reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

pluszacze ja jak jest tak goraco to wozek mam wyscielony pieluchami tetrowymi bez zadnych poduszeczek a malego ubieram w krótkie spodenki i krotki rekawek, bose nozki i b. cienka czapeczka z daszkiem.pod reka mam cienki kocyk polarkowy.czasem zakladam tez body z krotkim rekawem. jak maly mial pare razy dlugie rekawy i dlugie spodnie to spocil sie masakrycznie.staram sie juz tego bledu nie popelniac.

reklama
Kacha10 to u mie ten sam problem ze moj Leonek malo lezy na brzuszku i jak tak pisza dziewczyny ze ich pocieszki robia takie duze postepy to az mam wyzuty sumienia ze ja taka zla mama

cyśka ZAPROSZENIA CHRZEST ROCZEK / URODZINY ze ZDJĘCIEM (2269542675) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ja dopłacalam o,5o zł za sztuke i mialam w 2 dni w domku priorytetem
zdjęciei i pelna personalizacja gratis a tu kupilam koperty ecru pasujace bo z tymi zaproszeniami dostajesz biale zwykle ktore niepasuja
koperty K3 kremowe i białe 10,5x15,5 zaproszenia (2254112821) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Mitra t eż chyba tak zrobię z jedzonkiem, a teraz sama wprowadzam w swoją dietę różne nowe produkty, zeby potem szoku mały nie dostał jak pierwszy raz dostanie soczek

zalecajaą zresztą wprowadzanie pokarmów stałych przy mm w 5 m-cu a przy piersi w 6 m-cu wiec chyba źle nie uczynimy :)
zapytam pediatrę

geniusia brawo mama za postępy niuniusia

pluszacze rampers/ krótkie spodenki+koszulka/ bodziak+ spodenki (długie rękawki)/a do przykrycia jak spi pieluszka

cyska no wlasnie ja sie zastanawiam caly czas kiedy wprowadzic ta spacerowke. moj jak przesypial cale spacery to byl spokoj a teraz niechce spac i caly czas w wozku mi sie podnosi, jakby do siadania.czesto tez placze i wtedy musze b. szybko jechac tym wozkiem.raz go wyciagnelam jak szlochal i tak mu sie podobal swiat ze potem nie bylo jak go wsadzic z powrotem.ostatnio tez go wyciagnelam zeby dac mu herbatke i tez fajnie sie patrzyl i z porotem byl problem.szkoda mi tej gondoli bo jezdze nia od polowy lutego a spacerowke ma opcje w pol lezaca, tak wiec mally nie musi umiec siedziec.

Ostatnia edycja:
Cyska - teoretycznie jak zaczyna siedziec czy sie ponosic. W gondolce nie ma pasow i moze wypasc. Jak bedzie w lecie goraco, to zamierzam w spacerowce na plasko rozlozonej jezdzic, bo wiekszy przewiew jest i nie tak goraco.
A co do gerbera, to ja od czasu afery sloiczkowej bojkotuje wszystkie wroby nestle dla dzieci. Generalnie chodzilo o to, ze syf pakuja, zamiast miesa to sciegna i skorki czyli mom. I to dzieciom... Koncern nestle tez mial wpadke jezeli chodzi o mleko. We Francji dostalo sie sproszkowane szklo a w Chinach dodawali jakies trucizny, kilkadziesiat dzieci zmarlo.
Maciek nie za czesto jadl gerbera, bo drogi, dostawal bobovite, a na zmiane smaku hippa. Musielismy unikac drobiu i wolowiny, a wtedy bobovita miala mniejsza game produktow. A w hippie bylo pare krolikow i rybek oraz schabik.

cyska- tez bym sie cieszyla jakbym dostala taki prezent, jeszcze tak jak piszesz z tj firmy.
U mnie niby spacerowka ma pozycje lezaca,ale chyba jeszcze bym nie ryzykowala.Moja tez juz powoli marudzi na spacerze,podnosze jej czasem oparcie i jak ma odslonieta bude to sobie oglada swiat.Ale to w taki sposob robie ze wiem ze jest bezpieczna(bude ma zlozona tylko jak stoje,a nie jak spaceruje po wertepach)
Ja zaczne dawac sloiczki po skonczonym 4 miesiacu chyba ze pediatra powie cos innego, a ide jtro na szczepienie wiec zobacze.
Moja niunka spi juz 2h szok!!
Chyba odsypia wczorajszy basen i to ze od 15 do 19:30 nie spala nic wczoraj, a mnie akurat wtedy trafila migrena,dobrze ze m w domu bo nawet wymioty mnie zlapaly.Zobaczymy jak bedzie dalej.
pluszacze ja w te upalne dniktore byly czasem i malenka zostawialm w wozku w samym bodziaku i to nawet w krotkim rekawku.A i tak cieplutka cala byla.No i oczywiscie czapka azurkowa.
Ja tez jakos gerbera nie bralam pod uwage, tylko o bobovicie myslalam, no i czytalam na necie opinie ze rosmmanowskie tez sa dobre,ale jak zaczne kupowac i podawac, to zaczne od czytania skladnikow zeby wszytko wiedziec.Moje pierwsze wiec nie jestem taka obeznana, wiec dzieki za informacje.

