reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
a ja się muszę was zapytać o badanie grupy krwi
robiłam ostatnio prywatnie i odebrałam wczoraj wynik po czym wysłałam go do mojej ginekolog a dziś rano odpisała mi ze mam wynik niepotwierdzony a ma być potwierdzony
i teraz pytanie czy moge zrobić drugi raz pobranie w tym samym laboratorium co pierwsze i wtedy będzie to potwierdzone bo już nie ogarniam jak to trzeba zrobić🤔
Ja mialam taka sama sytuacje i musialam 3 razy badac krew raz tak jak ty - ze wynik niepotwoerdzony o drugi raz pobrali mi dwie fiolki i juz mialam wynik potwierdzony

Hej wszystkim, jestem po drugiej wizycie, maluszek w porządku, za miesiąc prenatalne. Dostałam kartę ciąży :) Zabuliłam kolejne 500 zł, bo tyle bierze mój gin za badanie + usg.... (obie rzeczy 250 zł). Jak to u was wygląda z cenami? Bo moim zdaniem 1k za dwie wizyty to lekkie przegięcie, no ale może tak to teraz wygląda :/ W każdym razie lekarz bardzo dobry i dzwonię do niego z różnymi sprawami - zawsze pomaga (nawet mężowi). Zresztą prowadził moją poprzednią ciążę i bardzo mi pomógł. Na szpitalnym łóżku o 4 w nocy do niego dzwoniłam, to oddychał razem ze mną i kazał się odzywać. Bardzo mnie wtedy wspierał. Ale mimo wszystko 500 zł co wizytę trochę boli.
Jeżu strasznie drogo . To ja za prenatalne dałam 300 zł za usg .

Hej wszystkim, jestem po drugiej wizycie, maluszek w porządku, za miesiąc prenatalne. Dostałam kartę ciąży :) Zabuliłam kolejne 500 zł, bo tyle bierze mój gin za badanie + usg.... (obie rzeczy 250 zł). Jak to u was wygląda z cenami? Bo moim zdaniem 1k za dwie wizyty to lekkie przegięcie, no ale może tak to teraz wygląda :/ W każdym razie lekarz bardzo dobry i dzwonię do niego z różnymi sprawami - zawsze pomaga (nawet mężowi). Zresztą prowadził moją poprzednią ciążę i bardzo mi pomógł. Na szpitalnym łóżku o 4 w nocy do niego dzwoniłam, to oddychał razem ze mną i kazał się odzywać. Bardzo mnie wtedy wspierał. Ale mimo wszystko 500 zł co wizytę trochę boli.
Strasznie drogo, moja lekarka bierze 280 za wizytę położniczą czyli badanie i usg.

No drogo, drogo, i nie wiem co robić, bo jednak czuję się u niego bezpiecznie i nie chciałabym go zmieniać :( A jednocześnie czuję się jak ostatni frajer, gdy koleżanki płacą po 200 zł 🙈 Jeszcze dowiedziałam się, że mam macicę w tyłozgięciu i muszę dużo leżeć na brzuchu i bokach, żeby dzidzia mogła się rozwijać.

Cześć Dziewczyny!
Chciałabym przywitać wszystkie przyszłe lutowe Mamy 🙂
Do grupy trafiłam dzięki koleżance, która sama należała do podobnej grupy w czasie swojej ciąży. Nie spodziewałam się jednak, aż tak bogatej historii (350 stron) 😁 Staram się nadrobić to co mnie ominęło, jednak już widzę, że jest tu sporo przydatnych informacji dla początkującej przyszłej mamy. Aktualnie to mój 10 tydzień, pierwsza ciąża i w sumie dużo rzeczy do przyswojenia w tym nowym stanie. Czy jest tu może ktoś z okolic Poznania? Pozdrawiam 😊

Cześć Dziewczyny!
Chciałabym przywitać wszystkie przyszłe lutowe Mamy 🙂
Do grupy trafiłam dzięki koleżance, która sama należała do podobnej grupy w czasie swojej ciąży. Nie spodziewałam się jednak, aż tak bogatej historii (350 stron) 😁 Staram się nadrobić to co mnie ominęło, jednak już widzę, że jest tu sporo przydatnych informacji dla początkującej przyszłej mamy. Aktualnie to mój 10 tydzień, pierwsza ciąża i w sumie dużo rzeczy do przyswojenia w tym nowym stanie. Czy jest tu może ktoś z okolic Poznania? Pozdrawiam 😊
Witamy Cię, gratulacje.
Ja jestem z Poznania 😝

reklama
Ja w Warszawie mam wizytę 300 ale na każdej wizycie wywiad,rozmowa,usg,badanie na fotelu,zlecenie badań. 3x w czasie ciąży mam dodatkowe usg koszt 350 ale to jest usg prenatalne,połówkowe i to w 3 trymestrze. Dodatkowo chodzę na nfz ze względu na badania i całe szczęście bo powiem wam że leci mi 11 tydz.( 10+6) a doktorek na nfz nawet mnie nie zbadał ani razu🤦‍♀️tylko wypisuje skierowania na badania i co wizytę pyta czy chce już na l4 iść bo jak coś to mi wypisze zwolnienie. Wizyta na nfz trwa 5 minut 🤣🤦‍♀️,prywatna choćby ostatnia 5 lipca trwala 50 minut więc jednak wolę te 3stówki zapłacić ale przynajmniej wiem że właściwy lekarz się mną opiekuje

Do góry