polozne.Mala jest bardzo spokojna- tylko je i śpi.o laktacje walcze.na każde karmienie przychodzi polozna i stosujemy różne sztuczki aby malenstwo nie odrzucalo cyca.w nocy będzie dokarmiona butla ale moja medeli która też trzeba przemycić sztuczkami bo samo z niej nie leci...ale idzie nam co raz lepiej.
To dopiero początek.zaczyna się jutro 3 cia doba.a po cc rzeczywiście jest ciezko ze wszystkim nawet prysznicem...

taka prawda roznie bywa z dzieciaczkami i wierze Ci ze nie masz sily kochana, cesarka to tez operacja czlowiek ma prawo czuc sie zle a niejedne pielegniarki w ogole nie sa wyrozumiale Ale swietnie ze maz i polozne pomagaja I walcz walcz kochana o laktacje oczywiscie jezeli czujesz sie na silach Bo Ty tez musisz byc wypoczeta :) calujemyyyyy :*

Pluszacze, ojj To lepiej Twego partnera juz o nic nie pytaj jak on taka wyrocznia :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry