reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Z tego co czytałam mleczne kupki spłukujesz przed pralką, a jak są już stałe to dajesz taki papierek do środka. Zgarniasz papierek i do toalety. Ale w praktyce to dziecięcej kupki nie widziałam :D ale też mam luźniejsze pewnie podejście, bo na co dzień sprzątam kupki zwierzaków. No i też podobno dzieci są różne i wypróżnienia różne. Pewnie nie u każdego się sprawdzi. Ja sama byłam na wielo plus pampersy na specery :) Rodziców nie było stać na taki wydatek i im dziadkowie kupowali jedno opakowanie miesięcznie. I tak luksus na tamte czasy.
Oj, takie kupki zwierząt to jednak nie to samo co dzidziusia 🤣 jak ja i moje rodzeństwo było małe to tyle pieluchy tetrowe mama używała. Bo wtedy jeszcze tak nie było a jak były to drogie. Ale przy najmłodszym bracie już kupowała pampersy dodatkowo i sama mówiła że to dużo większą wygoda jest. Miała porównanie. Ale to każdy według siebie decyduje. Ja nie zamierzam się spinać tak jak z pieluchami tak z karmieniem i z innymi różnymi rzeczami.

reklama
Ale mi śmierdzi wszystko. Śmieci w domu to normalnie jakby już leżały nie wiadomo ile i nie wiadomo co, a ja wczoraj wynosiłam. Raz pytałam męża czy śmierdzi, wsadzał prawie nos do śmieci i mówi że nie a mintak przeszkadza ze szok🤣

Kurczę u mnie jeszcze nic nie widać 😁
Ale twój brzusio całkiem fajny 😄😄😄
U mnie też nie widać. I myślę że szybko nie będzie widać bo ja swój mam dość spory bez ciąży 🤣🤣🤣 także zanim się uwodoczni to pewnie jeszcze trochę. Chyba że zmieni kształt po prostu 🤷‍♀️ ale ja jestem dopiero w 8 tygodniu, jutro mi się 9ty zaczynać bedzie. Narazie mi się ciągną te tygodnie strasznie

U mnie też nie widać. I myślę że szybko nie będzie widać bo ja swój mam dość spory bez ciąży 🤣🤣🤣 także zanim się uwodoczni to pewnie jeszcze trochę. Chyba że zmieni kształt po prostu 🤷‍♀️ ale ja jestem dopiero w 8 tygodniu, jutro mi się 9ty zaczynać bedzie. Narazie mi się ciągną te tygodnie strasznie
Ja jestem 7+2 wg aplikacji, ale mi się wydaje że młodsza. Wizytę mam dopiero 13.07 to będzie moja pierwsza wizyta.

Ja jestem 7+2 wg aplikacji, ale mi się wydaje że młodsza. Wizytę mam dopiero 13.07 to będzie moja pierwsza wizyta.
Tak tak. Aplikacja nie wyliczy dobrze. Chyba ze znasz dzień poczęcia. Mi tez wychodziło z aplikacji tydzień więcej a po usg wyszło tydzień mniej, ja mam 7+6 ale to liczy jako 8. Chociaż nie rozumiem tego 🤣 i jutro będzie 9 tydzień ale 8+0 🤣🤣🤣

@Kirssika ja mam za to w Gdańsku do polecenia fajną położną, która jest też CDL i prowadzi edukację przedporodową na nfz, czyli w sumie taką szkołę rodzenia 1:1. Jak będziesz chciała, to mogę Ci podać namiary ;) tylko pewnie zależy, z jakiej dzielnicy jesteś, bo ona przyjmuje na Chełmie
Idealnie, mieszkam na Chełmie :D poproszę namiary

Tak tak. Aplikacja nie wyliczy dobrze. Chyba ze znasz dzień poczęcia. Mi tez wychodziło z aplikacji tydzień więcej a po usg wyszło tydzień mniej, ja mam 7+6 ale to liczy jako 8. Chociaż nie rozumiem tego 🤣 i jutro będzie 9 tydzień ale 8+0 🤣🤣🤣
Bo 8 już skończony bo 8+1 to już 9 .😁😁😁😁 Tak mi lekarz tłumaczył. U mnie om termin na 31 stycznia z usg pierwszego i drugiego na 30 stycznia.

reklama
Do góry