reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Dziewczyny powiedzcie jeszcze, czy wy tez odczuwacie takie rozpieranie w podbrzuszu? Nie jest to jakiś ból, niemniej nie jest przyjemne. Wiem ze macica się rozciąga itd. ale wyczytałam też, ze może to być objaw odklejania łożyska. Badania prenatalne mam 29 lipca a następna wizyta u mojej Pani doktor dopiero 16 sierpnia a ja panikuje ze coś jest nie tak… innych objawów nie mam 🤔

reklama
Co do wanienki to my na początku ta mniejsza plus stelaż. Wanienka miała korek. Kąpaliśmy w sypialni by nie zmieniać temperatury. Z wanny prosto na przewijak, który był na łóżeczku. Wodę mąż wypuszczał do wiaderka i wynosił.
Jak dzidzia już siedziała to zmieniliśmy na tą klasyczną ale większą i akurat mieściła nam się w prysznicu (mamy duży bez brodzika). Więc wtedy już na podłodze, młoda mogła sobie chlapać do woli.

Teraz myślę że na początek ta małą a później normalna wanna.

My mamy składaną wanienkę Sensillo. Corka ponad rok i kapiemy w niej dalej, jest ogromna, ale nie zajmuje dużo miejsca po złożeniu. Kąpaliśmy od początku w salonie na podłodze, niestety mamy bardzo mała łazienkę i malutki prysznic.

My mamy składaną wanienkę Sensillo. Corka ponad rok i kapiemy w niej dalej, jest ogromna, ale nie zajmuje dużo miejsca po złożeniu. Kąpaliśmy od początku w salonie na podłodze, niestety mamy bardzo mała łazienkę i malutki prysznic.

Właśnie ja też na podłodze myślałam kąpać. Na początku jak nie dam rady to mąż będzie sam i tyle 😁 a że mamy płytki to nawet jak dziecko będzie siedzące i będzie chlapac to nie problem. Nie mamy małego mieszkania. Ale tak nie bardzo było by gdzie trzymać tą wanienkę ze stelażem żeby nie przeszkadzała w ciągu dnia

Hej dziewczyny po miesięcznej przerwie ☺️ pewnie mnie nie pamiętacie już, ale udzielałam się tutaj z wami na początku a później trafiłam z krwawieniem na patologie ciąży. Musiałam trochę odpocząć od forum, bo moja głowa widziała tylko czarne scenariusze. Na szczęście okazało się, że krwawienie wynikło z krwiaka i do tej pory z dzieckiem wszystko ok. Krwiak co prawda jeszcze się nie wchłonął, ale na wczorajszym USG widziałam pięknego kopiącego malucha także jestem już dużo spokojniejsza 🙏
U mnie dzisiaj 10+3 i czuje, że już mogę do was wrócić 😁

A propos kąpania, ostatnio miałam przyjemność pomagać przy kąpaniu dzieci koleżanek zarówno na podłodze jak i na stelażu i dla mnie już sprawa jest oczywista że zakupie stelaż 😆 Mi jako świeżynce przy niemowlakach o wieeele łatwiej było na stojąco 🙈

ten korek w porządku bo widzę że na allegro różne opinie

Dziewczyny powiedzcie jeszcze, czy wy tez odczuwacie takie rozpieranie w podbrzuszu? Nie jest to jakiś ból, niemniej nie jest przyjemne. Wiem ze macica się rozciąga itd. ale wyczytałam też, ze może to być objaw odklejania łożyska. Badania prenatalne mam 29 lipca a następna wizyta u mojej Pani doktor dopiero 16 sierpnia a ja panikuje ze coś jest nie tak… innych objawów nie mam 🤔
Zdarza się taki dzień że coś takiego czuje ale nie codziennie, za to czuje silny ból jak kicham wtedy gdy odpowiednio nie zepne mięśni i nie przytrzymam brzucha czasem ten ból był straszny, taki kłujący ale mija. Może mogłabyś się telefonicznie skonsultować z lekarzem?

trochę za wcześnie na odklejenie łożyska. Jeśli coś boli to zazwyczaj zasada jest taka ze niepokoić powinien każdy silny ból, zazwyczaj mówi się o silniejszym niż miesiączkowym

A który masz tydzien?

trochę za wcześnie na odklejenie łożyska. Jeśli coś boli to zazwyczaj zasada jest taka ze niepokoić powinien każdy silny ból, zazwyczaj mówi się o silniejszym niż miesiączkowym

Niekoniecznie za wcześnie. Zależy który tydzień ma. Kuzynka w 11 tygodniu miała odklejające się łożysko i w dodatku przodujące.

reklama

Ale to pewnie bóle takie normalne przy rosnącej macicy. Chyba że bardzo boli i jeszcze jakieś objawy są. To wtedy się trzeba zgłosić albo do lekarza albo na sor

Do góry