reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Znaczy się liczyć wiem jak, ale śmieszne to i dziwne, 7tc + 6 dzień a to już 8 tydzień ciąży a jutro zacznie mi się 9 tydzień🤷‍♀️🤣
bo to 7 pełnych tygodni plus 6 dni z ósmego tygodnia - czyli takie 7 i 6/7 :D
Jutro będziesz miała 8 pełnych tygodni.
Pojutrze 8+1 czyli będziesz w pierwszym dniu dziewiątego tygodnia (8 pełnych plus 1/7 kolejnego) :D
Lekarze zwykle posługują się tym ile tygodni MASZ SKONCZONYCH, a my zwykle mówimy W KTÓRYM JESTEŚMY (i aplikacje też tak pokazują) :p

Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
Może dziwnie, ale myślę, że do pacjentek używa języka pacjentek :p Jak byłam 7+2 to w karte wpisał 7-8tydzień, w drugim miejscu 7 tydzień, a jak go zapytałam jak to w końcu, to stwierdził że 7 pełnych i 2 dni z ósmego, więc mogę mówić koleżankom że jestem w 8, ale skonczonych mam 7.
Ten sam lekarz, co Julki ;) Ordynator powiatowego szpitala, wiec chyba wie co mówi :D

Lekarz nigdy nie mówi że jeżeli jest 8+1 to 9, dla lekarza zawsze liczy się ten 8 tydzień, nigdy nie dodaje, więc jakoś tobie lekarz mowi dziwnie.
czasami do pacjentek mówią, ale faktem jest ze dla nich i dla wszystkich procedur medycznych liczą się tylko skończone tygodnie. Tak samo poród 38+5 to poród w 38 a nie 39 tygodniu- tak wpisują w dokumenty

Dziewczyny zaraz was nadrobię, ale chciałam zapytać co myślicie o Tamtum Verde w spray. Ogólnie jest uznawany jako bezpieczny, ale mam opory przed wszystkimi lekami i chciałam was zapytać o zdanie. Bardzo boli mnie gardło :(
W pierwszej ciazy stosowalam

image.jpg

Ja mam taki . Ja niby szybko znajduje ale jest to taka krótka chwila i znika . Pewnie dlatego ze jest za wcześnie 😀

reklama
Do góry