reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
U mnie dziś totalnie odpuściły. Też się boję, że to po prostu sił nabiera i znów jak pier...., to nie będę w stanie nawet wody pić.

Mam pytanie do mam kp. Czy Was bolały piersi? Bo mnie ani dnia i zastanawiam się czy ma to związek z kp właśnie. I druga sprawa. Sutki mam obolałe strasznie i tu też zastanawiam się czy to córka czy ciąża.
W pierwszej ciąży piersi bardzo mnie bolały. Teraz jeszcze karmię i nie bolą wcale. Ale jak mały się przysysa to czuje taki dyskomfort/ból.

Dziewczyny pomóżcie proszę.. :( jak mam poradzić sobie z biegunka? 😫
jeśli nałykasz się węgla to prawdopodobnie wydłużysz cały proces. Wirusa niestety ale trzeba poprostu z siebie wydalić. Jedz lekkostrawne rzeczy, nie jedz surowych owoców i nie dokładaj dużo błonnika. Bardzo pilnuj nawodnienia. Pij małymi porcjami, żeby się nawodnic ale żeby raz dwa nie przeleciało, bo to tez nic nie da, a w ciąży bardzo łatwo się odwodnić. Niestety ale musi samo przejść. Biegunki tak naprawdę się nie leczy, tylko unika powikłań

Oj nie, najgorzej to jak są mdłości i zaczyna się czuć głód 🫣 nie wiem czy jeść, czy zwymiotować... I boję się coś włożyć do buzi 🤢 ale zwykle jak zjem to przechodzi.
Ostatnio mam wrażenie że ogółem z mdłościami lepiej. Nie mam rano uczucia kaca, mdłości łapią że 2x dziennie a nie cały czas. Oby to nie była cisza przed burzą 😅
A u Was już trochę lepiej w tym temacie?
mam tak samo jak ty i też się zastanawiam, czy to nie cisza przed...🤣🤣nie mogę doprowadzić żołądka do uczucia głodu, bo inaczej jest bol i odrazu mnie strasznie mdli. A co chciałabym zjeść? To czego akurat nie mam 🤣

A jak mówimy o sutkach, to mam dość osobiste pytanie... Czy pojawia wam się jakaś taka tłustawa warstewka na nich? Taka raczej bezbarwna lub biaława? No nie idzie tego zmyć sama woda i mydłem i wytrzeć ręcznikiem 😑🤷 próbowałam wacikiem i płynem micelarnym ale mam tak wszystko nadwrażliwe że też nie daje rady 🥴
Takie jak by krostki ? O to chodzi czy nie ? 😅 zapomniałam jak to się nazywa . Ja tez nie lubię jak mnie ktoś tam dotyka mąż tez nie może 🤣

Takie jak by krostki ? O to chodzi czy nie ? 😅 zapomniałam jak to się nazywa . Ja tez nie lubię jak mnie ktoś tam dotyka mąż tez nie może 🤣
Tak, te kosteczki to jakieś gruczoły (Montgomerego chyba? Nie chce mi się sprawdzać na tel 😅) , mam tego sporo i widoczne bez ciąży. Ale faktycznie, to co napisała @Katania ma sens. Dzięki za podpowiedź. To tak wygląda jakby się natluszczalo, nie z samego sutka tam gdzie będzie leciało mleko, tylko właśnie tak dookoła.
Hehe z tą wrażliwością, to biedne i my i nasze chłopy 🤣
Coś tam znalazłam o tych gruczołach:

Załączniki

• IMG_20220715_235731.jpg
    IMG_20220715_235731.jpg
    225 KB · Wyświetleń: 69
Ostatnia edycja:
reklama
Tak, te kosteczki to jakieś gruczoły (Montgomerego chyba? Nie chce mi się sprawdzać na tel 😅) , mam tego sporo i widoczne bez ciąży. Ale faktycznie, to co napisała Katania ma sens. To tak wygląda jakby się natluszczalo, nie z samego sutka tam gdzie będzie leciało mleko, tylko właśnie tak dookoła.
Hehe z tą wrażliwością, to biedne i my i nasze chłopy 🤣
Tak nawet pisze ze to się robi żeby natłuścić pierś 😀 ja tez mam dość dużo tego . Mi np zawsze przed miesiączka się to robiło . W książeczce i tak pisze ze lekarz będzie badał 😩😩 mam nadzieje ze zapomni 😅

Do góry