reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

Wszy w tych czasach normalnie masakra brrrrrr juz sie drapie jak tylko o tym pomysle :baffled: Jacki juz wyczyszczona uffffff ale do poniedzialku teraz w domu posiedzi:baffled:

A teraz z innej beczki macie moze pojecie od ktorego roku szczepi sie dziewczynki na raka szyjki macicy bo wiem ze u nas do 13 chyba roku szczepia za darmo ale niewiem od ktorego roku zycia idzie to zrobic:confused:

reklama
Witam:-)

Jacki przyniosla mi wszy ze szkoly:wściekła/y: i to juz jest drugi pierwszy raz byl miesiac temu:angry: a tu w niemczech jest tak ze oni niemaja prawa dzieciom sprawdzac glow:crazy: i ktory rodzic sie nieskapnie to jego dzieci sa zawszone i rozsiewaja zaraze a ja niedosc ze ostatnio zglosilam to do szkoly to jeszcze musialam isc do lekarza po atest ze juz ich niema i placic za to takze mnie to kosztuje 20 euro razem z szamponem i tak co miesiac jutro maz tam zadzwoni i ich opier.... a jak nic z tym niezrobi to trzeba gdzies to zglosic bo mam juz tego serdecznie dosyc :angry::wściekła/y::crazy:

masakra:eek: wkurzaja mnie te przepisy, że nie mozna sprawdzac czystości u dzieci w przedszkolach i szkołach:baffled: u nas to samo jest przecież.jak rodzice nie potrafia dopilnować to przepis trzeba znieść i sprawdzać dzieciaki. Mojej kuzynki córka tez ostatnio przysniosła z przedszkola wszy, wszytskie dzieci zwolnione do odmu i miały miec obowiązkowo oodwszwianie w domach zrobione i co? za tydzien powtórka z rozrywki bo ktos z rodziców nie zrobił odwszawiania dziecku:crazy:

Witam.
Marudę mam w domu,masakra....:baffled:

ja też...:eek: wspólczuję, nocka masakra, padam....

A teraz z innej beczki macie moze pojecie od ktorego roku szczepi sie dziewczynki na raka szyjki macicy bo wiem ze u nas do 13 chyba roku szczepia za darmo ale niewiem od ktorego roku zycia idzie to zrobic:confused:
nie mam pojecia:no:

Oby tylko przetrwac to do swiat.....
Nuśka do świąt juz zostały niecałe 4 tyg ;-)dasz rade:tak:
Gosia wspólczuje tyle godzin w robocie:no:a ta kolezanka na l4 moze byc w pracy? to jest zgodne z przepisami?
a tak pozatym Witam:tak:dzis zmykam do szkoły na zajecia na 16 do 22 i jutro cały dzien naszczescie niedziela tylko 45 minut...zeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce:sorry:

Witam:-)

masakra:eek: wkurzaja mnie te przepisy, że nie mozna sprawdzac czystości u dzieci w przedszkolach i szkołach:baffled: u nas to samo jest przecież.jak rodzice nie potrafia dopilnować to przepis trzeba znieść i sprawdzać dzieciaki. Mojej kuzynki córka tez ostatnio przysniosła z przedszkola wszy, wszytskie dzieci zwolnione do odmu i miały miec obowiązkowo oodwszwianie w domach zrobione i co? za tydzien powtórka z rozrywki bo ktos z rodziców nie zrobił odwszawiania dziecku:crazy:
No to przynajmniej u was posla wszystkie dzieci do domu a u nas nawet nieprubuja zorjentowac sie kto moze miec i powiedziec rodzicom zeby sprawdzili a ja Jacki wyczyszcze a za pare dni mi znowu to samo zwierze do domu przyniesie a te zawszone chodza jakby nic a moja po odwszawieniu bez atestu nawet do szkoly wejsc nie moze a zawszone czemu nie:angry::crazy:

reklama
Witam:-) Dużo pracy mnie dzisiaj czeka, bo jutro teściowie przyjeżdżają i męża brat z partnerką. W sumie z nami sześcioro dorosłych i trójka dzieci;-) Ah mam nadzieję tylko, że to będzie spędzony miło czas, a nie ciągłe gadanie jak to wszyscy powinni robić:sorry: Nie lubię swojej teściowej:eek: Cały czas jest nad wyraz troskliwa. W tamtym tygodniu zapytała mojego męża, kiedy dokładnie chce zrobić urodziny to ona zadzwoni do Anety (partnerka brata mojego męża) i powie jej, żeby wolne wzięła, bo zdarza jej się pracować w weekendy. Poczułam się tak jakbyśmy nie potrafili zadzwonić i zaprosić. Potem pyta mojego męża czy tort mu kupić, bo myśli że jak się wyprowadziliśmy do małej miejscowości poza Dublin to cukierni nie mamy w pobliżu:sorry: Mogła zadzwonić do mnie, bo ja już o tym pomyślalam i zamówiłam. Ehh wkurza mnie, albo jestem przewrażliwiona po mieszkaniu z nimi i się czepiam:sorry:

Irtasia
wspólczuje z tymi wszami:sorry: Od razu przypomniała mi się moja podstawówka, kiedy to w klasie miałam dzieci z bardzo patologicznej rodziny i one roznosiły wszy:baffled: Było ich ośmioro w domu, więc taka brygada w szkole wystarczyła, żeby inni załapali. Jak pomyślę, ile moja mama czasu spędziła nad moją głową, a włosy wtedy miałam za pas, to wielce ją podziwiam;-) Nie wiem czy ja bym taka dała radę:sorry:

Gosia, Nuśka
oby w pracy było jak najlżej i żebyście mogły spędzić trochę czasu ze swoimi córeczkami w domciu:tak:

Miłego dnia!:-)

Do góry