reklama
Cześć dziewczynki!!!
Bardzo się cieszę że Was znalazłam a więc i ja się przyłączam
Jestem w ciąży i termin mam na 11 lutego 2012r
Trochę czasu jeszcze przedemną do porodu a już się nie mogę doczekać kiedy wezmę w ramiona nasze szczęście
Ostatnio byłam na pierwszym usg i nie dowiedziałam się jaka jest płeć dzidziusia, ale najważniejsze żeby było całe i zdrowe
W zasadzie to mam teraz mnóstwo pytań hehe ale myśle że to normalne tym bardziej że jest to moje pierwsze dziecko
Pozdrawiam Was serdecznie
Bardzo się cieszę że Was znalazłam a więc i ja się przyłączam
Jestem w ciąży i termin mam na 11 lutego 2012r
Trochę czasu jeszcze przedemną do porodu a już się nie mogę doczekać kiedy wezmę w ramiona nasze szczęście
Ostatnio byłam na pierwszym usg i nie dowiedziałam się jaka jest płeć dzidziusia, ale najważniejsze żeby było całe i zdrowe
W zasadzie to mam teraz mnóstwo pytań hehe ale myśle że to normalne tym bardziej że jest to moje pierwsze dziecko
Pozdrawiam Was serdecznie
Angelika89
Fanka BB :)
ja z kolei przed ciążą piłam bardzo dużo coli. właściwie tylko cole - ok 2 l dziennie i nic poza tym. A teraz w ciąży w ogóle nie mam na colę ochoty, już ze 3 miesiące nie piję,kiedyś spróbowałam i gorzej się czułam. Za to lekarz zabronił mi na pierwszej wizycie pić napoje gazowane, bo mam zagazowane jelita od tego.. no, ale jak piję wodę niegazowaną, to jest mi niedobrze, więc piję tylko gazowaną i mam wyrzuty sumienia, no ale tłumaczę sobie, że lepiej pić gazowaną, niż niegazowaną i zwracać ehh... A tak poza tym, to nie najlepiej się czuję, wczoraj wymiotowałam, a już myślałam, że dolegliwości pierwszego trymestru się skończyły, ale jednak nie.. Czy Wy też tak macie, że możecie bardzo małe porcje jeść i już się nimi najadacie, a po jedzeniu Was mdli? Mnie to strasznie męczy
U
Użytkownik Usunięty
Gość
Ja też mogę jeść tylko bardzo małe porcje, ale po nich mnie akurat nie mdli - mdłości mi przeszły już z 3-4 tyg temu, za to mam po jedzeniu niestrawność, zwłaszcza wieczorami, nawet jak zjem owoce to czuję się jakbym zjadła coś bardzo tłustego w dużej ilości, zawsze na takie stany np. po jakieś imprezie pomagała mi lampka wina, albo Iberogast, a teraz nic nie można brać bo wszystko jest z alkoholem, ratuję się tabletkami z imbirem, wcześniej je brałam na mdłości, ale wyczytałam, że wspomagają trawienie i rzeczywiście mi pomagają
Jak dobrze jest się wyspać :-)
fakt, nie potańczyłam, choć bioderka same o to prosiły jedynie koleżanki wydawały się nie rozumieć mojego stanu... ciągle prosiły bym tańczyła, ale wybaczam - alkohol robi swoje
Na śniadanie były grane płatki z mlekiem
I relaxu część kolejna
fakt, nie potańczyłam, choć bioderka same o to prosiły jedynie koleżanki wydawały się nie rozumieć mojego stanu... ciągle prosiły bym tańczyła, ale wybaczam - alkohol robi swoje
Na śniadanie były grane płatki z mlekiem
I relaxu część kolejna
kacha10
hej dziewczyny!co do mdlosci to obecnie mam je b. rzadko.jak sie juz pojawiaja to wieczorami.w ciazy ani razu nie wymiotowalam.mdlosci dopiero zaczely mi sie pojawiac w 8 tyg.nasilily sie jak od 9 do konca 12 tyg. bralam lutke podjezykowo.na mulenie pomagalo mi jedzenie.tez najadam sie mniejszymi porcjami. jesli chodzi o picie to ja mam ten problem ze zawsze malo pilam i teraz tez mi sie tak nie chce pic. z reguly pije soki i herbaty owocowe.a po wodzie niegaz. jest mi niedobrze.gazowanych unikam bo zawsze po nich ciezko sie czulam a co dopiero teraz.
