grope_
Fanka BB :)
Oooooo jak super!Wodzisław pozdrawiam sąsiadkę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Oooooo jak super!Wodzisław pozdrawiam sąsiadkę
Omg, bardzo dużo mój bierze 200 złotych za całość. Nie ma rozgraniczenia na wizytę i usg. Ewentualnie dodatkowo zabiegi, cytologiaHej wszystkim, jestem po drugiej wizycie, maluszek w porządku, za miesiąc prenatalne. Dostałam kartę ciąży Zabuliłam kolejne 500 zł, bo tyle bierze mój gin za badanie + usg.... (obie rzeczy 250 zł). Jak to u was wygląda z cenami? Bo moim zdaniem 1k za dwie wizyty to lekkie przegięcie, no ale może tak to teraz wygląda :/ W każdym razie lekarz bardzo dobry i dzwonię do niego z różnymi sprawami - zawsze pomaga (nawet mężowi). Zresztą prowadził moją poprzednią ciążę i bardzo mi pomógł. Na szpitalnym łóżku o 4 w nocy do niego dzwoniłam, to oddychał razem ze mną i kazał się odzywać. Bardzo mnie wtedy wspierał. Ale mimo wszystko 500 zł co wizytę trochę boli.
Dziękuję, załatwione już z Wami jestem na fbGrupa jest prywatna. Niewidoczna. Musisz napisać do Diana Sulska. Ona Cię doda
Jutro, ale dopiero przed 19, osiwieję do tego czasu :FMiałam to samo pisać, że ordynator a 200 z usg . kiedy masz teraz wizytę u dr
Chodzę też na NFZ do Matki Polki i wizyta trwa około 40 minut. Rozmowa zalecenia , badanie na fotelu , i usg . Do tego beż żadnego proszenia wypisała mi skierowanie na prenetralne w ramach nfz . Jestem zadowolona
powinien zapytać i większość pyta czy chcecie wiedzieć. Wystarczy powiedzieć żeby nie mówił tylko zapisał na kartcea jak to jest, lekarz jak cos zauważy na tych prenatalnych to od razu mówi dziewczynka/chłopczyk? Bo moja siostra ma w planie wyprawić gender reveal i jakby mi tak lekarz wypalił co będzie to byłoby mi przykro ze nici z niespodzianki
No to się ciesz kochana bo tak to powinno wyglądać, ale niestety tak jest bardzo rzadko ja mam pakiet medyczny więc chodzę tam, bo chodzę co tydzień na wizytę z usg i za to nic nie płace. Badań w pakiecie trochę mam ale tylko te podstawowe, wiec wyszło mi chyba, że muszę dopłacić jakieś 550zl wiec poszłam na NFZ i wizyta to była tylko rozmowa plus badanie na fotelu nwm jak można spojrzeć w kartę ciąży gdzie ostatnie usg wpisane było 4 tyg wcześniej i nie widzieć potrzeby zajrzenia do środka… ale dostałam za to skierowanie na badania co prawda i tak nie ma wszystkie bo cytomegalie i różyczkę musiałam dokupić ale to 130 a nie 550 zł zawsze. A odkąd wydaliśmy kilkadziesiąt tysięcy na leczenie niepłodności bo nasze kochane NFZ nic nie refundowało, nie mam skrupułów i chodzę po te skierowania żeby chociaż trochę oszczędzićTak czytam te wasze wpisy o wizytach prywatnych i na NFZ i jestem przerażona ja postanowiłam prowadzić ciążę u swojego gina. Ja mam zawsze zrobione USG, zawsze bada mnie na fotelu i siedzę u niego dość długo. Dziś byłam pracy i miałam niepokojący ból w nodze, zadzwoniłam do niego i kazał przyjechać od razu.... Czekał na mnie w gabinecie i dzwonił do innego gabinetu, że się trochę spóźni, bo ma pacjentke gratis dzis.... Kieruje mnie do specjalistów (diabetolog/chirurg naczyniowy) komplet badań też robiłam na fundusz łącznie z grupa krwi. Kompletnie o nic nie muszę się prosić. Jedyne co robię dodatkowo na obecna chwilę to prenatalne w innym miejscu niż on mnie skierował, ale to moja fanaberia. Jak czytam te kwoty to mi włosy stają dęba bo jedyne za co płaciłam w ciąży to dwa razy zrobiona beta.