reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Krisowa trzymam kciuki za Ciebie i za Adasia, aby te wszystkie wizyty lekarskie były formalnością i by każdy potwierdził, że z małym wszystko jest w porządku.

Najgorsze jest to, że w szkołach rodzenia tak dużo mówią o karmieniu piersią a potem w szpitalu się okazuje, że nie ma kto pomóc. Patrzę teraz z perspektywy na moją pierwszą ciążę i opiekę nad córką i wiem, że nie zrobiłam wtedy wszystkiego by walczyć o laktację. Mama mi powiedziała, że pokarm mam słaby, lekarka to potwierdziła ale nikt nie potrafił powiedzieć jak temu zaradzić. Łatwiej było przepisać paszę dla dziecka (czytajcie Nutramigen) niż powiedzieć co zrobić by tego pokarmu było więcej i był treściwszy. W Poznaniu jest pogotowie laktacyjne, będę tym razem walczyć by do pół roku karmić małego piersią.

reklama
Hej Lutoweczki ja wlasnie p wizycie u poloznej i wizycie w szpitalu ,tak sie zmartwilam moja dzidzia ulozona posladkowooo i za tydzien w czwartek 2.lutego mam cesarke(ciesze sie ze zobacze mojego Leonka juz za tydzien i w ta date co chcialam)ale strasznie mi sie chce plakac bojeeeee sieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Pluszacze kochanie nie boj sie wszystko bedzie dobrze, no i Leonka zobaczysz juz za tydzien :-) ale sie ciesze :-))) pamietaj szybko fotki wrzucic ;-)

no i sobie popisalam juz mnie z kompa wywala synus :-D

Kochana teraz jak tna to tak, zeby potem majteczkami dalo sie schowac :-) a pokarm bedzie, moja kumpela po cesarce karmila dluzej niz ja po sn, nie stresuj sie bo nie ma czym :-) wszystko bedzie dobrze:tak:

nio ale teraz to juz musze uciekac bo juz sie lekko dziecie irytuje :-D

Ostatnia edycja:
pluszacze- Kochana moja nic się nie denerwuj!! Zobacz, wymarzony 2 luty!! :-) tak jak myszka mówi, teraz jak tną, to nic nie widać!!! Rozumiem, że się martwisz, ale naprawdę niepotrzebnie :-) z karmieniem na pewno też dasz radę. Kto jak kto, ale Olcia by nie dała...? :**
krisowa- nawet nie chcę sobie wyobrażać tego, co przeszłaś... Ale zobacz, daliście z Adasiem radę :-) silny chłopak z niego, a z Ciebie bardzo silna kobieta. Teraz już tylko z górki będzie. Trzymam kciuki :**
Co do ułożenia dziecka, to możliwe jest, żeby się dziecko nagle przegibnęło?? Bo w szpitalu miałam robione usg i ułożony był główką do dołu, a dzisiaj lekarz jak nie mógł tego serduszka znaleźć, to mówił, że tak jakby się gibnął z powrotem... Ale usg mi nie zlecił :baffled:

Munie jesteś bardzo dzielna, trzymam kciuki za naukę karmienia!
Emil_e urodziła????!!!? Ja mimo tego, że przewertowałam kilka stron wstecz to nic nie moge znaleźć tylko gratulacje...no wiec ja też gratuluję!!!
Pluszacze wszystko będzie dobrze, ponad połowa sukcesu to dobre nastawienie, więc nie daj się złym myślom, na pewno wszystko pojdzie gładko!

pluszacze nic się nie martw ciesz sięże to już za tydzień i że data super 2luty!!!
krisowa wszystko idzie w dobrą strone trzymam za Was kciuki
galwaygirl, choutte82 ta herbatka to podobniez dziala tylko w okresie dlugoterminowym i w duzych ilosciach polozna powiedziala zeby zaczac pic tak w 36 tg zaczynajac od 1-2 kubkow dziennie do kilku kubków dziennie ;-)

reklama
Pluszacze kochana nie martw się! Ja miałam cesarkę, bardzo szybko stanęłam na nogi a dzidzię już kilka godzin po zabiegu karmiłam piersią! Więc nie ma reguły! Będzie oki! Trzymam kciuki! I jaka fajna data:)

Krisowa życzę Wam, żeby wszystkie wizyty kończyły się tylko dobrymi diagnozami:) A Ty kochana nie obwiniaj się o to, że tak się wszystko potoczyło! Jesteś bardzo silną kobietą i myślę że to właśnie bardzo Adasiowi pomaga:) Powodzenia

Do góry