reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

ja tez ide ogarnac chate :-) obiad zaczne robic, bo za godz mezus wraca z pracy :-)
dziewczyny moze znacie jakies noclegi nad morzem albo na mazurach?? wybieramy sie jutro lub w poniedzialek ze znajomymi, szukamy czegos ale ciazko :no: najwyzej w ciemno pojedziemy

reklama
W Macu masz takie ciastka na ciepło :p
są w dwóch smakach zawsze: jabłkowy albo sezonowy (teraz są owoce leśne) kosztują 3 zł, a dla mnie to niebo w gębie :p

Dee a co będzie za 2 tygodnie? bo chyba coś ominęłam... :p

Suzi86 teraz przez Ciebie mam ochotę na loda z maca!!!
ja mam ostatnio cały czas ochotę na sok z wyciskanych pomarańczy :)

Haha :D wizyta u gin, suwaczek podpowiada, ale w sumie faktycznie mogło to być niezbyt zrozumiałe :D

Dziś ciastka nie zjem, ale za to będzie tort panieński :D
aż ślinka cieknie na samą myśl

Wstałam rano pełna planów na dzisiejszy dzień ale zrealizowałam co najwyżej 1/3.
Też wczoraj jadłam śledzika ze śmietaną, trudno to nazwać zachcianką bo bardzo lubię ryby.
Dziś mnie wzięło na racuchy, spróbuję też takich z jabłkiem, nigdy nie robiłam, jestem ciekawa jak smakują.
Oj ciasto z maca pyszne, takie ciepłe, mniam. I babka włoska za mną chodzi....

co do coli, to chyba często spotykana zachcianka w ciąży. dużo znajomych też nie mogła się jej oprzeć. sok pomarańczowy też mam zawsze w rezerwie, ale ogólnie piję wygazowaną wodę. wczoraj na zakupach coś mnie ciągnęło w stronę śledzi w śmietanie, ale zazwyczaj apetyt kończy się na pierwszym kęsie, więc zrezygnowałam. za to kupiłam sobie 2 opakowania truskawek :-)

Maron my z mężem w zeszłym roku do Sopotu jechaliśmy. nocleg zarezerwowany, ale jak tylko wysiedliśmy z pociągu zasypały nas oferty noclegów. dużo osób wynajmuje pokoje w mieszkaniach i oferują to nowoprzyjezdnym już na dworcu, więc i Wy problemu mieć nie powinniście, bo pogoda nie jest rewelacyjna i podejrzewam, że turystów w rekordowej ilości nie będzie.

Ani83 ja od wczoraj zebrać się nie mogę, ale zaczynam powoli ogarniać. teraz zostało najgorsze- prasowanie i składanie ubrań. poprzednio tego nie zrobiłam i teraz mam już 2 prania do wyprasowania ;/

sałatka z gyrosem bardziej mi podpadła ta pierwsza Edyty z wątku kulinarnego, może dlatego że teraz jak jestem w ciąży, to na majonez patrzeć nie mogę, ale jaką by mi teraz ktoś zaserwował, taką bym zjadła. jednak nie ma co równać tego z ochotą na tort. chyba sobie kupię dziś kawałek jakiegoś ciastka, bo piec się nie chce :p

Digitalis może i zapomną. teraz ciotka pamięta o nas, bo wynajmujemy od niej mieszkanie (jeżeli tak to można nazwać). ona w Niemczech, my tu. gdyby nie to, że tu jesteśmy, to sama musiałaby opłacać, bo obcemu na nie wiadomo ile wynajmować nie chce. a przy okazji wykorzystuje męża i wysyła mu pieniądze na opłacanie wszystkich kredytów, które do tej pory wzięła. jak się wyprowadzimy, to już przestaniemy się zajmować jej długami, więc szybko zapomni... oby :p a co do zgagi, to też mam czasami, chociaż przed ciążą nawet nie wiedziałam jak to jest. całe szczęście nie często :-)

Witam w sobote dziewczynki :) A ja dzis od rana najesc sie nie moge, ciegle cos mi sie chce. No i jak pojechalam na zakupy to cole sobie kupilam, odpalam kompa a tu co... zachcianki wlasnie na cole, chyba Was wyczulam :D Ostatnio tez na pomaranczowym jade, wodzie i wycisniety grapefruit byl nawet ostatnio, do tego ciasto jablkowe za mna chodzi... wiec tez konsumuje juz 3 dzien :) po wczorajszej ogorkowej juz sladu nie ma, wiec chyba apetyt podskoczyl, fajny ten drugi trymestr :D teraz czekam na nieco inny apetyt drugiego trymestru ;)

mi udało się oprzeć coli :)
ale w macu zjadłam ciastko i lody z polewą :)))) tak mnie dziś nakręciłyście tymi lodami i ciastkiem że musiałam :)
teraz kolej na koktajl z truskawek, wczoraj kupiłam 4 opakowania i 2 już wczoraj poszły i 2 właśnie dziś :)
poza tym już kilka dni jem śledzie w śmietanie i zielone winogrona :) aha i łososia norweskiego na kanapki :)

reklama
hahah czyli nieźle nam się zaostrzył gust kulinarny:D
ja jeszcze coli nie mam, ale lody będą na pewno wieczorkiem, ja dziś chyba za dużo zjadłam bo pękam, idę teraz odkurzyć, może się lepiej poczuję ;)

Do góry