reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Dzień dobry!:happy:

U nas też dzisiaj w nocy nieźle przymroziło i wszędzie biało było, przynajmniej jeszcze dwie godziny temu, bo teraz wychodzi słońce, to trochę ogrzewa;-)

Jak w każdy czwartek jestem nie wyspana, bo co środę wracam o 22 z angielskiego, ale za nim się ogarnę ze wszystkim to mi się schodzi, no i jeszcze wyprócie intelektualne po całym dniu:-p Ja to podziwiam mamy, które pracują, prowadzą dom i uczą się - naprawdę ogromny szacunek:tak:

Rosmerta że też faktycznie nie mieli się za to kiedy zabrać:dry: Ale to zawsze tak jest:-p

Karola daj znać jak się sprawdza nowy sprzęt;-)

Gosia Ty to musisz rano wstać:szok:

Agusia
jak zwykle ma napięty grafik;-)

Rozalko Twoje dzieci to ranne ptaszki i masz długi dzień:rofl2:

Miśka
muszą być i te zakręcone dni:-D

Patch
ja też nie mam zapału do porządków, ale jakoś się staram zebrać, bo wiem że dużo rzeczy mnie jeszcze czeka, a nie chce w Święta padać ze zmęczenia, bo cały tydzień przed robiłam wszystko na pełnych obrotach:sorry2: W tym roku obiecałam sobie, że tak nie będzie, że lepiej się zorganizuje, ale może to dlatego, że w ubiegłym roku sama robiłam Święta dla naszej rodziny po raz pierwszy i wielu rzeczy nie przewidziałam:-p

Tyciu kliknęłam, mam nadzieję, że coś pomogło:tak: Co to za czasy teraz, w których nic nie jest pewne... jak o tym myślę, to mnie to przeraża:-(

Wynik z mojego angielskiego napewno imponujący nie będzie, bo chodzę do grupy, gdzie angielski jest na wysokim poziomie (nie mam pojęcia jak ja się tam dostałam), więc mam masę pracy w domu, bo muszę dużo nadrabiać, no i kiepsko mi idzie mówienie, bo nie mam możliwości rozmawiania na codzień aż tyle ile bym chciała, czyli jak ktoś pracuje to chociaż te kilka godzin produkuje się po angielsku, więc ma bardziej płynny;-) Mam nadzieję, że chociaż go zaliczę... może na 60-70%;-)
I to chyba na tyle, miłego dnia:-)

reklama
jak zwykle ma napięty grafik;-)
sie śmiej:rofl2:..moja pszczółka nie ma kontrolki rezerwy paliwa i se stanęłam na ulicy wczoraj(chyba się skończyło:zawstydzona/y:)...doczłapałam się na najbliższy parking i dalej z buta.. ..a co...:laugh2::crazy::wściekła/y:

Gosia ja z soboty na niedziel wstałam o 3.20:rofl2::wściekła/y:
ciągle chodzę nie wyspana:baffled:
mój mały wczoraj zaliczył "alfika"konkurs matematyczny ciekawe jak wyniki :rofl2: i już zapisał się na następny:rofl2:

Ostatnia edycja:
no u mnie zima i sypie sypie sypie jak tal jeszcze jutro posypie to śmiało w sobotę można sanki brać.

WolfiA co do sprzętu to najszybciej za 2 tyg go dostanę bo przy okazji nasz kierowca zabierze go z Bremen ale zawsze to taniej i mam nadzieję że będzie ok i mniej się będzie kurzyło i powietrze będzie inne.

Dziś męczący dzień jakiś zrobiłam mega porządki poodsuwałam szafy kanapy tylko jedna wielka mi została a raczej mężowi bo ja to nie dam rady.no ale kurzu było teraz wytarte na mokro ciekawe na ile to starczy.

