reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Czesc dziewczynki :) wlasnie postanowilam sprawdzic czy moge odpowiadac na forum z przegladarki standardowej w telefonie, bo niestety z Opery nie mozna odpowiadac :-( i widze, ze bede musiala sie przekonac do niej :-p bede do Was zagladac w tralcie godziny 0 hahah :-D

O 8 na nieszczescie mojego meza zadzwonila do mnie ciocia z pytaniem czy mam wozek i czy chce wozek. Gdybysmy sami sobie kupowali to pewnie bysmy wzieli ten mojej chrzestnej,ktory ciocia chciala wyslac, ale ze tesc zapowiedzial kupno wozka juz w momencie jak oglaszalismy to,ze jestem w ciazy to nie chcemy psuc mu przyjemnosci...

Dzis urodziny mojego meza :-) zatem wybieramy sie do kina na 14,20. Mam nadzieje,ze Polenka nie bedzie zbytnio psioczyc, bo wiercila sie cala noc - nawet przez sen ja czulam. Choc zapewne tatusiek jej by sie ucieszyl z takiego prezentu :-p
Wolalabym jednak poczkac do lutego...

Rozmawiacie o szpitalach, widac,ze kazdej z nas udziela sie stres... tez ciagle mysle o Zelaznej i o tym co bedzie.
Dziekuje Cyska za opis porodu. Fajnie, ze poszlo ci tak "gladko" :-) moglabys tylko dac znac w jakim szpitalu rodzilas?

Sorki za ewentualne literowki - dotykowa klawiatura nie jest idealna :-p

reklama
galwaygirl o jakiej jednej nocy Ty piszesz? w szpitalu powinni 3 doby trzymać czasem ogranicza się do 2, ale nie liczyłabym że od razu po porodzie Cię wypuszczą, a ubranek lepiej mieć więcej i nie użyć niż żebyś się stresowała że musisz np zostać dłużej, a ubranka juz wsyztskie ufajdane.

M85 nie wiem coś usłyszała ale dobrze że juz nie jesteś pod opieka tego lekarza. Poprzednią ciąże też prowadziłam u lekarza którego nikomu bym nie poleciła, a jak poczytałam niedawno opinie o nim to utwierdziłam się w przekonaniu że nie tylko moim zdaniem miał pacjentki delikatnie mówiąc w nosie.

produkujecie tyle że chyba nie dam rady wszystkim odpisać... zwlaszcza że z koncentracją różnie bywa teraz;)

zrobiłam rano ostatnie badania, bo za tydzień ostatnia wizyta. Potem już pod szpital podlegam, o ile raczą mnie przyjąć. Przemyślałam sprawę i jednak nie będę teraz szła na usg, bo moim zdaniem i tak przed porodem powinni mi zrobić, zwłaszcza jeśli wskazaniem do cc będzie złe ułożenie dziecka.

czy tylko mi się wydaje że mama Niki dawno nic nie pisała? wie ktoś co z nią? Mam nadzieję że wszystko w porządku...

Dzień Dobry:-) ja już wyprałam praleczkę niemowlęcą ubranek wiszą i się suszą,a z wczoraj już dziś wyprasowałam wiec na dziś mam dość;-)śnieg nadal tu pada nawet nie mogę wyjść na spacerek po południu bo mała zaraz też bedzie chciała a szkoda by mi było gdyby mi przemarzła.
Nawiązując do waszego tematu o szpitalach na śląsku to mam swoja opinie,córkę rodziłam w miejscowości Rydułtowy to na śląsku okolice Rybnika i Wodzisławia,opinie były różne i jak dla mnie było tam super wiec polecam.Teraz mieszkam tu w okolicy Żywca i co opinie o Żywieckim szpitalu jak na razie wiecej negatywnych jak tych dodatnich sama szukam czegoś dobrego o tym szpitalu na razie dowiedziałam się mówili na ten szpital RZEŹNIA o wojewódzkim w Bielsku też są różne opinie wiec daruje sobie już to wszystko gdzie trafie tam trafie i nie nakręcam już się bardziej do bielska mam jakieś 25km do Żywieckiego szpitala mam 10km w zależności co będzie się działo sama nie wiem gdzie wyląduje ale już nie chce słyszeć tych negatywnych opini o Żywcu bo strasznie się teraz tego szpitala boje a przecież jak by nie było mam tam najbliżej w razie jakiejś awari;-)

siwa , W Bielsku kumpele bardzo chwaliły Eskulapa, prywatny szpital ale można rodzić na NFZ, może sobie sprawdź?

