reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

reklama
Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że nikt nie zbije u nas tego panela, bo jest ze szkła hartowanego. No ale nam tak się spodobał, że żaden inny nie wchodzi w rachubę ;-) A może któraś z Was ma w domu szklany panel natryskowy i mi powie jak to się sprawuje?

WolfiA, dlaczego Ty przepraszasz :confused: Przecież nie była niegrzeczna w żaden sposób, a każda z nas ma prawo mieć inne zdanie i je wypowiedzieć. Nikt tu się napewno nie obraził ;-)
Pytałaś o kafelki, kupiliśmy takie:

Galerie w Deccoria.pl - projektowanie wnętrz, dekoracja i aranżacja wnętrza

tylko układ będzie inny.

Wolfia różnie to bywa ogólnie jak się pytam mówi że jej się tam nudzi i nie ma co robic może faktycznie bo jest tylko ona i jeszcze jedna dziewczynka i jak jej nie ma to już zostają jej tylko chłopaki którzy jak mówi ją biją :sorry:
choć wiem że ma jeszcze jak to mów najlepszego kolegę Marcela;-) ale jest z innej grupy bawi się z nim jak przychodzi do przedszkola bo jest tam pierwsza i czeka za wszystkimi potem się rozchodzą do swoich grup i pewnie to też ma znaczenie że jest pierwsza .

No i wstaje o 6:00 choć jak przedszkola nie ma to też byly dni że sama tyłek o 6:00 podnosiła i jakoś problemów nie miała :no:

A powiedzcie mi dziewczyny czy jak bym zapisała Emilkę do zerówki w przedszkolu to oni mogą jej nie przyjąć?

Hej :-)
Nie wiem Gosiu, ale z tego co słyszałam, to dzieci zerówkowe mają pierszeństwo, bo zerówka jest obowiązkowa.
Ja siedzę na opiece :nerd: Oliwka ma anginę ropną od poniedziałku i jest na augmetinie. Ja swój właśnie dziś skończyłam. Także usiądziemy sobie przy torciku urodzinowym tylko najbliższą rodziną, zresztą i tak goście będą mogli przyjść jak skończymy łazienkę. Panel przedwczoraj kupiłam, bo kończyła się już aukcja i wczoraj dotarł, czyli błyskawicznie! A termin przywozu kabiny babka znów odłożyła :wściekła/y:

KAsiad wszystkiego najlepszego dla Oliwki :-)
a tą kabinę gdzie kupowaliście przez internet ? płaciłas juz za nią ?

o ile nie wypali z przedszkolem do którego chodzi to i fajnie by było z tą zerówką bo nie siedziała by w domu choć nie wiem czy może chodzić 2 lata hehe no zobaczymy ale w sumie się waham czy lepiej dla niej jakby poszła do zerówki w przedszkolu czy od razu w szkole u nas i tak jest osobna część wydzielona dla klasy 0 i I II ale nie miała by tego stresu że co rok jest w innym miejscu pójdę z nią w każdym bądź razie w razie na dni otwarte to zobaczymy jak jest tu i tu ...

Ostatnia edycja:
Dzięki za życzenia :tak:

Oliwka stwierdziła, że jako pięciolatka jest już tak duża, że będzie zasypiać u siebie i nie będzie do nas w nocy przychodzić do łóżka :-) I rzeczywiście przestała do nas przychodzić, jak idzie w nocy się wysikać, to wraca po ubikacji do swojego łóżka.
No i pierwszy raz w życiu odważyła się spać poza domem! Byłam wczoraj u moich rodziców na cały dzień, bo ubikacja nie była czynna u nas i wieczorem nie chciała ze mną wracać, stwierdziła, że zostaje na noc u babci i dziadka. Dziadek był tak szczęśliwy, że szok :laugh2: bo uwielbia Oliwkę i tyle razy ją namawiał, żeby u nich została a ona nigdy nie chciała.
Cały czas czekamy na kabinę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Babce już zapowiedzialiśmy, że jak nie przywiozą do końca tego tygodnia to rezygnujemy. Mam jednak nadzieję, że przywiozą, bo nic mi innego nie pasuje, już się nawet rozglądałam za inną i nie podoba mi się żadne inne rozwiązanie. A nikt inny nie ma takich wymiarów.

