reklama
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/fisher-price-wycofuje-zabawki-11877/:dry::dry::dry: zabawki z ołowiem
czy tormentiol może być szkodliwy dla dzieci bo wyczytałam że tak :-confused:
kurcze wszystko szkodliwe szczepionki, mleko, zabawki...
czy tormentiol może być szkodliwy dla dzieci bo wyczytałam że tak :-confused:
kurcze wszystko szkodliwe szczepionki, mleko, zabawki...
Tormentiol zawiera kwas borowy, który jest trujący dla niemowląt. W zasadzie nie powinno się go stosować do 3 r.ż. Ale wiem, że lekarze zapisują go w trudnych przypadkach, kiedy rany nie chcą się goić w żaden inny sposób, bo jest niezwykle skuteczny. Ale faktycznie należy go używać w bardzo ograniczonej ilości, bo w skrajnych przypadkach nadużywanie może doprowadzić nawet do śmierci. Myślę jednak, że użycie go na odparzonej pupie cienką warstwą przez kilka dni w roku nie może wywołać aż takiego zatrucia, a ulży dziecku, bo maluchów odparzenia przecież srasznie muszą boleć.
czesc kochane moje!!
wlasnie wrocilismy na stare smiecie. starcie z remontem powoli sie konczy. moze my na szczescie juz mieszkac u siebie. Martynce super podoba sie nowa wanna
a ja sie za wami stesknilam jak nie wiem.
mam nadzieje ze jakos uda mi sie wlaczyc po tak dlugiej przerwie. pozdrawiam was wszystkie i dzieciaczki
a jutro mamy chrzciny wiec zamieszania ciag dalszy
wlasnie wrocilismy na stare smiecie. starcie z remontem powoli sie konczy. moze my na szczescie juz mieszkac u siebie. Martynce super podoba sie nowa wanna
a ja sie za wami stesknilam jak nie wiem.
mam nadzieje ze jakos uda mi sie wlaczyc po tak dlugiej przerwie. pozdrawiam was wszystkie i dzieciaczki
a jutro mamy chrzciny wiec zamieszania ciag dalszy
reklama