Byłam dziś w aptece i czarno widzę tą nową ustawę. Już sam fakt, że głupia luteina jest o 10 zł droższa na opakowaniu :wściekła/y: to sprawdzanie recepty czy jest prawidłowo wypisana jest rozwalające. Ustawa, która miała uderzyć w firmy farmaceutyczne na ten moment uderza w aptekarzy i zwykłych ludzi. A już najbardziej rozwalił mnie wczorajszy artykuł na onecie, z którego wynika, że WOŚP nie będzie mogła zakupić i przekazać pomp insulinowych szpitalom, gdyż według nowej ustawy nie mogą one przyjmować darowizn. A ile szpitali pracuje na sprzęcie od darczyńców :wściekła/y:

porażka:/ a nie mogą kupić za symboliczną złotówkę? tak jak firmy muszą się pozbyć starego sprzętu, albo zutylizować, albo odsprzedać, wyrzucić nie mogą.. genialne jest nasze prawo wzdłuż i wszerz:/

Mitra dziękuje juz słyszałam o tym szpitalu chwalą sobie go ale mnie nie bedzie stać na niego,a na NFZ to ciężko tam się dostać ale milutko mi ze dałaś znać:-)

siwa, ja jakbym poczula skurcze to bym tam zadzwonila i zapytala czy mozna przyjechac na NFZ , nigdy nie wiadomo :) nie rezygnuj z góry :)

Siwa- zrobilabym tak jak radzi Mitra, moze sie uda.
tez zauwazylam ze MamaNiki cos nie pisze,ma ktos do niej numer tel??
Digitalis- moze w irlandii trzymaja tylko jedna nocke po porodzie?
Cyska- super opis, na poczatku troche przerazajacy jezeli chodzi o bol,ale koncowka- ta radosc.Juz chyba sie mniej stresuje:tak:
Ja dzisiaj tez nigdzie nie wychodze, troche sie obawiam, wiec na obiad placki ziemniaczane.Po tygodniowej stolowce u mamy lodowke mam pusta.Musze mojemu m liste zrobic i na zakupy miesne go wyslac :-)

reklama
Witajcie :)
Ależ tu się dużo dzieje! Dzieciaczki się rodzą, Wy piszecie w tempie ekspresowym, aż mam problemy z nadrabianiem zaległości... Ale to dobrze przecież :)

Piszecie o szpitalach... Ja po swoim pierwszym porodzie stwierdziłam że nigdy więcej dzieci mieć nie będę, bo się po prostu lekarzy i szpitala w którym rodziłam boję. Jak widać trochę mi przeszło, skoro jednak jestem w ciąży, ale spokojna to będę dopiero jak się mały urodzi cały i zdrowy.

Siwa widzę, że mieszkamy po przeciwnych stronach Bielska, bo ja od strony Cieszyna :-)
Chciałam rodzić w szpitalu wojewódzkim (tylko dlatego że mają tam patologię noworodka w razie czego), ale chcę mieć cc, a mój lekarz który tam pracuje mówi że na szukanie wskazań ma jeszcze dużo czasu. Dlatego za tydzień idę na wizytę przedporodową właśnie do Eskulapa i tam chcę rodzić. Sam poród jest na nfz, ale ta wizyta przedporodowa jest płatna. Jeśli chce się tam rodzić, trzeba na takiej wizycie być i się umówić. Dlatego wydaje mi się, że na telefon przed samym porodem nie przyjmują, chociaż może tam zadzwoń wcześniej i zapytaj?

Ostatnia edycja:
Do góry