Ja na początku też siedziałam i rozkminialamNo właśnie to takie skomplikowane jest
reklama
MaGdaLenAx94
Fanka BB :)
Znaczy się liczyć wiem jak, ale śmieszne to i dziwne, 7tc + 6 dzień a to już 8 tydzień ciąży a jutro zacznie mi się 9 tydzieńJa na początku też siedziałam i rozkminialam
Agulekjuleczka
Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.Bo 8 już skończony bo 8+1 to już 9 . Tak mi lekarz tłumaczył. U mnie om termin na 31 stycznia z usg pierwszego i drugiego na 30 stycznia.
Chudzinka
Zaangażowana w BB
bo to 7 pełnych tygodni plus 6 dni z ósmego tygodnia - czyli takie 7 i 6/7Znaczy się liczyć wiem jak, ale śmieszne to i dziwne, 7tc + 6 dzień a to już 8 tydzień ciąży a jutro zacznie mi się 9 tydzień
Jutro będziesz miała 8 pełnych tygodni.
Pojutrze 8+1 czyli będziesz w pierwszym dniu dziewiątego tygodnia (8 pełnych plus 1/7 kolejnego)
Lekarze zwykle posługują się tym ile tygodni MASZ SKONCZONYCH, a my zwykle mówimy W KTÓRYM JESTEŚMY (i aplikacje też tak pokazują)
Chudzinka
Zaangażowana w BB
Może dziwnie, ale myślę, że do pacjentek używa języka pacjentek Jak byłam 7+2 to w karte wpisał 7-8tydzień, w drugim miejscu 7 tydzień, a jak go zapytałam jak to w końcu, to stwierdził że 7 pełnych i 2 dni z ósmego, więc mogę mówić koleżankom że jestem w 8, ale skonczonych mam 7.Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
Ten sam lekarz, co Julki Ordynator powiatowego szpitala, wiec chyba wie co mówi
czasami do pacjentek mówią, ale faktem jest ze dla nich i dla wszystkich procedur medycznych liczą się tylko skończone tygodnie. Tak samo poród 38+5 to poród w 38 a nie 39 tygodniu- tak wpisują w dokumentyLekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
W pierwszej ciazy stosowalamDziewczyny zaraz was nadrobię, ale chciałam zapytać co myślicie o Tamtum Verde w spray. Ogólnie jest uznawany jako bezpieczny, ale mam opory przed wszystkimi lekami i chciałam was zapytać o zdanie. Bardzo boli mnie gardło
Dolatkaaaaa
Taki kupiłam
Ja mam taki . Ja niby szybko znajduje ale jest to taka krótka chwila i znika . Pewnie dlatego ze jest za wcześnie
Mam obawy, mimo iz pytalam sie czy z ta odklejajaca sie kosmowka moge wspolzyc i mam zielone swiatlo to sie po prostu boje..A ciekawi mnie też jaką macie opinie na temat seksu w ciąży? Oczywiście jeśli nie ma przeciwskazań. Czy macie obawy?
reklama
A u mnie nic a nic nie widacJa właśnie dzisiaj stwierdziłam po obejrzeniu się w lustrze, że w tym tempie to będę mieć większy brzuch niż w ciąży z córką, a miałam ogromny