reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

No próbują sobie moje dzieciaki zarobić na wyjazdy w sierpniu. Damian też za jeden dzień kopania rowów przez 8 godzin zarobił 50 zł. Myślę, ze to całkiem nieźle.

reklama
Sama nie wiem Kasiad, ale chyba bym z tak młoda osoba nie zostawiła dziecka. Teraz trzeba uważac na tych pracodawców zeby nie chcili dziewczyny zanadto wykorzystać.

Kasiad, jesli chodzi o Pauline to naprawde jej sie udalo:tak:
Ale ja w zyciu bym nie zostawila dziecka z obca osoba a tym bardziej nastolatka.....no chociaz czasami Ci mlodsi sa madrzejsi:-D:-p

A tak poza tematem....ostatnio u nas w Pile jakis pedofil zgwalcil <czy chcial...nie wiem na 100%> 7 letnia dziewczynke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok:
Jeszcze GNOJKA I TEGO POPAPRANCA nie znalezli.....
Ja mojego dziecka chyba w zyciu samego nigdzie nie puszcze....:no::no::no:

Ja dziecko juz bym chetniej zostawila z nastolatka niz z wyrachowana strasza pania...:happy2:.A tak w ogole to z nikim nie zostawie:-D.
Tak jak wsrod doroslych sa i ludzie odpowiedzialni i nie.Ci ludzie mieli szczescie,ze spotkali Pauline po prostu:tak:.Moj brat ma 18 lat i zostawilabym mu dziecko pod opieka,bo jest rozsadnym mlodziencem...;-)

Kasiad, ja Ci powiem, że takie zosrawianie dzieci obcym, nie jest rzadkie. Ja też byłam zdziwiona, jak jedna pani zgłosiła się do mnie czy zaopiekuję się Jej dzieckiem. przyszłam, ona widziała mnie pierwszy raz w życiu, zostawiła mi małą na calutki dzień, też w jej domu,dała klucze od domu i wróciła wieczorem.Masakra! Wiesz czego ja bym się najbardziej bała u takiej opiekunki?? Jeśli niesprawdzona opiekunka nie podpisuje ze mną żadnej umowy, to w zasadzie nie bierze za nic odpowiedzialności. I już pal licho, żeby mnie okradła, ale co jeśli np dziecku coś się stanie, a ona się wystraszy mojej reakcji i ucieknie, zostawiając małe dziecko w domu... Różni są ludzie...

Patch masz całkowitą rację!!! To mogłoby się faktycznie tragicznie skończyć, dajmy na to dziecko się zachłyśnie, panna sie wystraszy i zwieje... i szukaj wiatru w polu.
Niektórzy rodzice są jednak kompletnie nieodpowiedzialni :no::wściekła/y::wściekła/y:
Nigdy w życiu nawet nie wpadłabym na tak poje****ny pomysł, żeby z obcą osobą dziecko zostawić, co dopiero niesprawdzoną! :crazy:

Kasiad: masz super córę, gratuluję! :-D Większosć dzieciaków w tym wieku ma jeszcze siano w głowie, a Paulina zachowuje się naprawdę imponująco, bardzo mądra dziewczyna :tak:

Joasiek, ja majac 16 lat dorabialam sobie z kolezankami obslugujac wesela...w tym komunie jakies bankiety,.....nawet zdazalo sie w roku szkolnym...co oczywiscie nie zawazalo na nauce;-):-p

Dzięki Joasiek, Paulina ma faktycznie dosc poukładane w głowie, mam nadzieję,ze hormony w pewnym momencie jej nie namieszają.
Ale jest sporo ludzi młodych, którzy szukają pracy w wakacje. Paulina juz pracuje trzecie wakacje z kolei, zarobi sobie zawsze na drugi miesiąc wakacji i jeszcze sporo zaoszczędzi na ciuchy :tak:

reklama
Czesc dziewczyny dawno mnie tu niebylo ale niestety goscie z polski i remont w mieszkaniu niestety mnie wyprowadzil na pare tygodni ale juz jestem

Do góry