Witam piątkowo- zimowo:rofl2:

oj, przeraża mnie to przedświąteczne sprzatanie:sorry2: jakoś weny brak, nie chce mi sie , zostałam ciążowym kanapowcem:-D a juz widze mine mojego męża na hasło "świateczne porzadki", poprasowac to jeszcze poprasuje i nie narzeka, ale za sprzątaniem ewidentnie nie przepada:dry: (zreszta ja tez nie:zawstydzona/y:)no ale jak mus to mus;-)

Wolfia dasz radę:tak: i tak cie podziwiam, ze to wszystko ogarniasz:tak:

miłego dnia!!

a u nas napadało sniegu że ho ho ho Szymek już czeka jak będzie mógł iść na sanki.W domu ciepełko a jak patrzę przez okno to tylko choinki brak.

mój mąż uwielbia sprzątać serio a odkurzać to na maxa tylko trzeba mu wszystko podnieść do góry a on jedzie i to mega dokładnie.ja średnio nasz dół domu odkurzam ok 15-20 minut on godzinę.ja zdecydowanie wolę gotować

Karola ja tam wole odkurzac,ale teraz mam problem,bo Hanusia nie lubi odkurzacza i strasznie płacze,a jak spi to sie wybudza i koncert.Ogólnie wam powie,ze jest strasznie pogodna i odwazna,ale ten odkurzacz...

to mam pomysł powiedz babci że musisz odkurzać i że Hania nie lubi tego odgłosu ale na spacer z babcią uwielbia chodzić.

Cześć:-)

Oj jak ja bym chciała, żeby u nas trochę śniegu spadło:happy2:
Ja właśnie piorę ostatnie firanki i zasłonki na górze, kończę myć okna od wewnątrz, a jutro O. zmuszę, żeby mi umył z zewnątrz na górze i najgorsze będzie za mną:-p Domyślam się, że przez Świętami jeszcze będę musiała co nieco przetrzeć, zwłaszcza jak będzie lało, ale to i tak mniej niż pucowanie od początku;-)
U nas O. odkurza najczęściej w weekend, a w tygodniu ja, ale za to ja mam do czyszczenia 3 łazienki, więc 2h mam z głowy co tydzień:-p

Rozalko nie zazdroszczę, że Hania nie przepada za odkurzaczem:sorry2: A próbowałaś brać ją podczas odkurzania w hustę i włączyć jakieś dziecięce piosenki, do których można śpiewać? Może coś by pomogło;-)

Rosmerta
ja w ciąży nie jestem, a ciężko mi się zebrać do porządków:sorry2: Zwłaszcza jak tydzień szybko mija i znowu to samo do sprzątania, prania... ciągle to samo:sorry2:

Karola a ten odkurzacz jest do wszystkiego? Zn. nie tylko do odkurzania łóżek? Bo my myślimy czy sobie nie kupić jakiegoś porządnego na Gwiazdkę, bo ten co jest tu na wynajmie, to jest tragiczny:sorry2: Wystarczy odkurzyć górę i trzeba iść czyścić filtry, bo już pozapychane:baffled:

Agusia
nie chwaliłaś się, że Kondzio ma jeszcze taki ścisły umysł, mimo że gra w piłkę;-) A z buta to ja chodzę każdego dnia, bo auto pod pracą mojego O. stoi:-p Dobrze, że na zakupy mogę normalnie sama pojechać;-)

Miłego weekendu:-)

WolfiA raczej do małycxh powierzchni jak materace tabicerki mały dywanik bo urządzenie małe mniej więcej jak szczotka do odkurzacza tylko z pojemnikiem.

reklama
Wolfia a to się chwale:-D mój synek jest mega analitycznym mózgiem:tak:;-):-):rofl2: ....nie lubię chwalić się dziećmi :zawstydzona/y:ale no cóż taka jest prawda:-p:-)......on tak Ci wszystko wyliczy , ze ty sama nie wiesz :szok:
w przyszłości będzie pomocnikiem trenera:rofl2: -analitycznie przeprowadzając mecze;-):-D:rofl2:

dziś jest po kolejnym konkursie matematycznym:-D ..na pytanie jak ci poszło... dobrze:-) było tylko 6 zadań i wszystko zrobiłem(skończyłem szybciej )- to mnie zawsze drazni...spieszy sie :angry:..........a on mi na to ,..po co miałem siedzieć jak już wszystko zrobiłem!!:rofl2:

Do góry