reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy - łączmy się!!!

witam :-( smutno bo mam znowu problem z Wojtkiem ale muszę poradzić sobie z mężem sama nie chcial dziś jechać z klasą na basen i czasami muszą iśc razem z Zuzią sami do szkoly i też jest problem, obiadów szkolnych nie jadł o czym poinformowala mnie pani pilnująca także przychodzi do domu i szuka jedzenia nie czyta lektur i przez to nie odrobil wczoraj zadania związanego tematycznie z lekturą :wściekła/y::wściekła/y:ręce mi opadły sił na tłumaczenie brak przecież nie będę bić chłopaka prawie 10letniego zresztą bicie to żadne wychowanie :-:)-(przepraszam że Was zasmuciłam już postaram sie nie wklejac takich linków :zawstydzona/y::zawstydzona/y:Miłego dnia

reklama
Joanna, myślę, że nie powinnaś sobie radzić z Wojtkiem sama, uważam, że powinniście się z nim przejść do psychologa. To nie żadna ujma, naprawdę :tak:
Idź teraz, nie czekaj do okresu dojrzewania, bo sobie nie poradzisz :no:

Ja niedługo się zbieram do mojej pracy, muszę iść podpisać się na liście i podać nr mojej karty, bo dostanę kasę z funduszu socjalnego, rozliczyli rok i coś tam im zostało, więc każdy pracownik dostaje po ok 120 zł :-)

Joanna moja sąsiadka dokładnie teraz ma to samo ze swoim synem. Gadanie nic nie daje proszenie straszenie nic. kiedyś zabronienie grania w weekend na kompie było najgorszą karą a teraz pada odpowiedź- to nie.

taki głupi wiek.

Irtasia, co się stało :confused:

Karola, chyba to nie jest tak, że to taki wiek :confused: 10 latek nie buntuje się aż tak bardzo, dopiero później taki wiek przychodzi.

Irtasia, co się stało :confused:
Jacki przyniosla mi wszy ze szkoly:wściekła/y: i to juz jest drugi pierwszy raz byl miesiac temu:angry: a tu w niemczech jest tak ze oni niemaja prawa dzieciom sprawdzac glow:crazy: i ktory rodzic sie nieskapnie to jego dzieci sa zawszone i rozsiewaja zaraze a ja niedosc ze ostatnio zglosilam to do szkoly to jeszcze musialam isc do lekarza po atest ze juz ich niema i placic za to takze mnie to kosztuje 20 euro razem z szamponem i tak co miesiac jutro maz tam zadzwoni i ich opier.... a jak nic z tym niezrobi to trzeba gdzies to zglosic bo mam juz tego serdecznie dosyc :angry::wściekła/y::crazy:

Ja Marty nigdy nie zostawiałam przed sklepem, chodze tylko do takich gdzie moge z wozkiem. Przeciez porwanie dziecka to naprawde moment.

Irtasia-wspołczuje Ci tej z sytuacji z wszami ale w Polsce jest dokładnie to samo:tak:Teraz panuje ponoc straszna wszawica i nie moga dac sobie z nia rady, dzieci nie maja sprawdzanych głów jesli rodzice nie wyraza na to zgody:no:
A rodzice tez sa skrajnie nieodpowiedzialni-jak moja sasiadka zauwazyła u swojej corki wszy od razu zatrzymała ja w domu , odwszawiła , a potem zgłosiła problem w przedszkolu. Gdy przedszkolanka spytała rodziców czy ktos jeszcze zauwazył to oczywiscie nikt a nastepnego dnia 20 dzieci nie przyszło na zajecia.:-pI nikt sie nie przyznał.

Ostatnia edycja:
Irtasia to nieciekawie masz.Współczuje.
Niedość,że o wszawicy sie coraz częściej słyszy,to też podobno świerzb sie panoszy.:baffled::szok::baffled:
A to też dlatego,że rodzice nie maja czasu dla dzieci i nie pilnuja higieny.Polegają na słowie,że dziecko sie umyło...:baffled:,a wiadomo jak to dzieci,kręcą.A taki rodzic ,co cały dzień w pracy,to nie fatyguje sie by sprawdzic stan głowy,czy skóry...
I to nawet w gimnazjum takie akcje,wiem to od kumpelki pedagoga...

reklama
Hej Laseczki wiatam sie z wieczora:-)
Przyznam sie bez bicia ze nawet nie czytam co napisalyscie bo nie mam checi<jestem padnieta:eek:>
Wczoraj bylam 13 godzin w pracy...MASAKRA.....:no:
dzisiaj tylko 8 ale tez jest ciezko......
mam nadzieje ze to tylko tak chwilowo....:sorry:

Mala teski za mna bardzo......wczoraj jak wrucilam <dzisiaj zreszta tez> juz spala.....PYSIA MOJA KOCHANA......w nocy jak sie do mnie przytulila to nie chciala puscic:-(

Oby tylko przetrwac to do swiat.....

Do góry