reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Znaczy się liczyć wiem jak, ale śmieszne to i dziwne, 7tc + 6 dzień a to już 8 tydzień ciąży a jutro zacznie mi się 9 tydzień🤷‍♀️🤣
bo to 7 pełnych tygodni plus 6 dni z ósmego tygodnia - czyli takie 7 i 6/7 :D
Jutro będziesz miała 8 pełnych tygodni.
Pojutrze 8+1 czyli będziesz w pierwszym dniu dziewiątego tygodnia (8 pełnych plus 1/7 kolejnego) :D
Lekarze zwykle posługują się tym ile tygodni MASZ SKONCZONYCH, a my zwykle mówimy W KTÓRYM JESTEŚMY (i aplikacje też tak pokazują) :p

Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
Może dziwnie, ale myślę, że do pacjentek używa języka pacjentek :p Jak byłam 7+2 to w karte wpisał 7-8tydzień, w drugim miejscu 7 tydzień, a jak go zapytałam jak to w końcu, to stwierdził że 7 pełnych i 2 dni z ósmego, więc mogę mówić koleżankom że jestem w 8, ale skonczonych mam 7.
Ten sam lekarz, co Julki ;) Ordynator powiatowego szpitala, wiec chyba wie co mówi :D

Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
czasami do pacjentek mówią, ale faktem jest ze dla nich i dla wszystkich procedur medycznych liczą się tylko skończone tygodnie. Tak samo poród 38+5 to poród w 38 a nie 39 tygodniu- tak wpisują w dokumenty

Dziewczyny zaraz was nadrobię, ale chciałam zapytać co myślicie o Tamtum Verde w spray. Ogólnie jest uznawany jako bezpieczny, ale mam opory przed wszystkimi lekami i chciałam was zapytać o zdanie. Bardzo boli mnie gardło :(
W pierwszej ciazy stosowalam

image.jpg

Ja mam taki . Ja niby szybko znajduje ale jest to taka krótka chwila i znika . Pewnie dlatego ze jest za wcześnie 😀

reklama
Do góry