reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

No właśnie ja musze jakąś zakupić. Ale obawiam się będzie mi się źle spało 🤣 bo jednak człowiek ma swoje przyzwyczajenia. Nienawidzę spać na boku. Ja tylko na brzuchu spie. A wkoncu mi ten brzuch będzie przeszkadzał w takiej pozycji
Ja tez nienawidzę spać na boku 😭 ale od połowy ciąży tylko tak byłam w stanie, do tego mialam
CC wiec tez przez jakiś czas odpadało spanie na brzuchu, a z kolei potem postanowiliśmy wspolspac z młoda wiec oboje z mężem śpimy na boczku ściśnięci a nasza królewna rozwala się po łóżku 🤣 teraz dopiero śpi u siebie, a ja odzyskałam swoją polowe, ale co mi z tego jak zaczynam czuć dyskomfort 🤣 No nie dogodzisz 🤡

reklama
Ja tez nienawidzę spać na boku 😭 ale od połowy ciąży tylko tak byłam w stanie, do tego mialam
CC wiec tez przez jakiś czas odpadało spanie na brzuchu, a z kolei potem postanowiliśmy wspolspac z młoda wiec oboje z mężem śpimy na boczku ściśnięci a nasza królewna rozwala się po łóżku 🤣 teraz dopiero śpi u siebie, a ja odzyskałam swoją polowe, ale co mi z tego jak zaczynam czuć dyskomfort 🤣 No nie dogodzisz 🤡

No cóż. Przemęczyć się trzeba jakoś 🤣

Mały człowiek ma się świetnie 😍 machał nóżkami i się wiercił. Nadal jeden dzień do przodu i dziś miarowo na 10+0 🥰

Załączniki

• D5FA2089-08E3-47A8-A1E8-D432C60EB8A8.jpg
    D5FA2089-08E3-47A8-A1E8-D432C60EB8A8.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 85
Ohesuuuuuu, girls 🥲 ja dzisiaj umierająca jestem, rano tesciowa wzięła mi córkę na godzinę i spałam bo ledwo żyje. Najlepsze jest to, ze nikt jeszcze nie wie o ciąży, a ja przechodzę teraz mega przeziębienie i mam wymówkę 🤡 jest mi niedobrze, czuje się jak balon, bolą zatoki i coś czuje, ze będzie dzisiaj spotkanie z porcelana 🤣
do obiadu dzisiaj nawet nie podchodzę, dla młodej mam słoiczek 🥲

Dobra, pomarudzilam. A u was jak?
🤢 O tak. Glowa boli dalej, ale mdłości trochę mniejsze i wyszlam do sklepu chociaż. W sklepie mi się slabo zrobiło. Trzecia ciąża i wcześniej tak źle się nie czułam.

Dziewczyny a jak wasi lekarze na nfz, bo moja to mnie tak wkurza, że zaczynam myśleć nad zmianą! Ustaliła mi termin następnej wizyty, na dzień w którym będę jeszcze na wyjeździe urlopowym...jak poprosiłam o zmianę to powiedziała, że zwolnienie do tego dnia juz poszło w systemie i zresztą powinnam w domu siedzieć jak jestem na zwolnieniu, boo zus kontroluje...obie poprzednie ciaze prowadziłam prywatnie i nie było takich jak a teraz każda wizyta mnie kosztuje nerwy🤨czt wy też nie planujecie nigdzie pojechać na l4? Czy jest tu może ktoś, kto się zna na tych przepisach ? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi, musiałam die wypadać, bo mi kobita poprostu dzień zniszczyła z rana. Byłam dobę w szpitalu w innym województwie, to też mi powiedziała, że to już fla zusu ślad, że nie siedzę w domu...I tak mnie straszy na każdej wizycie, czy jestem u niej na nfz czy prywatnie.. A na wizycie ok bobo 10 +4 , wszystko ok🥰

Dziewczyny a jak wasi lekarze na nfz, bo moja to mnie tak wkurza, że zaczynam myśleć nad zmianą! Ustaliła mi termin następnej wizyty, na dzień w którym będę jeszcze na wyjeździe urlopowym...jak poprosiłam o zmianę to powiedziała, że zwolnienie do tego dnia juz poszło w systemie i zresztą powinnam w domu siedzieć jak jestem na zwolnieniu, boo zus kontroluje...obie poprzednie ciaze prowadziłam prywatnie i nie było takich jak a teraz każda wizyta mnie kosztuje nerwy🤨czt wy też nie planujecie nigdzie pojechać na l4? Czy jest tu może ktoś, kto się zna na tych przepisach ? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi, musiałam die wypadać, bo mi kobita poprostu dzień zniszczyła z rana. Byłam dobę w szpitalu w innym województwie, to też mi powiedziała, że to już fla zusu ślad, że nie siedzę w domu...I tak mnie straszy na każdej wizycie, czy jestem u niej na nfz czy prywatnie.. A na wizycie ok bobo 10 +4 , wszystko ok🥰
No na L4 nie można jechać na urlop. Niby mam że "może chodzić" no ale w razie kontroli to jak wytłumaczyć że się przez tydzień było poza domem?

reklama
No na L4 nie można jechać na urlop. Niby mam że "może chodzić" no ale w razie kontroli to jak wytłumaczyć że się przez tydzień było poza domem?
prawda, z tego co obserwuje najczęściej są kontrolowane ciężarne prowadzące własną działalność. Jakaś plaga wśród znajomych, potrafią przychodzić po kilka razy w ciągu ciąży 🫤

Do góry