Kasiad jeśli oni mają to inni chyba też powinni podziwiam za cierpliwość ja juz bym coś innego poszukała :sorry:

co do przychodzenia do łóżka to Emilka od jakiegoś czasu nie przychodzi choć są dni ze właśnie zamiast z ubikacji do siebie wędruje do nas ale to już rzadkość za to nocuje u nas Dominik ;-)na razie mu nie branie przyjdzie czas że i on będzie w końcu spał u siebie ;-)

no i dziś dostałam wiadomość że u Emilki w przedszkolu planują powstanie grupy 5 latków :tak:ale już mam inny plan ale zobaczymy co powie jeszcze na to Robert że powstaje ta grupa bo na razie obmyśliliśmy tak że Emilkę poślemy do zerówki jeśli da radę to będzie chodzić 2 razy (tak zrobiła moja kuzynka) chyba że będzie chciała iść już z dziecmi wyżej to nie będę jej bronić:no: bo tak sobie pomyślałam ze w sumie też może być że już będzie miec jakieś kolezanki czy kolegów.......a z zerówki w przedszkolu zrezygnowałam bo nie chce 2 razy jej fundować stresu ze zmianą miejsca
nie chce też jej postyłac do przedszkola bo wiecznie histeria na to wstawanie o 6:00 :sorry: może chociaz jak będzie chodzic na późniejszą godzinę będzie lepiej :tak:

Kasiad jeśli oni mają to inni chyba też powinni podziwiam za cierpliwość ja juz bym coś innego poszukała :sorry:
Gosiu już szukałam, nic innego mi nie odpowiada, zamowiona kabina ma wymiary 100x70 cm więc nietypowe, u nikogo innego nie znalazłam takich w takiej cenie jak kupiłam - są ale 3 razy droższe.
Kabina zresztą dziś przyjechała, ale w rozmiarze ... 100x80 cm. Tomek jak się zorientował to dzwonił do babki, a ona na to, że takie dał im producent i możemy zwrócić i oddadzą kasę. Tyle ze mnie to też nie satysfakcjonuje, bo nie znajdę i tak drugiej w takim rozmiarze i cenie.
Po namyśle stwierdziliśmy ze zostawiamy ją (pewnie na to pani liczyła), choć niestety już wykuliśmy prostokącik w kafelku na kranik do szczotki strumiowej, akurat jest na wysokości, gdzie kończyć się będzie kabina. Ze szczotki ostatecznie rezygnujemy, będzie tradycyjna, natomiast prostokącik będzie trzeba zakleić :wściekła/y: i będzie ślad. Szkoda, że pani kilka dni temu nie zdobyła się na uczciwość, bo bym kabinę i tak przyjęła, a nie wykulibyśmy otworu na kranik w tym miejscu.

reklama
Hej dziewczyny

Kurcze ale dawno nie zaglądałam, ale to długa i nuzaca historia nie bede wam smęcić..

Kasiad super panel i płyteczki tez...kurcze juz mi sie marzy prysznic, ale jeszcze ze 2 lata zanim wykończymy łazienke u góry..

Gosia kurcze u nas to nigdy nic wczesniej nie wiadomo w przedszkolu..a jakie grupy będą, a czy dziecko będzie przyjęte wszystko na ostatnią chwilę... Filip teraz tez nie chodzi do przedszkola bo mamy ferie i maja łączone grupy i inne panie i nie chce chodzić,,,tak to uwielbia najlepiej jak najwcześniej zajechać i jak najpóźniej wyjść

Nuska dopiero teraz zauważyłam - gratuluje dzidziusia w brzuszku...

to samo Karolina - super, ze spodziewacie sie kolejnej dzidzi...

U nas jest pod względem miłości i uwielbienia rodzeństwo wyśmienite! Filip uwielbia Julię, a ona jego. Nie burzy sie jak mu zabieraz zabawki, nie marudzi jak muszę jej wiecej czasu poświecić, no na razie super...

Do góry