U mnie dziś 9+3 i doktor mówiła że 10 bo 9 już się skończył . Brzuszek mi wywaliło że się nie mieszczę w jeansy . Chodzę w leginsach . Z bolu pleców wysiadamHej dziewczyny, jestem aktualnie w 9tydz+2 dni
Widać u was juz tez cos na brzuszku?
Jestem teraz aktualnie w 10 tygodniu czy 9 bo ja już powoli się w tym nie ogarniam
Czy bol w okolicach pępka jest normalny w tym czasie?
Kurcze milion pytan mam w głowie, ciągłe niedowierzanie. Dobrze ze są takie miejsca jak te fora
Zobacz załącznik 1419423
reklama
Dolatkaaaaa
Fanka BB :)
Druga i to w krótkim czasie, więc to dlategoWydaje mi sie, ze mogą byc za to odpowiedzialne wzdęcia ze brzuch wygląda na większy, to twoja pierwsza ciaza?
Dolatkaaaa wczoraj późno wróciłam i padłam. Noc minęła jak godzina dziś znowu kurs do Matki Polki na krew i wyznaczyć termin na te genetyczne.
Spojrzałam w skierowanie i mam wpisane "Obciążony wywiad" . Ale tak , musisz mieć skierowanie od lekarza nfz bo jak prywatny Ci da skierowanie to i tak musisz płacić..
Spojrzałam w skierowanie i mam wpisane "Obciążony wywiad" . Ale tak , musisz mieć skierowanie od lekarza nfz bo jak prywatny Ci da skierowanie to i tak musisz płacić..
Agulekjuleczka
U mnie jeszcze nic nie widać, moze dlatego że to dopiero 6 tydzień, ale u ciebie brzuszek ciążowyHej dziewczyny, jestem aktualnie w 9tydz+2 dni
Widać u was juz tez cos na brzuszku?
Jestem teraz aktualnie w 10 tygodniu czy 9 bo ja już powoli się w tym nie ogarniam
Czy bol w okolicach pępka jest normalny w tym czasie?
Kurcze milion pytan mam w głowie, ciągłe niedowierzanie. Dobrze ze są takie miejsca jak te fora
Zobacz załącznik 1419423
Agulekjuleczka
Dziwne, bo lekarze nigdy nie mówią że jak jest 9+3, to jest 10 tydzień, zawsze dla nich to 9 tydzień.U mnie dziś 9+3 i doktor mówiła że 10 bo 9 już się skończył . Brzuszek mi wywaliło że się nie mieszczę w jeansy . Chodzę w leginsach . Z bolu pleców wysiadam
Monika1994
No tak, ale pytanie jak lekarz je wystawi. Ja chodzę prywatnie, ale on też pracujew dwóch szpitalach i wystawił na NFZ. Może to kwestiategoTak tylko ze prywatnie to będę musiała zapłacić . Córka ma od neurologa skierowanie i była to wizyta prywatna . I dziś mi dzwonili z poradnii genetycznej ze to skierowanie jest nie ważne bo wystawione przez prywatnego lekarza i kazali mi iść do pediatry żeby było wystawione przez lekarza na NFZ . Bo inaczej będę musiała zapłacić . Myslalam ze to nie ma różnicy od jakiego lekarza .
Monika1994
Mój lekarz też mówi "9+2 czuli mamy 10 tydzien"Dziwne, bo lekarze nigdy nie mówią że jak jest 9+3, to jest 10 tydzień, zawsze dla nich to 9 tydzień.
reklama
Ja mam wrazenie, że coś mi odstaje juz. Nie, że widać, ja widzę. Jak przed @ po prostu. Trochę się boję, że szybko wywali i będę bujać się z duzym brzuszkiem niedługo. Tzn nie nastawiam się w ogóle na tą ciążę, nie chcę się rozczarować, jeśli coś nie pyknie jednak.U mnie jeszcze nic nie widać, moze dlatego że to dopiero 6 tydzień, ale u ciebie brzuszek ciążowy
Odnośnie wyprawki - ja do prenatalnych czekałam, po wyniku wszystko już nie miało dla mnie sensu, a po Sanco sobie wynagrodziłam trudne chwile i szalałam w tk maxxie. Uważam, że po porodzie lub blisko porodu to nie jest odpowiedni czas: przed porodem zaraz wszystko może się zdarzyć, poza tym różnie wtedy też bywa z samopoczuciem, zaś po porodzie to raczej nie ma czasu na latanie po sklepach. Przynajmniej tak było w moim przypadku.
Jestem ciekawa jak to się wszystko potoczy. Niby się cieszę, ale różnie bywa i na razie nikomu się nie chwaliliśmy. Wczoraj znalazłam zdjęcie z usg córki, robione w tym samym czasie (jest 5 dni różnicy, bo cykl inaczej wypadł, bo córka z owu około 01/06/2020, a teraz owu była 4-6/06) i wtedy 23/06 był sam pęcherzyk, a już 24/06 było ciałko żółte. Czyli tak jak teraz.