reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Miałam plan całkiem odstawić w dzień, bo karmimy sie raz do drzemki i zamiast tego brać go na spacer, żeby spał w wózku, ale jestem mega zmęczona i jeszcze ostatnio nocki ciężkie, wiec drzemka to jedyny czas kiedy mogę się położyć razem z nim i odpocząć, więc ciagle odsuwam to w czasie
Widzisz, miesiąc udało się bez cycka w dzień, a tu bach, mdłości nie do pokonania i poszlam na łatwiznę. Ale łatwo było ją odstawić w dzień, bo wystarczyło ponosić, pogłaskać i zasypiała. Teraz już marudzi, że nie chcę dać, a trochę boję się ją nosić z uwagi na te plamienia.

15 miesięcy, jeszcze nie rozumie takich rzeczy niestety 🤷‍♀️
Powiem ci ,że później może być trudniej i będziesz musiała czekać tak długo jak ja 🙈 Ja nie wiem czy dałabym radę gdyby nie myśl ,że to badanie . Miałam i tak wyrzuty sumienia jak płakała i strasznie psychicznie źle to znosiłam tak choroby szalały. Jednak dobrze się stało ,bo niedługim czasie okazało się ,ze jestem w ciąży . Teraz córka lepiej śpi niż wcześniej ma twardy sen i tylko się przytula do mnie . Zawsze też było tak ,że jak coś sobie zrobiła to do cycusia szła na ukojenie a teraz chwilę przytuli i spokój

Witam dziewczyny trochę mnie nie było... remont pełna para od rana do nocy , młode jeszcze dają popalić bo pogoda była słaba więc im się nudziło i bardzo chciały pomagać. 🤣🤣🤣
No i ostatnio coś dużo słyszę o stratach i zaczęłam świrować ze coś nie tak u mnie. Brzuch mnie po lewej stronie zaczął boleć więc wczoraj poleciałam na sor do brzezin . Ordynator akurat był zbadał mnie i mówi że tam na lewym jajniku żadnej torbieli nie ma. Na prawym jest delikatna. Że ktoś mnie nie potrzebnie straszył. Ogólnie z jajnikami Ok nic niepokojącego nie widać. Maluch jest na miejscu ale nie męczyliśmy go słuchaniem serduszka. Powiedzial ze bol klocie ciagniecie to nofmalne dopoki bol nie jest silniejszy od miesiaczki. I wróciłam do domu. Jutro mam wizytę na 9.20 w Matce Polce. I przez to wszystko pokłóciłam się z facetem.... bo nie chcial mi torby siegnac z szafy ( spakowalam sie w razie zostania w szpitalu) 😡😡😡 zaczynam mieć wahania nastrojów i wszystko mnie irytuje. Jeszcze stwierdził że wózek będziemy mieli po jego chrześniaku. Powiedzialam że oszalal i sobie kupię sama jaki mi się będzie podobał. Myślałam się pożalić. 😔😔

Witam dziewczyny trochę mnie nie było... remont pełna para od rana do nocy , młode jeszcze dają popalić bo pogoda była słaba więc im się nudziło i bardzo chciały pomagać. 🤣🤣🤣
No i ostatnio coś dużo słyszę o stratach i zaczęłam świrować ze coś nie tak u mnie. Brzuch mnie po lewej stronie zaczął boleć więc wczoraj poleciałam na sor do brzezin . Ordynator akurat był zbadał mnie i mówi że tam na lewym jajniku żadnej torbieli nie ma. Na prawym jest delikatna. Że ktoś mnie nie potrzebnie straszył. Ogólnie z jajnikami Ok nic niepokojącego nie widać. Maluch jest na miejscu ale nie męczyliśmy go słuchaniem serduszka. Powiedzial ze bol klocie ciagniecie to nofmalne dopoki bol nie jest silniejszy od miesiaczki. I wróciłam do domu. Jutro mam wizytę na 9.20 w Matce Polce. I przez to wszystko pokłóciłam się z facetem.... bo nie chcial mi torby siegnac z szafy ( spakowalam sie w razie zostania w szpitalu) 😡😡😡 zaczynam mieć wahania nastrojów i wszystko mnie irytuje. Jeszcze stwierdził że wózek będziemy mieli po jego chrześniaku. Powiedzialam że oszalal i sobie kupię sama jaki mi się będzie podobał. Myślałam się pożalić. 😔😔
To u mnie na odwrót ja tam bym mogła przygarnąć po kimś ,a mój chce nowe wszystko 🙈 . Ja akurat mam torbiel na jajniku juz dawno ,ale gin mówił ,że nie jest jakoś źle i nie powinno nic to przeszkadzać . W końcu hormony się uspokoją 😘 albo będzie gorzej 😆

Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?

To u mnie na odwrót ja tam bym mogła przygarnąć po kimś ,a mój chce nowe wszystko 🙈 . Ja akurat mam torbiel na jajniku juz dawno ,ale gin mówił ,że nie jest jakoś źle i nie powinno nic to przeszkadzać . W końcu hormony się uspokoją 😘 albo będzie gorzej 😆
Wydaje mi się że wszystko mnie irytuje. Nawet dla mnie źle smaruje kromkę chleba masłem🥴🥴🥴🥴
moja torbiel miala byc ogromna i w razie bolu od razu na stol a tu psikus... nie ma jej... 🙈🙈

reklama
Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?
W sumie ja nie mam... czasami coś mnie zmuli chwilę... Ale to raczej z głodu albo jak za ostro moj kieruje. A u mnie znowu problem ze nic nie chce jeść... jak widzę jedzenie to mnie cofa... nic mi nie podchodzi... ostatnio Zjadłam zupkę chińska bo mnie naszło.. I jak nie trawie mentosow tak teraz uwielbiam... I pije dużo dużo wody smakowej... pepsi mi nawet zbrzydła...

Do góry