reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Zawsze rano po wstaniu normalnie nie mam siły się ruszyć 🤷‍♀️ ani chęci 🤣 w ciągu dnia też tak to wygląda. Jestem ciągle taka bez sił, teraz trochę lepiej bo nie ma upałów to się da żyć ale jak przyjdzie upał to ja już wgl jestem sflaczala
Rano wyglada to tak, wstaje. Biorę swoją tabletkę na tarczycę, ogarniam się w łazience i po tej tabletce muszę przynajmniej 30 minut odczekać na śniadanie. Więc w zasadzie z łóżka wstaje i kładę się na kanapę 🤣🤣🤣 i tak leze i mi się nawet śniadania nie chce zrobić

reklama
Hej dziewczyny, mam lekki kryzys. Leci mi już 11 tydzień, dokładnie 10+3 i od paru dni nie mam już prawie mdlosci. Zmęczenie tez jakby lekko ustępuje. Trochę się obawiam, lekarz dopiero w czwartek. Powiedzcie jak to u was było z objawami

Hej dziewczyny, mam lekki kryzys. Leci mi już 11 tydzień, dokładnie 10+3 i od paru dni nie mam już prawie mdlosci. Zmęczenie tez jakby lekko ustępuje. Trochę się obawiam, lekarz dopiero w czwartek. Powiedzcie jak to u was było z objawami
Moim zdaniem to jeszcze żaden zły objaw. Po prostu możliwe że Ci przechodzą te pierwsze objawy bo to możliwe a może być ze ustawy na chwilę i znowu wrócą. Każdy organizm inaczej reaguje🤷‍♀️

A co to jest ostry ból? Wczoraj np jak wstałam z krzesła to miałam ostre ukłucie ale brzuch z prawej strony ale po 1 min przeszło. To się kwalifikuje czy nie jako ostry ból?
W ogóle to mogę tak na IP jechać jak nic innego mi nie dolega? Pomyślą że jakaś wariatka 🙄
Takie ostre ukłucie przy wstawaniu jest normalne

Mam takie pytanie. Może dziwne. Ale zastanawia mnie to. Do kiedy można spać na brzuchu? A potem jak? Lewy bok? To będzie dla mnie męczarnia bo ja na prawym od zawsze 🤣

Dziewczyny prowadzę ciąże prywatnie i mój lekarz nic nie mówił o badaniach prenatalnych, chociaż oczywiście ostatnio była nerwówka z tym krwiakiem i plamieniami u mnie. I teraz tak kolejna wizytę mam 11+0. Czy on mnie wtedy umówi na badania prenatalne, jaki to jest koszt (badania krwi plus usg prywatnie) tak mniej więcej. Bratowa powiedziała ze około 800-900 zł co już mi się wydaje dosyć drogie i teraz nie wiem co robić. Szukać jakiegoś lekarza na NFZ na szybko żeby dał skierowanie?
Mnie lekarz wczoraj oficjalnie powiedzial ze podstaw do skierownia na prenatalne nie widzi, ale jak chce to mogę wykonać odpłatnie. Coż, zapłacę. Koszt u mnie to 300 zł za USG. Zlecenia na toxo i rubelle tez mi nie dał tylko morfologia, mocz, glukoza, wr, tsh i ozn grupy krwi. Takie to tanie prowadzenie ciąży na NFZ ;) jestem w 7+5 obecnie wedlug niego a według ostatniego badania u innego Lekarza wychodzi 8+2;) co lekarz to inaczej liczy 😅

Mnie lekarz wczoraj oficjalnie powiedzial ze podstaw do skierownia na prenatalne nie widzi, ale jak chce to mogę wykonać odpłatnie. Coż, zapłacę. Koszt u mnie to 300 zł za USG. Zlecenia na toxo i rubelle tez mi nie dał tylko morfologia, mocz, glukoza, wr, tsh i ozn grupy krwi. Takie to tanie prowadzenie ciąży na NFZ ;) jestem w 7+5 obecnie wedlug niego a według ostatniego badania u innego Lekarza wychodzi 8+2;) co lekarz to inaczej liczy 😅
Bo to pewnie zależy też od sprzętu jakiego się używa 🤷‍♀️ a ciekawi mnie. Bo to już nie pierwsza osoba tu pisze. Ze chodzi do dwóch lekarzy. Dlaczego tak?

Hej dziewczyny 😊 troche sie martwię bo przeszły mi wszystkie objawy, wzdęcie minęły, bóle jajnikow tez..co prawda nie mam żadnych plamien ani nic, ale jakoś tak się wewnętrznie obawiam.. z aplikacji mi wychodzi ze to 7+3.W poniedziałek mam wilizyte u gina.. chyba oszaleje do poniedzialku😔
Kochana nie martw się na zapas.... Mnie też minęły objawy na 2 dni, zniknęło wszystko. Jak wczoraj dowalilo nie byłam w stanie się ogarnąć. Byłam u lekarza i u maluszka wszystko bardzo dobrze

Bo to pewnie zależy też od sprzętu jakiego się używa 🤷‍♀️ a ciekawi mnie. Bo to już nie pierwsza osoba tu pisze. Ze chodzi do dwóch lekarzy. Dlaczego tak?
Ja byłam u innego lekarza tylko przed urlopem sprawdzic czy pojawiło sie serduszko ;) tak dla świętego spokoju. Mój lekarz prowadzący kazał czekać dwa tygodnie i się po urlopie zgłosić.... Poszłam po tyg do innego nie wytrzymałam stresu ;) ciążę zamierzam prowadzić u jednego lekarza.

reklama
Mam takie pytanie. Może dziwne. Ale zastanawia mnie to. Do kiedy można spać na brzuchu? A potem jak? Lewy bok? To będzie dla mnie męczarnia bo ja na prawym od zawsze 🤣
To jest mit, że trzeba koniecznie na lewym. Możesz spać w każdej pozycji, w której Ci wygodnie. A brzuch da o sobie znać - ja mam już na tyle duży, że niewygodnie mi na nim leżeć.

Do góry