reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Właśnie odkryłam że są takie i mam dylemat, przyjąć za darmo zwykło czy wydać pieniądze 💰 na składana 🤭
Ja kupiłam stokke używana. Będę musiała dokupić stojak i wkładkę dla noworodka. Dla córki mieliśmy wanienkę Shnuggle, ale potem sprzedałam i kupiłam stokke.

reklama
Dziewczyny czy wy też macie problem ze snem? Ja dzisiaj zaczęłam urlop a oczy jak 5 zł już po 5 rano. Musiałam wstać, ponieważ bolą mnie plecy 🙄

Dziewczyny czy wy też macie problem ze snem? Ja dzisiaj zaczęłam urlop a oczy jak 5 zł już po 5 rano. Musiałam wstać, ponieważ bolą mnie plecy 🙄

Ja wstaje średnio 2 razy do toalety w tym jeden raz coś zjeść bo głodna jestem 🤦‍♀️ a dzisiaj od 5 się kręciłam do 7:30 wytrzymałam 😅 to już się po prostu trzeba przyzwyczajać

Zaraz będzie 15mcy
Ona się okropnie wierci. W nocy wstaje, siada, chodzi po łóżku, jakby lunatykowała. Plus niestety musi ssać pierś co 40 minut. Więc łóżeczko odpada, a sama w łóżku żeby spała, to się boję jednak. W łóżeczku ze szczebelkami byłaby bezpieczniejsza, ale jak mam co 40 minut wstawać i potem ja usypiać dodatkowo (bo jak nie ma piersi to od razu oczy jak 5zl) to idzie się wykończyć. Na drzemki też z nią leżę w łóżku, inaczej wstaje po 20 minutach :/
Maria też właśnie jakby lunatykuje, chyba po tacie. Mamy na tyle niskie jej łóżko (materac i niski stelaż) że nawet gdyby spadła to nic się nie stanie. Dla bezpieczeństwa obok podkładamy na noc materac z łóżeczka. Łóżko robiliśmy na tyle duże by któryś z nas spokojnie wyspał się obok niej. I właśnie jak są takie gorsze okresy albo jest chora to ktoś z nas śpi u niej i każdy zadowolony. Jak woła w nocy to idziemy do niej a nie ona do nas więc sypialnia nasza! Ja bardzo polecam takie rozwiązanie :)
Edit: miałam wrażenie że w zwykłym łóżeczku było jej za mało miejsca bo ciągle się wierciła i obijała o boki i też wybudzała. W dużym łóżku śpi lepiej.

Też postanowiłam teraz nie kupowac za dużo i chciałabym zapytać Was czy ktoś z was używał wanienki do kąpieli bez stojaka. Przy pierwszym mieliśmy stojak, dzisiaj dostanę wanienkę i myślę sobie że ten stojak miejsce zajmuje a da się bez niego obejść, jak kapiecie/ kapuście niemowlaki?
Moj kregoslup umarlby bez stojaka. Wielka wygoda bo nie wyobrazam sobie kapac malej na kanapie, za duzo pierdzielenia sie

Też postanowiłam teraz nie kupowac za dużo i chciałabym zapytać Was czy ktoś z was używał wanienki do kąpieli bez stojaka. Przy pierwszym mieliśmy stojak, dzisiaj dostanę wanienkę i myślę sobie że ten stojak miejsce zajmuje a da się bez niego obejść, jak kapiecie/ kapuście niemowlaki?
Ja za każdym razem bez stojaka na podłodze

Od wczoraj w Lidlu są w promocji takie poduszki wielofunkcyjne do spania za 24 zł kupiłam, może pomoże w spaniu?

Załączniki

• IMG_20220722_220131883.jpg
    IMG_20220722_220131883.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 118
reklama
Do góry