reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Dziewczyny. Jeszcze jedno pytanie. Czy naprawdę w 4 t i 1 d nie widać nawet pęcherzyka? Trochę zaczęłam się martwić... Czytam, że w 4 tyg powinno być już widać pęcherzyk.

Dziewczyny. Jeszcze jedno pytanie. Czy naprawdę w 4 t i 1 d nie widać nawet pęcherzyka? Trochę zaczęłam się martwić... Czytam, że w 4 tyg powinno być już widać pęcherzyk.
U mnie pęcherzyk było widać dopiero w 5tc, a badanie było na dobrym sprzęcie. Co do wcześniejszych tygodni się nie wypowiem. Natomiast na usg w 5tc lekarze i tak niewiele mogą powiedzieć i zazwyczaj mało entuzjastycznie podchodzą do tego co widzą. Mówią, że jest, prawidłowo zagniezdzony i nic więcej powiedzieć nie mogą, trzeba czekać. „Przyjdzie pani za 2 tygodnie”. Przerabiałam to 2 razy

U mnie dzisiaj beta 2754 :) przedwczoraj 1284, wiec dobry przyrost 🥺 jak myślicie jaki to może być tydzień? 😅 nie miałam okresu po porodzie, to był mój pierwszy cykl z owulacja i od razu ciąża :D

Hej. I ja nieśmiało się witam. Testy robilam w środę i czwartek. Wszystkie pozytywne. Wyraźne kreski. Byłam dzisiaj u ginekologa. Wychodzi, że jest to 5 tydzień + 2. Na usg widać sam pęcherzyk ciążowy. Następna wizyta 24 czerwca. Powiedział, że wtedy już powinno być coś widać. 2 dni przed wizytą mam zrobić bete. Ale trochę się martwię, że nie widać jeszcze zarodka

Ciężko powiedzieć, według American Pregnancy Association to może być 5-6 tydzień. USG potwierdzi najlepiej 👍 tez masz maluszka w domu? Karmisz piersią?
Tak, mam synka, za pare dni kończy 14 miesięcy :) karmie go dalej, ale tylko w nocy (chyba w momencie odstawienia kompletnie karmien w dzien wrócił mi po cichu cykl 🥴). Teraz myśle o odstawieniu go tez w nocy, bo od kiedy jestem w ciąży to mnie tak maltretuje, ze jak sekundę nie jest do mnie podłączony to ryk 😩 i chyba chciałabym odpocząć przed kolejnym mlekopijem :D wizytę mam teraz w środę, zobaczymy co mi powie gin na to odstawianie plus jaki wiek ciąży ☺️

Tak was czytam i chyba jutro pójdę zrobić betę 😅 wogole jestem tak sfrustrowana że nie wiem w którym tygodniu jestem że głowa mała 🤦🏻‍♀️

reklama
Cześć dziewczyny,
Moja beta z dzisiaj 18300 (3 dni temu 2400). Wg kalendarza dzisiaj 5t 3d.
Jako, ze to moja pierwsza ciąża chciałabym zapytać tych bardziej doświadczonych przy jakiej becie widać już serduszko?
W sobotę miałam USG i było widać tylko pęcherzyk i ciałko żółte.

Do góry