reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

No właśnie ja musze jakąś zakupić. Ale obawiam się będzie mi się źle spało 🤣 bo jednak człowiek ma swoje przyzwyczajenia. Nienawidzę spać na boku. Ja tylko na brzuchu spie. A wkoncu mi ten brzuch będzie przeszkadzał w takiej pozycji
Ja tez nienawidzę spać na boku 😭 ale od połowy ciąży tylko tak byłam w stanie, do tego mialam
CC wiec tez przez jakiś czas odpadało spanie na brzuchu, a z kolei potem postanowiliśmy wspolspac z młoda wiec oboje z mężem śpimy na boczku ściśnięci a nasza królewna rozwala się po łóżku 🤣 teraz dopiero śpi u siebie, a ja odzyskałam swoją polowe, ale co mi z tego jak zaczynam czuć dyskomfort 🤣 No nie dogodzisz 🤡

reklama
Ja tez nienawidzę spać na boku 😭 ale od połowy ciąży tylko tak byłam w stanie, do tego mialam
CC wiec tez przez jakiś czas odpadało spanie na brzuchu, a z kolei potem postanowiliśmy wspolspac z młoda wiec oboje z mężem śpimy na boczku ściśnięci a nasza królewna rozwala się po łóżku 🤣 teraz dopiero śpi u siebie, a ja odzyskałam swoją polowe, ale co mi z tego jak zaczynam czuć dyskomfort 🤣 No nie dogodzisz 🤡

No cóż. Przemęczyć się trzeba jakoś 🤣

Mały człowiek ma się świetnie 😍 machał nóżkami i się wiercił. Nadal jeden dzień do przodu i dziś miarowo na 10+0 🥰

Załączniki

• D5FA2089-08E3-47A8-A1E8-D432C60EB8A8.jpg
    D5FA2089-08E3-47A8-A1E8-D432C60EB8A8.jpg
    8,6 KB · Wyświetleń: 94
Ohesuuuuuu, girls 🥲 ja dzisiaj umierająca jestem, rano tesciowa wzięła mi córkę na godzinę i spałam bo ledwo żyje. Najlepsze jest to, ze nikt jeszcze nie wie o ciąży, a ja przechodzę teraz mega przeziębienie i mam wymówkę 🤡 jest mi niedobrze, czuje się jak balon, bolą zatoki i coś czuje, ze będzie dzisiaj spotkanie z porcelana 🤣
do obiadu dzisiaj nawet nie podchodzę, dla młodej mam słoiczek 🥲

Dobra, pomarudzilam. A u was jak?
🤢 O tak. Glowa boli dalej, ale mdłości trochę mniejsze i wyszlam do sklepu chociaż. W sklepie mi się slabo zrobiło. Trzecia ciąża i wcześniej tak źle się nie czułam.

Dziewczyny a jak wasi lekarze na nfz, bo moja to mnie tak wkurza, że zaczynam myśleć nad zmianą! Ustaliła mi termin następnej wizyty, na dzień w którym będę jeszcze na wyjeździe urlopowym...jak poprosiłam o zmianę to powiedziała, że zwolnienie do tego dnia juz poszło w systemie i zresztą powinnam w domu siedzieć jak jestem na zwolnieniu, boo zus kontroluje...obie poprzednie ciaze prowadziłam prywatnie i nie było takich jak a teraz każda wizyta mnie kosztuje nerwy🤨czt wy też nie planujecie nigdzie pojechać na l4? Czy jest tu może ktoś, kto się zna na tych przepisach ? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi, musiałam die wypadać, bo mi kobita poprostu dzień zniszczyła z rana. Byłam dobę w szpitalu w innym województwie, to też mi powiedziała, że to już fla zusu ślad, że nie siedzę w domu...I tak mnie straszy na każdej wizycie, czy jestem u niej na nfz czy prywatnie.. A na wizycie ok bobo 10 +4 , wszystko ok🥰

Dziewczyny a jak wasi lekarze na nfz, bo moja to mnie tak wkurza, że zaczynam myśleć nad zmianą! Ustaliła mi termin następnej wizyty, na dzień w którym będę jeszcze na wyjeździe urlopowym...jak poprosiłam o zmianę to powiedziała, że zwolnienie do tego dnia juz poszło w systemie i zresztą powinnam w domu siedzieć jak jestem na zwolnieniu, boo zus kontroluje...obie poprzednie ciaze prowadziłam prywatnie i nie było takich jak a teraz każda wizyta mnie kosztuje nerwy🤨czt wy też nie planujecie nigdzie pojechać na l4? Czy jest tu może ktoś, kto się zna na tych przepisach ? Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi, musiałam die wypadać, bo mi kobita poprostu dzień zniszczyła z rana. Byłam dobę w szpitalu w innym województwie, to też mi powiedziała, że to już fla zusu ślad, że nie siedzę w domu...I tak mnie straszy na każdej wizycie, czy jestem u niej na nfz czy prywatnie.. A na wizycie ok bobo 10 +4 , wszystko ok🥰
No na L4 nie można jechać na urlop. Niby mam że "może chodzić" no ale w razie kontroli to jak wytłumaczyć że się przez tydzień było poza domem?

reklama
No na L4 nie można jechać na urlop. Niby mam że "może chodzić" no ale w razie kontroli to jak wytłumaczyć że się przez tydzień było poza domem?
prawda, z tego co obserwuje najczęściej są kontrolowane ciężarne prowadzące własną działalność. Jakaś plaga wśród znajomych, potrafią przychodzić po kilka razy w ciągu ciąży 🫤

Do góry