reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2023

Dziewczynki kupiłam ten detektor 😁 no powiem wam jestem zachwycona . Dwa razy udało mi się znaleźć serduszko i niby pierw było 130 a później 116 mi pokazało ale jest za wcześnie faktycznie co się nakombinowalam to moje haha 🤣
A od którego tygodnia to działa? W sensie od którego wykrywa? A i w zasadzie to nie szkodzi? Bo czytałam ze jak za czesto to właśnie nie dobrze.

reklama
Sezon wakacyjny, właśnie jesteśmy na Węgrzech i się zastanawiam jak to z tym opalaniem jest, internet podaje żeby się nie opalać szczególnie w pierwszym trymestrze bo promieniowanie zaburza przyswajanie kwasu foliowego. Staram się siedzieć w cieniu ale w 100 %nie jestem w stanie wiadomo, spaceruje, zwiedzam i do wody czasem trzeba z synem wejść. Czy któraś z Was była w ciąży w pierwszym trymestrze na wakacjach albo pamięta jak to było i ja u Was wakacje, planujecie urlopy na plażach? My nad Balatonem, jutro wracamy.
Na słońcu mozesz przebywać tylko zebyś się nie opłaca nie wiadomo ile :p o to chodzi, bo jeśli się opalasz to na pewno wyjdą przebarwienia skórne.
Q słońca całkowicie nie unikniesz. :)

Ja też się ciągle wszystkim martwię. Np. tym, że z każdą kolejną wizytą ciąża okazuje się coraz to młodsza, dziwne to wszystko… może w przyszłym tygodniu pójdę do innego lekarza porównać, czy dobrze rośnie… mój lekarz uważa, że do poczęcia doszło 1go czerwca, jak 5go wyszedł mi pozytywny test, a następnego dnia beta ponad 260, więc to niemożliwe. 25 maja były przytulanki, ale ciąża jest młodsza niż ta po wpisaniu do kalkulatora. Niby ciąża to nie matematyka, ale skoro lekarz sam nie potrafi ocenić dobrze daty poczęcia to chyba coś nie tak.
Ale lekarz tez nie będzie umiał dokładnie daty ustalić poczecia... zresztą moim zdaniem to nie jest tak ważne jak właśnie wiek ciąży a że owulacja nie zawsze występuje książkowo to różnie może być. A lekarz może dopiero coś wymierzyć jak już jest widoczny zarodek 🤷‍♀️

Ale lekarz tez nie będzie umiał dokładnie daty ustalić poczecia... zresztą moim zdaniem to nie jest tak ważne jak właśnie wiek ciąży a że owulacja nie zawsze występuje książkowo to różnie może być. A lekarz może dopiero coś wymierzyć jak już jest widoczny zarodek 🤷‍♀️
Niby tak, ale martwi mnie to, że zamiast osiągnąć rozmiar adekwatny do 9 dni wzrostu, urósł tak jakby 6 dni :(

Niby tak, ale martwi mnie to, że zamiast osiągnąć rozmiar adekwatny do 9 dni wzrostu, urósł tak jakby 6 dni :(
Nie masz co się martwić. Musisz być pozytywnie nastawiona. Stres dobrze nie wpływa na Ciebie w ciąży. Musisz myśleć za dwoje teraz. Najwidoczniej ciąża jest młodsza po prostu. Na początku zarodek bardzo szybko rośnie. Mi z miesiączki wychodził 8 tydzień a z usg w poniedziałek teraz byłam i wyszedl 7 tydzień.

Chociaz i ja sama się stresuje, ale staram się jak najmniej bo to szkodzi fasolce. Czekam na następną wizytę jak na szpilkach. Bo poprzednim razem właśnie gdzieś w tym czasie się dowiedzialam ze ciąża obumarla. I gdzieś tam z tyłu głowy strach jest🥲

Dziewczynki kupiłam ten detektor 😁 no powiem wam jestem zachwycona . Dwa razy udało mi się znaleźć serduszko i niby pierw było 130 a później 116 mi pokazało ale jest za wcześnie faktycznie co się nakombinowalam to moje haha 🤣
Ja też dziś kupiłam detektor. Uzywany za 130 z żelem :) dojadę do domu to będziemy próbować.

Poinformowalyscie już o ciąży najbliższa rodzine ? :) u mnie dziś 8 tydzień i 5 dzień. A jak ze starszym rodzeństwem.. mam 4 latke w domu, zastanawiam się kiedy będzie odpowiedni moment

reklama
Poinformowalyscie już o ciąży najbliższa rodzine ? :) u mnie dziś 8 tydzień i 5 dzień. A jak ze starszym rodzeństwem.. mam 4 latke w domu, zastanawiam się kiedy będzie odpowiedni moment
Wiedza tylko moje 3 przyjaciółki i pracodawcą.. córki też nie wiedzą, tatą , przyszli teście też nie... jakoś czekam do 20 tygodnia, dla mnie za wcześnie, boję się jakoś tak wcześnie mówić.

Do góry