reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
To jest mit, że trzeba koniecznie na lewym. Możesz spać w każdej pozycji, w której Ci wygodnie. A brzuch da o sobie znać - ja mam już na tyle duży, że niewygodnie mi na nim leżeć.
Bo właśnie gdzieś wyczytałam że na plecach np nie można jak się ma większy brzuch to grozi niedokrwieniem czy coś takiego, bo wtedy ten brzuch naciska w środku na coś 🤷‍♀️ pytam bo to dla mnie nowość 🙂

Ja też lubię spać na brzuchu, śpię ale bardzo czujnie i po jakimś czasie się przekręcam, bo boje się że coś przygniote .
Ogolnie póki brzuch jest mały. Z tego co wiem ogólnie w 1 trymestrze można spać jak się chce, bo dzidzius jest na tyle mały że mu krzywdy nie zrobisz leżąc na brzuchu. Dopiero potem ale to pewnie jak tu koleżanka pisala brzuch po prostu zaczyna przeszkadzać i nie da rady juz

Bo właśnie gdzieś wyczytałam że na plecach np nie można jak się ma większy brzuch to grozi niedokrwieniem czy coś takiego, bo wtedy ten brzuch naciska w środku na coś 🤷‍♀️ pytam bo to dla mnie nowość 🙂
Jeżeli coś by było nie tak, to będziesz czuła potrzebę zmiany pozycji. Dopóki jest wygodnie, to można leżeć jak się chce. Pod koniec ciąży zazwyczaj na plecach po prostu wygodnie nie jest, więc i tak się długo nie poleży w tej pozycji.

Dziewczyny a czy wy tez macie takie uczucie jak oddychacie jakby tlenu miało zaraz zabraknąć? Ja od kilku dni tak ciężko oddycham ze aż mam czasem wrażenie ze sie zaraz uduszę😩

Hej dziewczyny, mam lekki kryzys. Leci mi już 11 tydzień, dokładnie 10+3 i od paru dni nie mam już prawie mdlosci. Zmęczenie tez jakby lekko ustępuje. Trochę się obawiam, lekarz dopiero w czwartek. Powiedzcie jak to u was było z objawami
Ja mam idealnie tak samo!!! I cycki przestały boleć. Jestem 10+4

Mam takie pytanie. Może dziwne. Ale zastanawia mnie to. Do kiedy można spać na brzuchu? A potem jak? Lewy bok? To będzie dla mnie męczarnia bo ja na prawym od zawsze 🤣
Właściwie dopóki będziesz w stanie 🤣 ja już rozważam wyjęcie poduszki do spania dla ciężarnych, to był wspaniały zakup bo dzięki niej mogłam się jakoś ułożyć do snu 😀 a potem spałam tylko na prosto, aż do samego rozwiązania 😀

Właściwie dopóki będziesz w stanie 🤣 ja już rozważam wyjęcie poduszki do spania dla ciężarnych, to był wspaniały zakup bo dzięki niej mogłam się jakoś ułożyć do snu 😀 a potem spałam tylko na prosto, aż do samego rozwiązania 😀
No właśnie ja musze jakąś zakupić. Ale obawiam się będzie mi się źle spało 🤣 bo jednak człowiek ma swoje przyzwyczajenia. Nienawidzę spać na boku. Ja tylko na brzuchu spie. A wkoncu mi ten brzuch będzie przeszkadzał w takiej pozycji

reklama
Ohesuuuuuu, girls 🥲 ja dzisiaj umierająca jestem, rano tesciowa wzięła mi córkę na godzinę i spałam bo ledwo żyje. Najlepsze jest to, ze nikt jeszcze nie wie o ciąży, a ja przechodzę teraz mega przeziębienie i mam wymówkę 🤡 jest mi niedobrze, czuje się jak balon, bolą zatoki i coś czuje, ze będzie dzisiaj spotkanie z porcelana 🤣
do obiadu dzisiaj nawet nie podchodzę, dla młodej mam słoiczek 🥲

Dobra, pomarudzilam. A u was jak?

Do góry