reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Część dziewczyny, witam się z rana bo jakoś nie mam spania. Wczoraj byłam na kolejnej wizycie tym razem prywatnej. Dzidziulka już pięknie widać, aż jestem w szoku że aż tak, ponieważ ciąża młodsza. Powiem wam że sprzęt prywatnie i na NFZ u mnie to niebo a ziemia. Tutaj już nawet fajnie w 3d było widać. Wszelkie prenatalne już umówione terminy na sierpień razem z testem pappa, ponieważ okazało się, że u nas jest również bezpłatny, więc jakby decyzja podjęta za mnie. Zobacz załącznik 1426058
Który tydzień? 😍

reklama
Dziewczyny u nas przecież też położna środowiskowa przychodzi ponporoszie do domu :) jest kilka tych wizyt patronażowych. Ja sobie akurat to bardzo chwale, mam super położną z mojej przychodni :) pomogła mi przy karmieniu i odpowiadała na wszystkie pytania, a i szwy mi ściągnęła po nacięciu w domu, nie musiałam specjalnie do szpitala iść
Tak, dla mnie tez dobra położna była niezwykle ważna, przy takim maluszku ma się tyle pytań, wątpliwości i obaw. Dopiero po tej pierwszej wizycie poczułam się ok, wytłumaczyła dużo, pokazała, zbadała dziecko, zwróciła uwagę co skonsultować z lekarzem, sprawdziła jak się goje po nacięciu, pokazała jak przystawiać, nawet z formalnościami poporodowymi pomogła i załatwiła ekspresową wizytę na przycięcie wędzidełka, za co jestem jej bardzo wdzięczna, bo wszędzie musieliśmy czekać i myślałam, ze nie dam rady z karmieniem, bo tak mnie bolało.

Część dziewczyny, witam się z rana bo jakoś nie mam spania. Wczoraj byłam na kolejnej wizycie tym razem prywatnej. Dzidziulka już pięknie widać, aż jestem w szoku że aż tak, ponieważ ciąża młodsza. Powiem wam że sprzęt prywatnie i na NFZ u mnie to niebo a ziemia. Tutaj już nawet fajnie w 3d było widać. Wszelkie prenatalne już umówione terminy na sierpień razem z testem pappa, ponieważ okazało się, że u nas jest również bezpłatny, więc jakby decyzja podjęta za mnie. Zobacz załącznik 1426058
Ale cudny maluszek 🥰

W Holandii to w ogóle ciekawie, 2-3 h po porodzie w szpitalu wypisują do domu jeśli jest wszystko ok, ale ogólnie porody domowe są tu bardzo popularne. Później przez tydzień przychodzi jakaś kobieta na pół dnia i pomaga przy dziecku, a nawet ogarnąć dom i ugotować jak trzeba 🙈

W Holandii to w ogóle ciekawie, 2-3 h po porodzie w szpitalu wypisują do domu jeśli jest wszystko ok, ale ogólnie porody domowe są tu bardzo popularne. Później przez tydzień przychodzi jakaś kobieta na pół dnia i pomaga przy dziecku, a nawet ogarnąć dom i ugotować jak trzeba 🙈
oooo ja tak chce ! To, co po wyjściu ze szpitala do domu pamiętam najbardziej to wilczy apetyt. Po pierwszym porodzie mąż mi zaserwował obiad, a po drugim mama. Mówię Wam kobity już nastawiajcie rodzinę, że będziecie Głodne 🤣😂

Czesc 😊 w taki upał nie da się spać 😴
Kurcze Ciebie tez nie bardzo kojarze.🥺 widzialam pare wypowiedzi z 4,13lipca i pojedyncze wpisy z wczoraj i poniedzialku.

Nie wiem co robic z takimi osobami szczerze powiedziawszy, niech sie moze reszta wypowie?
A ja bym dała szansę . nie każdy ma dużo czasu i nie każdy jest odważny .
Ooo to ja bym poprosiła . Po pierwszym porodzie to ja ponad miesiac dochodzilam do żywych bo były bardzo poważne komplikacje z zagrozeniem zycia włącznie . Wtedy by mi się taka pomoc przydała . Drugi poród był zupełnie inny . Chodzic moglam od razu i zająć się dzieckiem . Zaczynam już schizowac jaki będzie trzeci . W środę mam wizytę wiec już łapie stres 😂
Dziś 11+0 (zaczynamy 12 tydzień 🙈)

Właśnie miałam pytać, jak u Was z mdłościami? U mnie koniec 11 lub 12 tc ( 12 z usg) I dalek mnie męczą...rano muszę choć ciastko przegryźć w łóżku, bo inaczej 🤮a jak u Was? Aaaa i dziś pierwszy raz wyczułam zgrubienie, jakby kulkę wielkosci grejpfruyta pod pępkiem i takie dziwne uczucie jak kładę tam ŕękę😍też już czujecie ? Miłego dnia wszystkim

reklama
Właśnie miałam pytać, jak u Was z mdłościami? U mnie koniec 11 lub 12 tc ( 12 z usg) I dalek mnie męczą...rano muszę choć ciastko przegryźć w łóżku, bo inaczej 🤮a jak u Was? Aaaa i dziś pierwszy raz wyczułam zgrubienie, jakby kulkę wielkosci grejpfruyta pod pępkiem i takie dziwne uczucie jak kładę tam ŕękę😍też już czujecie ? Miłego dnia wszystkim
Ja miałam totalnie luz w tej ciąży. Mdłości czasami męczą mnie wieczorem, ale to takie lekkie. W pierwszej ciąży razem z Mdłościami miałam koronawirusa, którego bardzo ciężko przeszłam i teraz sobie mówię ze to nagroda za to ze wtedy bylam taka dzielna 🤣

Do góry