reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?
Mialam dokładnie tak samo. Wieczorne a nie poranne mdlosci. Dziś u mnie 11+0 i od dwóch dni jest zdecysowanie lepiej. Byle nie zapeszyć.

reklama
Ja mam dziewczyny mdłości całodzienne wieczorne nieustające 🤣kupiłam gumy z imbirem z pregny...nigdy nie wiezylam w takie reklamowe rzeczy, ale naprawdę pomagają. Zuje taka gumę dos dlugo i jest mi lepiej, jakby ulga dla żołądka, mniej mi się tam kołysze w tym brzuchu 😀, bo nie wiem jak wy, ale ja mam mdlosci z uczuciem jakbym na statku była, choroba morska 😆

Ja tez karmie. Nie boli mnie karmienie, ale mam trochę mniej mleka. Czuje jak młoda ssie na sucho. I bardzo bardzo drażni mnie dotyk, a ona lubi sobie mnie głaskać, poklepać, czasami podszczypać i wtedy ja tez mam ochotę wystrzelić się w kosmos 🤣
Ooo tak właśnie, to szczypanie, klepanie i ciągniecie za sutka do szału mnie doprowadza ostatnio, chyba jestem przebodźcowana

Ja mam dziewczyny mdłości całodzienne wieczorne nieustające 🤣kupiłam gumy z imbirem z pregny...nigdy nie wiezylam w takie reklamowe rzeczy, ale naprawdę pomagają. Zuje taka gumę dos dlugo i jest mi lepiej, jakby ulga dla żołądka, mniej mi się tam kołysze w tym brzuchu 😀, bo nie wiem jak wy, ale ja mam mdlosci z uczuciem jakbym na statku była, choroba morska 😆
matko, piszę na telefonie i błędy mi się wkradają 😅, ale od jakiegoś czasu tu na forum, nie widzę co pisze....mam nadzieję, że jest sens w tych moich wiadomościach 🤣

Wy tez macie takie mocne uderzenia serca ?
Tak. Miałam tak w pierwszej ciąży to kazali brać magnez i pomogło . Dziś mam wizytę to zapytam znowu. Od 2:30 nie śpię . Rano miałam badania i się tylko wkurzalam ze ten pierwszy poranny mocz to ja o 2 powinnam pobrać . Jak na złe co godzinę latalam do łazienki . Potem żołądek mi dokuczal potem ból w pachwinie rozbudzil . Wizytę mam dopiero 16:40 więc zbzikuje do tej pory. Najgorzej że to będzie kontrola i innego lekarza bo moja dr na urlopie i dopiero za 2 tygodnie mnie przyjmie .

Ooo tak właśnie, to szczypanie, klepanie i ciągniecie za sutka do szału mnie doprowadza ostatnio, chyba jestem przebodźcowana
OMG, czytajac takie rzeczy aż mnie suty bolą 😅 nigdy nie karmiłam, a boje sie tego od zawsze. Ja nawet bez ciaży nie mogę się dotknąć, trącić w sutek koszulką/stanikiem/ręką bo mnie prąd przechodzi do samej pachy. Teraz w ciąży to nawet woda z prysznica mnie boli i mam ochote pogryźć słuchawkę jak mnie źle poleje. Nie ma szans żeby maluch mnie szczypał i ciągnął :o odruchowo bym się wyszarpneła.
Podejrzewam, że zostają mi nakładki albo laktator. A jak się nie uda, to trudno. Na butli też będzie zdrowe i najedzone :D
Wy tez macie takie mocne uderzenia serca ?

Nie... u mnie ciśnienie 80/60 albo i mniej wiec ledwo żyję... Serce mi się telepie tylko jak mi cukier spada i robie się głodna, muszę szybko coś zjeść i przechodzi.

reklama
Do góry