reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?
Mialam dokładnie tak samo. Wieczorne a nie poranne mdlosci. Dziś u mnie 11+0 i od dwóch dni jest zdecysowanie lepiej. Byle nie zapeszyć.

reklama
Ja mam dziewczyny mdłości całodzienne wieczorne nieustające 🤣kupiłam gumy z imbirem z pregny...nigdy nie wiezylam w takie reklamowe rzeczy, ale naprawdę pomagają. Zuje taka gumę dos dlugo i jest mi lepiej, jakby ulga dla żołądka, mniej mi się tam kołysze w tym brzuchu 😀, bo nie wiem jak wy, ale ja mam mdlosci z uczuciem jakbym na statku była, choroba morska 😆

Ja tez karmie. Nie boli mnie karmienie, ale mam trochę mniej mleka. Czuje jak młoda ssie na sucho. I bardzo bardzo drażni mnie dotyk, a ona lubi sobie mnie głaskać, poklepać, czasami podszczypać i wtedy ja tez mam ochotę wystrzelić się w kosmos 🤣
Ooo tak właśnie, to szczypanie, klepanie i ciągniecie za sutka do szału mnie doprowadza ostatnio, chyba jestem przebodźcowana

Ja mam dziewczyny mdłości całodzienne wieczorne nieustające 🤣kupiłam gumy z imbirem z pregny...nigdy nie wiezylam w takie reklamowe rzeczy, ale naprawdę pomagają. Zuje taka gumę dos dlugo i jest mi lepiej, jakby ulga dla żołądka, mniej mi się tam kołysze w tym brzuchu 😀, bo nie wiem jak wy, ale ja mam mdlosci z uczuciem jakbym na statku była, choroba morska 😆
matko, piszę na telefonie i błędy mi się wkradają 😅, ale od jakiegoś czasu tu na forum, nie widzę co pisze....mam nadzieję, że jest sens w tych moich wiadomościach 🤣

Wy tez macie takie mocne uderzenia serca ?
Tak. Miałam tak w pierwszej ciąży to kazali brać magnez i pomogło . Dziś mam wizytę to zapytam znowu. Od 2:30 nie śpię . Rano miałam badania i się tylko wkurzalam ze ten pierwszy poranny mocz to ja o 2 powinnam pobrać . Jak na złe co godzinę latalam do łazienki . Potem żołądek mi dokuczal potem ból w pachwinie rozbudzil . Wizytę mam dopiero 16:40 więc zbzikuje do tej pory. Najgorzej że to będzie kontrola i innego lekarza bo moja dr na urlopie i dopiero za 2 tygodnie mnie przyjmie .

Ooo tak właśnie, to szczypanie, klepanie i ciągniecie za sutka do szału mnie doprowadza ostatnio, chyba jestem przebodźcowana
OMG, czytajac takie rzeczy aż mnie suty bolą 😅 nigdy nie karmiłam, a boje sie tego od zawsze. Ja nawet bez ciaży nie mogę się dotknąć, trącić w sutek koszulką/stanikiem/ręką bo mnie prąd przechodzi do samej pachy. Teraz w ciąży to nawet woda z prysznica mnie boli i mam ochote pogryźć słuchawkę jak mnie źle poleje. Nie ma szans żeby maluch mnie szczypał i ciągnął :o odruchowo bym się wyszarpneła.
Podejrzewam, że zostają mi nakładki albo laktator. A jak się nie uda, to trudno. Na butli też będzie zdrowe i najedzone :D
Wy tez macie takie mocne uderzenia serca ?

Nie... u mnie ciśnienie 80/60 albo i mniej wiec ledwo żyję... Serce mi się telepie tylko jak mi cukier spada i robie się głodna, muszę szybko coś zjeść i przechodzi.

reklama
Do góry