hej,
u nas calma się nie sprawdziła:/ Adaś się strasznie krztusił właśnie, jak spróbowałam się z tej butelki napić, to owszem leciało dopiero jak zaczęłam ssać, ale już tak dużo poleciało, że dla Adasia jednak zwykła butelka jest lepsza... także u mnie stoi calma nie używana
Geniusia, pomysł z pieluchą, to taki babciny ;p Adasiowi rzadko mija po nim czkawka, tak samo rzadko jak daję mu pierś do przepojenia ;p po prostu musi mu samo przejść, ale że na zrobienie kupki pomogło, to dopiero odkryłam ;p hehe
Krisowa ze spanie naszego Adasia jest tak samo jak z Waszym
też na dniu zwykłe stuknięcie paznokciem w stół i Adaś oczy szeroko otwarte, a w nocy nic go nie obudzi ;p
a tak dzień matki, ten będzie baaaaardzo wyjątkowy
a ja mam dziś urodziny i w związku z tym Adaś postanowił nie budzić mnie przed wstaniem taty do pracy
czyli spał od 21 do 6
mój kochany maluszek.
Beti Beti czyli nie powinno się dzieci ciągnąć za łapki do siadu, ale lekarze tak robią na badaniu w przychodni... Zawitkowski też uważa, że nie ma sensu dźwigać dziecka za łapki do siadu, i tak jak któraś tu pisała (nie pamiętam kto) lekarz po zbadaniu, że 3 mies dziecko nie trzyma główki sztywno przy podciąganiu za łapki kwalifikuje je na rehabilitację... ja Adasia sprawdziłam wczoraj, też tej główki tak nie trzyma, i co mam iść do lekarza, bo ja już nie wiem co o tym sądzić:/