reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Hej Wam. Umówiłam się do lekarza na 14.06 będzie to skończony 6 tydzień. Kurczę chciałam trochę później ale nie mogłam dopasować terminu bo lekarz na urlopie 🤷🏽‍♀️ No cóż, zobaczymy 😀 ogólnie złapały mnie takie humorki, że masakra.. dziś mąż śmiał się ze mnie, że nawet ziemniaki dostały zjebe 🤣 myślałam, że w tej ciąży będzie inaczej a jest dokładnie to samo co w pierwszej. Strasznie się denerwuje i o wszystko płacze 🙄
Tak poza tym to się martwię bo aktualnie jestem na L4, miałam problemy z kręgosłupem i nie mogłam pracować przez jakiś czas. No i nie wiem jak to wszystko dograć żeby przejść na zwolnienie ciążowe. Czy to się w ogole uda 🤷🏽‍♀️ ogólnie dziś nie jest mój dzień zdecydowanie. A wy jak się macie?

reklama
Hej Wam. Umówiłam się do lekarza na 14.06 będzie to skończony 6 tydzień. Kurczę chciałam trochę później ale nie mogłam dopasować terminu bo lekarz na urlopie 🤷🏽‍♀️ No cóż, zobaczymy 😀 ogólnie złapały mnie takie humorki, że masakra.. dziś mąż śmiał się ze mnie, że nawet ziemniaki dostały zjebe 🤣 myślałam, że w tej ciąży będzie inaczej a jest dokładnie to samo co w pierwszej. Strasznie się denerwuje i o wszystko płacze 🙄
Tak poza tym to się martwię bo aktualnie jestem na L4, miałam problemy z kręgosłupem i nie mogłam pracować przez jakiś czas. No i nie wiem jak to wszystko dograć żeby przejść na zwolnienie ciążowe. Czy to się w ogole uda 🤷🏽‍♀️ ogólnie dziś nie jest mój dzień zdecydowanie. A wy jak się macie?
Ja dzielnie pracuje i mam nadzieję pracować minimum do października 😃 ja w sumie humorkow nie mam, jedynie co to cały czas takie głupie, chwilowe zawroty głowy i pobolewanie głowy. W pierwszej ciąży tak nie miałam. No i non stop jem, ale to dlatego że z dnia na dzień musiałam rzucic palenie... Jak starałam się o dziecko to rzuciłam z 4 miesiące wcześniej a teraz dramat tak bez fajki nagle 🤣

Ja dzielnie pracuje i mam nadzieję pracować minimum do października 😃 ja w sumie humorkow nie mam, jedynie co to cały czas takie głupie, chwilowe zawroty głowy i pobolewanie głowy. W pierwszej ciąży tak nie miałam. No i non stop jem, ale to dlatego że z dnia na dzień musiałam rzucic palenie... Jak starałam się o dziecko to rzuciłam z 4 miesiące wcześniej a teraz dramat tak bez fajki nagle 🤣
też rzuciłam z dnia na dzień fajki, śmierdzą mi strasznie 😜 ja jeszcze jestem senna i najchętniej poszłabym spać ale nie mam jak 😭
Co do jedzenia to muszę się pilnować..w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg 😭 wiec staram się nie jeść 🤣

też rzuciłam z dnia na dzień fajki, śmierdzą mi strasznie 😜 ja jeszcze jestem senna i najchętniej poszłabym spać ale nie mam jak 😭
Co do jedzenia to muszę się pilnować..w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg 😭 wiec staram się nie jeść 🤣
O kurcze to dużo. Ja przez całą ciążę miałam 8 na plusie.
Teraz startuje 4kg chudsza niż w pierwszej ciąży. Zobaczymy. 😃
Ja się czuję ok, zaczyna mnie ciągnąć na nudności niestety... W pierwszej ciąży wymiotowałam kilka razy dziennie do 16 tygodnia, schudłam mocno na początku i od razu zdiagnozowano mi cukrzycę ciążową. Teraz od razu przerzucam sie na dietę niskoglikemiczną i liczę na to, że wymioty mnie oszczędzą...

Wynik bety dzisiejszej to 136 ❤ dla potwierdzenia jadę jeszcze w środę zobaczyć jak przyrost.

Jestem na macierzyńskim do końca października, później wezmę jeden dzień wypoczynkowego i od kolejnego dnia pójdę na L4 do końca ciąży. Od lutego z powrotem rodzicielski/macierzyński 👍 moja firma mnie tak wyssała z życia i energii, i tyle pieniędzy dla nich zarobiłam, że nie mam skrupułów i doję ją ile wlezie. Nie wybieram się z powrotem do pracy przed końcem 2023.
W takich sytuacjach też nie miałabym skrupułów. Ja jestem pracoholiczka więc to nie takie łatwe dla mnie :) ..

Byłam dzisiaj na badaniach, wyniki dopiero jutro😔 zapisałam się też do lekarza na 9 czerwca.
Miewam coraz częściej zawroty głowy, jem jak szalona i trochę pobolewa mnie podbrzusze... Najchętniej tylko bym spała

Hej dziewczyny,
To znowu ja z głupimi pytaniami 😁 tak to jest z początkującymi...
Czy Wy też odczuwacie kłucie jajnika? Wcześniej nie miałam tego. Mam dość stresująca pracę, jestem handlowcem w firmie samochodowej i nie wiem czy to to. Dziś w pracy takie coś trzy razy poczułam dosłownie po trzy ukłucia i spokój.

Hej dziewczyny,
Czy Wy też odczuwacie kłucie jajnika? Wcześniej nie miałam tego. Mam dość stresująca pracę, jestem handlowcem w firmie samochodowej i nie wiem czy to to. Dziś w pracy takie coś trzy razy poczułam dosłownie po trzy ukłucia i spokój.
Kłucie jajnika, ciągnięcie podbrzusza, kłucie spojenia łonowego, bóle miesiączkowe, kłucie w pochwie, kłucie w pachwinach- to wszystko jest NORMALNE w ciąży 🤣 też nikt mi tego w pierwszej nie powiedział i się dużo stresowałam. Dopóki nie dzieje się nic poważnego, ból nie jest bardzo dokuczliwy i nie ścina z nóg- to norma.

Hej dziewczyny,
ja bardzo odczuwam kłucie jajnika! Aż sama się zaniepokoiłam wczoraj o co chodzi

Byłam dzisiaj na badaniach, wyniki dopiero jutro😔 zapisałam się też do lekarza na 9 czerwca.
Miewam coraz częściej zawroty głowy, jem jak szalona i trochę pobolewa mnie podbrzusze... Najchętniej tylko bym spała
czyli jesteś pierwsza wizytująca czy jest ktoś wcześniej? 😀

reklama
Do góry