reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

hej kochane. Jakoś zauważyłam, że opuściłam się w czytaniu was i pisaniu. Weny totalnie brak, organizacja coraz gorsza zamiast lepsza. Najchętniej nic bym nie robiła, a przecież nie mogę. Dziś w końcu mieliśmy mnie zameldować i dupa. Leje i jest paskudnie, ja się wczoraj za lekko ubrałam i nos z gardłem niedługo mi odpadną. Czuję się koszmarnie.
Pola ostatnimi czasy usypia między 20 a 21 i budzi się o 2:30 nakarmię ją i w ogóle i budzi sie o 4! tylko po to by dać jej smoka i praktycznie od 4 to już mam pobudki co pół godziny. Nie daję jej cyca, ale budzi się i praktycznie wstajemy o 6.
Dziś za to zrobiłam patent i o 2:30 nie dałam jej cyca tylko smoczka. Pospała do 3:30 i cyc. Wtedy pospała do 6:30 i znów cyc. Taka opcja bardziej mi odpowiada gdyby nie pobudka o 2:30 ;-)
oj marudna ja, marudna :-/

reklama
Dee nie jesteś wcale marudna.... myślę że to przez problemy jakie są w życiu odechciewa się ci tak jakoś wszystkiego. Ja od piątku będę miała jazdę bo będę miała 4 chłopów do wykarmienia posprzątania ugotowania itd.... jak aj to zorganizuje wszytsko i jeszcze dziecko:-( już się martwię. A mój m cieńko z pracą więc ogólnie mówiąc bieda radość daje mi tylko dziecko.

Heh zrobiłam sobie album w picasa mojego synka. I teraz tak oglądam jaki był malutki/zdjęcia w kolejności od samego ur/ ale ten czas leci....

Dee nie martw sie ja tez mam takie dni, nawet czasem z utesknieniem czekam az mala ppojdzie spac.Teraz walcze z jej uspianiem, aby znowu sama zasypiala bez kolysania wozkiem,bo przez tydzien na dworze w dzien spala wlasnie w wozku.Marudzi,placze ale walcze sama z soba i do niej nie ide.
W tym tyg jedziemy po fotelik dla malej bo becikowe przyszlo na konto, a nie chce zeby sie rozeszlo na zycie.Wiec juz teraz kupujemy fotelik od 9 do 36kg, no i po becikowym.
W tym miesiacu znow oszczednosci- mama wraca wiec duo czasu spedze u niej,obiady odpadna ;-)
geniusia-witamy witamy
Lady wspolczuje zapalenia.
Mitra dzieki za linka
tez ostatnio myslalam o Bliznak no i galwaygirl, dzisiaj wysle do niej smsa wiec moz cos sie dowiemy.
Co do tesciowych moja mieszka 10 min spacerkiem ode mnie, a jak mieszkamy pponad 6 lat razem tak byla u mnie z 10 razy przed narodzinami malej, wiec nie moge narzekac.No i zawsze sie zapowiada.

dagrab- ja mam fotelik do 11kg. A mój smyk mc ponad mc temu ważył 6kg. A ten fotelik co jest od 9kg to już chyba dziecko powinno umieć siedzieć? Bo ja to kompletnie się nie znam. A ten co mamy teraz jest już mały

Czesc Dziewczyny :)
Melduje sie po majowce. Pogoda nam sie trafila piekna i Mała całe dnie i ogrodku spedziła :) Znajomi w szoku byli, ze to takie grzeczne dziecko bo spac o 20 i spała do 5 i potem znowu spanko do 8 :)

Dzis w Warszawie pada :/ a chciałam pojechac z Mała i kilka spraw załatwic.
Ehh... lece nakarmic Anielke.
Buzka :)

hello,

Mitra- ciekawi mnie dlaczego tak późno chcesz wprowadzać inne jedzonko?
Olcia- ależ pech z tą gumą :/
lady- tak ten kolejny fotelik to jak dziecko już siedzi, my Małego przesadziliśmy jak miał 9miesięcy niecałe.
dagrab- przypomniałaś mi żebym złożyła wniosek o becikowe, jakoś mi tam ciągle nie po drodze.

U nas nocka standard od 20-7 spanko, a potem do 10. Tzn. ja do 10 nie spałam bo starszy wstał o 7 :)

i koniec majówki....fajnie było tak 9 dni wszyscy razem:). Nadia nauczyła się spać do 8.30 a po wstaniu bawić się w pokoju a nie od razu nas zdzierać więc spaliśmy codziennie do 9.30:-)

wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer w chuście bo dotąd w domu tylko nosiłam. Oczywiście usnęła, zresztą wczoraj cały dzień przespała, obudziła się na dłuzej wieczorkiem na ognisku z sąsiadami:).

Mitra - super Tito, Lenie się zdarzyło tak wykopyrtnąć przy lezeniu na brzuszku ale jakby do połowy, nózki nie poszły za resztą ciała jeszcze:-)

lady
- na mnie tez uropsept działał, współczuję....a i gorące nasiadówki...

Antila - ja byłam nad Balatonem ale wieki temu z mężem, jakieś 9 lat temu:-) i z namiotem więc kwatery nie polecę ale dla dzieci to fajne miejsce bo jest baaaaaaardzo długie i łagodne wejście do wody, po piaseczku....idziesz i idziesz i dalej woda po kolana, cieplutka zatem i bezpieczna. Mieszkaliśmy w Siofok.

reklama
magdabb moja siostra miala cybexa(oczywiscie zanim ukradli auto z fotelikiem), tez go chwalila chodz chrzesnica dlugo w nim nie jezdzila, kiddy jest prawie taki sam, testy maja identyczne 4 gwiazdki, ale kiddy jest lzejszy ,a ze my bedziemy fotelik przekladac z auta do auta to duzo daje.Ja jestem za cybexem, a za kiddy.Wczoraj siedzial caly wieczor na necie i podobno w ten kiddy ma przewiewniejszy material.Ale chce i tak podjechac do sklepu zeby jeszcze spr co i jak

Do góry