reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Witam
Mowa o kupkach mój mały odkąd jest ma sztucznym robi jedną bardzo dużą raz dziennie ale dziś jeszcze nie zrobił i zaczynam się martwić ale dzień się nie skończył.Jak był na cycu robił 2,3 dziennie i były takie na całe plecy!
Suzi super że wesele udane
Munie trzymam kciuki za próbę przeniesienia córci
Mój m też robi wszystko przy małym
Jutro szczepienie zobaczymy jak mały przetrwa bo ja juz zaczynam panikować bo on co raz więcej rozumie i taki wiercipięta

reklama
pluszacze - my jak grilujemy to Lenusia śpi w wózku obok, jak tylko jest pogoda to ja ją trzymam całymi dniami na powietrzu:).

Olcia - u nas ostatnio co2-3 dzień kupa...dzisiaj jest 2 dzień bez i jak już jest to właśnie armagedon, poza tym jest taka gęsta musztardówa:-D

Isia - ładny z niego śpioch:)!!!!!!
moja od 2 dni w dzień śpi bardzo mało ale jest mega grzeczna, na macie 1 h aktywnie gada, potem na leżaczku, to w wózku do chmurek:). Do swoich łapek gada...przysypia przy karmieniach:-D
W nocy pierwsza pobudka 5.10:), spała do 10.

Munie - to trudno powiedzieć bo Ona nawet na niej ust nie zamknie....nawet nie wie czy leci wolno, jak się ssie bo jak tylko dotknę ją smokiem to od razu ryk z otwartą buzią oa oścież.....

Digi....ja własnie mam tak samo...nie chwyci butli

temat kup = temat rzeka:) Zarówno dzieci karmione piersią jak i butelką mogą robić kupy raz częściej raz rzadziej i poki humor maluszka nie opuszcza i nie ma niepokojacych objawów nie ma co się stresować:) Moja Nina karmiona modyfikowanym miała czas, że robiła raz na 2-3dni i mam wrażenie ze to bardziej mi szkodziło niż jej:) teraz na hippie robi minimum jedną dziennie. Poza tym u nas wystarczy dziecko włożyć do samochodu i po 10-15 min jazdy już wali klocka:szok::-)

Co do karmienia butelką jeżeli maluszek nie chce z niej pić to tak jednorazowo sprawdzi sie na pewno nakarmienie strzykawką - tak dokarmiałam małą w szpitalu wkłada się wskazujący palec do buźki jak maluszek zaczyna ssac to z boku powolutku wlewa się mleko strzykawką

Tak jak pisze Paluszek można strzykawką dokarmiać, ale ja jakoś bałabym się włożyć palec dziecku do ust :)

ArliJ - od 3 miesiąca można już kubeczkiem karmić - ja kubeczek już kupiłam, a nawet dwa różne tylko nie mam czasu na taką naukę, ale w najbliższym czasie chyba się za to zabiorę :)

Digitalis, moze jak radzi Munie, wypróbuj tą Calmę, choć osobiście nie wierzę w cud tej butelki i nie dlatego że jest zła, ale dziecko czuje zapach mamy. mój ssał pierwszy miesiąc życia butlę dr Browns, potem cyc, jak wyszłam na miasto, zostawiłam mleko i butlę i co?? i nie chciał jeść, jak wróciłam, oczy zrobił jak kartofle i cyca zassał, jakby tydzień nie jadł, a z butli polowe wypił w 5 minut z ledwością i najedzony kwestia przyzwyczajenia dziecka do nowej sytuacji

moje dziecię leży na sofie i piszczy :) boski jest ten mój syn

a kupką prosze się nie przejmować, po cycu nie musi być codzień :)

a ja byłam u pediatry i my dodatkowe pokarmy po ukończonym 5 miesiącu mamy wprowadzać, nie wcześniej

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewuszki!
Digitalis no tak bywa jak sie mieszka daleko. Chrzestny calej 3 na zadnym chrzcie nie byl, chrzestne byly na chrzcinach a teraz nikogo nie bedzie. Poprosilismy znajomych zeby trzymali zamiast chrzestnych.
magdabb taki normalny odcinek, bla bla bla a na koniec (jak zwykle) taki szok! I znowu trzeba bedzie czekac do wrzesnia zeby sie wyjasnilo. A mnie skreca. Jak obejrzysz to powiedz to sobie pogdybamy.
anetka witamy!

Film obejrzałam i nic z tego nie rozumiem tam były w tle jeszcze inne osoby i małe dziecko:no:Kto o filmował i po.
Krisowa ja mam Calmę polecam, bo przy innych Marta się krztusiła inna sprawa,że i tak niechętnie ją chwyta
Anetko witaj:-)
My dzisiaj byliśmy na targach Mother and Baby i wygrałam w konkursie śliczne zabawki Canpola :-) Strasznie się cieszę, bo nigdy nic nie wygrałam. Natomiast Ania obłowiła się gadżetami ze stoisk:-D

Witam :)
My juz po pierwszych zajeciach na basenie. I powiem jedno było super. Mała zachwycona! Specjalny basen z ozonowana woda, zypełnie w innym pomieszczeniu niz reszta. Bardzo ciepło wiec dzieciaki nawet po wyjęciu z wody nie marzły.
Beło super. Aniela tak zmęczona, że już śpi :)

reklama
Munie Kacper ciągnie cyca, ale i butlę z Lovi też, jak i Calmę (W medeli mam pomrożony pokarm), i smoczka też. A przeraziłaś mnie z tą teorią budzenia się. My mamy 1 pokój i nie ma wyjscia... łóżeczko synka stoi na przeciw naszej kanapy :baffled: i on mi się nie budzi ot sztuka dla sztuki, ale chce jeść. Z całego serca życzę Ci udanej próby :tak:

Suzi może i ja spróbuję z ciepłą pieluchą. Nie wiedziałam :zawstydzona/y: że to może być sposób na czkawkę. Dzięki za radę :tak:

Arli no i u nas kupka jest takiej konsystencji :-D

Do góry