kacha10
dzieki dziewczyny jeszcze raz ze mnie tak cieplo przyjelyscie do Waszego grona.tak Was nadrabiam i czytam o Waszych zachciankach a u mnie nic z tych rzeczy. czesto mam w sklepie taka sytuacje ze nie moge sie zdecydowac na jakis smak bo nie wiem tak naprawde na co mam ochote.sledzi nigdy nie jadlam i teraz tez ich nie tkne.zauwazylam ze po paru tyg. wrocilam do swego slodyczowego nalogu.zawsze po sniadaniu musze cos slodkiego przekasic.
ani nie przejmuj sie ze robota Ci nieidzie .odkad jestem w ciazy wszystko robie powoli a mieszkanie 3- pokojowe sprzatam czasem na raty pare dni.
aguula nie boj sie wyjazdu . ja bylam w Hiszpanii 2 tyg. jak bylam w 11 i 12 tyg. ciazy.balam sie leciec ale wczasy wykupilismy jeszcze zanim zaszlam w ciaze.zaraz przed wyjazdem bylam u ginki- zbadala mnie, zrobila usg i powiedziala ze nie ma przeciwskazan.w dodatku wypytalam sie jej jakie leki moge brac w przypadku roznych dolegliwosci.wypisala mi pare recept, wykupilam leki i mialam z soba ogromna apteczke.smarowalam sie kremami z filtrami 30 i 50.brzuch byl osloniety i z reguly siedzialam pod parasolka.jedz i sie baw, bo za rok bedzie ciezko gdzies pojechac.
ani nie przejmuj sie ze robota Ci nieidzie .odkad jestem w ciazy wszystko robie powoli a mieszkanie 3- pokojowe sprzatam czasem na raty pare dni.
aguula nie boj sie wyjazdu . ja bylam w Hiszpanii 2 tyg. jak bylam w 11 i 12 tyg. ciazy.balam sie leciec ale wczasy wykupilismy jeszcze zanim zaszlam w ciaze.zaraz przed wyjazdem bylam u ginki- zbadala mnie, zrobila usg i powiedziala ze nie ma przeciwskazan.w dodatku wypytalam sie jej jakie leki moge brac w przypadku roznych dolegliwosci.wypisala mi pare recept, wykupilam leki i mialam z soba ogromna apteczke.smarowalam sie kremami z filtrami 30 i 50.brzuch byl osloniety i z reguly siedzialam pod parasolka.jedz i sie baw, bo za rok bedzie ciezko gdzies pojechac.
reklama
Czesc Dziewuszki!
kacha10 ja tez malo pilam, herbate do sniadania i sok do obiadu. Teraz sie musze zmuszac, 4 szklanki dziennie i wiecej mi nie wlezie. Nie mam pojecia z czego latam co 5 minut sikac.
Co do sledzi to brr, ja raczej nierybna jestem.
Kurcze jak mnie wysypalo, poczatek ciazy ladna cere mialam ale jak mnie teraz wysypalo, normalnie nawet pod brwia mam pryszcza.
kacha10 ja tez malo pilam, herbate do sniadania i sok do obiadu. Teraz sie musze zmuszac, 4 szklanki dziennie i wiecej mi nie wlezie. Nie mam pojecia z czego latam co 5 minut sikac.
Co do sledzi to brr, ja raczej nierybna jestem.
Kurcze jak mnie wysypalo, poczatek ciazy ladna cere mialam ale jak mnie teraz wysypalo, normalnie nawet pod brwia mam pryszcza.