Ostatnia edycja:
My już wróciliśmy, wyjazd na żagle udany, mała dużo spała, mało płakała, sporo gaworzyła więc było miło. Jak zwykle więcej roboty ze starszym, ale też narzekac bardzo nie mogę.
Zawzięłam sie i od dzis "męcze" małą na brzuszku, niech sie kobitka ćwiczy bo to tylko dla jej dobra. Niestety żadko udaje sie na dłużej jak 10 minut ( z reguły po 5 ma juz dość) ale trzeba być twardym zwłaszcza jak widze jak wasze dzieciaczki pieknie głowe trzymają.

pluszacze słodziaszny Twój Leoncio:) rewelacyjne sa takie małe gadułki - moja też już coraz więcej "nawija";)

Isia niewesoło to wygląda, ale ważne że są metody żeby jakos z tym walczyć, ćwiczcie dużo a z czasem będzie lepiej. a jeśli chodzi o odwracanie to Luśka ma to samo:D z brzucha na plecy jak najbardziej, w drugą niekoniecznie;)

ArliJ śliczne zdjęcia robicie - aż miło patrzeć:)

lady87 kochana teściowa, nie ma co! i tak dobrze że dopiero po porodzie Ci to powiedziała

Susi. duże już Twoje "maleństwo", moją jak ostatnio ważyłam to koło 6,5kg waży a i tak jest co nosić;)

Mitra niesamowitego przystojniaka masz i do twarzy mu w czerwonym;)

czy wyście też miały taka ogromna ochotę na chłodnik w te upały?? szkoda że wiekszość na bazie nabiału - ja tylko pomazyc mogę...

Ostatnia edycja:
Mitra ja mam pytanie jako niedoinformowana :zawstydzona/y: Dlaczego nie Gerber? I jeśli już słoiczek, to jakiej firmy? Mój chłop ma do Ciebie pytanie, bo opowiadałam mu o Twoim kąpaniu się z synkiem, że to czego Tito się nauczy w wodzie, przenosi na ląd ;) czy możesz dać jakieś wskazówki co do takiej kąpieli? Szukamy kolejnych form pomocy Kacperkowi :)

Kacper zrobił duże postępy w ciągu miesiąca. Rehabilitujemy do od 3 kwietnia. Widzimy postępy :-) Jest bardziej rozluźniony, mniej spięty. Daje się go położyć na brzuszku, bez entuzjazmu nadmiernego. Ale przedwczoraj 15 minut na kocyku ze mną i grającą zabawką przed noskiem to nasz wielki sukces. A potem jeszcze co najmniej 5 minut leżał w łóżeczku na brzuszku :) jak nie dłużej, bo nie patrzyłam wtedy na zegarek ;) Fajnie zaczyna współpracować na ćwiczeniach. Dziś była naprawdę dobra rehabilitacja, dał radę pół godziny na brzuszku :) z płaczem pod koniec, ale ćwiczenia były rozciągające i mu się przestało podobać, bo wcześniej to się nawet do mnie uśmiechnął i zagugał ;)

genusia, ja mu po prostu pozwalam na swobodne machanie łapkami , odbijanie sie od dna i boków wanny, troszkę siadania w wodzie bo ma frajdę, uczy sie pracować nóżkami tego ze odepchniecie powoduje przemieszczenie..a potem odbija sie na lądzie i tez przemieszcza ;) Poza tym nad wodą musi trzymać główkę wyzej bo inaczej nosem ryje w wodę i miło mu sie leży na moim brzuchu kiedy sobie chlapie nóżkami i kładę na pleckach trzymając reke pod jego głową i tak sie chłopak nóżkami odbija.. Łatwiej sie dziecku poruszać w wodzie i przyjemniej :)

reklama
Do góry