reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Witam
Mowa o kupkach mój mały odkąd jest ma sztucznym robi jedną bardzo dużą raz dziennie ale dziś jeszcze nie zrobił i zaczynam się martwić ale dzień się nie skończył.Jak był na cycu robił 2,3 dziennie i były takie na całe plecy!
Suzi super że wesele udane
Munie trzymam kciuki za próbę przeniesienia córci
Mój m też robi wszystko przy małym
Jutro szczepienie zobaczymy jak mały przetrwa bo ja juz zaczynam panikować bo on co raz więcej rozumie i taki wiercipięta

reklama
pluszacze - my jak grilujemy to Lenusia śpi w wózku obok, jak tylko jest pogoda to ja ją trzymam całymi dniami na powietrzu:).

Olcia - u nas ostatnio co2-3 dzień kupa...dzisiaj jest 2 dzień bez i jak już jest to właśnie armagedon, poza tym jest taka gęsta musztardówa:-D

Isia - ładny z niego śpioch:)!!!!!!
moja od 2 dni w dzień śpi bardzo mało ale jest mega grzeczna, na macie 1 h aktywnie gada, potem na leżaczku, to w wózku do chmurek:). Do swoich łapek gada...przysypia przy karmieniach:-D
W nocy pierwsza pobudka 5.10:), spała do 10.

Munie - to trudno powiedzieć bo Ona nawet na niej ust nie zamknie....nawet nie wie czy leci wolno, jak się ssie bo jak tylko dotknę ją smokiem to od razu ryk z otwartą buzią oa oścież.....

Digi....ja własnie mam tak samo...nie chwyci butli

temat kup = temat rzeka:) Zarówno dzieci karmione piersią jak i butelką mogą robić kupy raz częściej raz rzadziej i poki humor maluszka nie opuszcza i nie ma niepokojacych objawów nie ma co się stresować:) Moja Nina karmiona modyfikowanym miała czas, że robiła raz na 2-3dni i mam wrażenie ze to bardziej mi szkodziło niż jej:) teraz na hippie robi minimum jedną dziennie. Poza tym u nas wystarczy dziecko włożyć do samochodu i po 10-15 min jazdy już wali klocka:szok::-)

Co do karmienia butelką jeżeli maluszek nie chce z niej pić to tak jednorazowo sprawdzi sie na pewno nakarmienie strzykawką - tak dokarmiałam małą w szpitalu wkłada się wskazujący palec do buźki jak maluszek zaczyna ssac to z boku powolutku wlewa się mleko strzykawką

Tak jak pisze Paluszek można strzykawką dokarmiać, ale ja jakoś bałabym się włożyć palec dziecku do ust :)

ArliJ - od 3 miesiąca można już kubeczkiem karmić - ja kubeczek już kupiłam, a nawet dwa różne tylko nie mam czasu na taką naukę, ale w najbliższym czasie chyba się za to zabiorę :)

Digitalis, moze jak radzi Munie, wypróbuj tą Calmę, choć osobiście nie wierzę w cud tej butelki i nie dlatego że jest zła, ale dziecko czuje zapach mamy. mój ssał pierwszy miesiąc życia butlę dr Browns, potem cyc, jak wyszłam na miasto, zostawiłam mleko i butlę i co?? i nie chciał jeść, jak wróciłam, oczy zrobił jak kartofle i cyca zassał, jakby tydzień nie jadł, a z butli polowe wypił w 5 minut z ledwością i najedzony kwestia przyzwyczajenia dziecka do nowej sytuacji

moje dziecię leży na sofie i piszczy :) boski jest ten mój syn

a kupką prosze się nie przejmować, po cycu nie musi być codzień :)

a ja byłam u pediatry i my dodatkowe pokarmy po ukończonym 5 miesiącu mamy wprowadzać, nie wcześniej

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewuszki!
Digitalis no tak bywa jak sie mieszka daleko. Chrzestny calej 3 na zadnym chrzcie nie byl, chrzestne byly na chrzcinach a teraz nikogo nie bedzie. Poprosilismy znajomych zeby trzymali zamiast chrzestnych.
magdabb taki normalny odcinek, bla bla bla a na koniec (jak zwykle) taki szok! I znowu trzeba bedzie czekac do wrzesnia zeby sie wyjasnilo. A mnie skreca. Jak obejrzysz to powiedz to sobie pogdybamy.
anetka witamy!

Film obejrzałam i nic z tego nie rozumiem tam były w tle jeszcze inne osoby i małe dziecko:no:Kto o filmował i po.
Krisowa ja mam Calmę polecam, bo przy innych Marta się krztusiła inna sprawa,że i tak niechętnie ją chwyta
Anetko witaj:-)
My dzisiaj byliśmy na targach Mother and Baby i wygrałam w konkursie śliczne zabawki Canpola :-) Strasznie się cieszę, bo nigdy nic nie wygrałam. Natomiast Ania obłowiła się gadżetami ze stoisk:-D

Witam :)
My juz po pierwszych zajeciach na basenie. I powiem jedno było super. Mała zachwycona! Specjalny basen z ozonowana woda, zypełnie w innym pomieszczeniu niz reszta. Bardzo ciepło wiec dzieciaki nawet po wyjęciu z wody nie marzły.
Beło super. Aniela tak zmęczona, że już śpi :)

reklama
Munie Kacper ciągnie cyca, ale i butlę z Lovi też, jak i Calmę (W medeli mam pomrożony pokarm), i smoczka też. A przeraziłaś mnie z tą teorią budzenia się. My mamy 1 pokój i nie ma wyjscia... łóżeczko synka stoi na przeciw naszej kanapy :baffled: i on mi się nie budzi ot sztuka dla sztuki, ale chce jeść. Z całego serca życzę Ci udanej próby :tak:

Suzi może i ja spróbuję z ciepłą pieluchą. Nie wiedziałam :zawstydzona/y: że to może być sposób na czkawkę. Dzięki za radę :tak:

Arli no i u nas kupka jest takiej konsystencji :-D

Do góry