reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja też się ciągle wszystkim martwię. Np. tym, że z każdą kolejną wizytą ciąża okazuje się coraz to młodsza, dziwne to wszystko… może w przyszłym tygodniu pójdę do innego lekarza porównać, czy dobrze rośnie… mój lekarz uważa, że do poczęcia doszło 1go czerwca, jak 5go wyszedł mi pozytywny test, a następnego dnia beta ponad 260, więc to niemożliwe. 25 maja były przytulanki, ale ciąża jest młodsza niż ta po wpisaniu do kalkulatora. Niby ciąża to nie matematyka, ale skoro lekarz sam nie potrafi ocenić dobrze daty poczęcia to chyba coś nie tak.
No to faktycznie coś jest nie tak . Ja np zapisuje sobie w kalendarzu i wiem ze 7-8 doszło do poczęcia . Ale wiadomo plemniki mogą podobno żyć 7 dni wiec liczę ze 9 doszło i tak mi tez wychodzi z usg

reklama
A od którego tygodnia to działa? W sensie od którego wykrywa? A i w zasadzie to nie szkodzi? Bo czytałam ze jak za czesto to właśnie nie dobrze.
Tutaj na tym sprzęcie pisze ze od 16 tygodnia . Ale na internecie na innych ze o 12 tygodnia już słychać . Raczej nie tak samo jak usg . Czytałam artykuł ze to nie ma wpływu żadnego ze usg można robić kiedy się tylko podoba .

Poinformowalyscie już o ciąży najbliższa rodzine ? :) u mnie dziś 8 tydzień i 5 dzień. A jak ze starszym rodzeństwem.. mam 4 latke w domu, zastanawiam się kiedy będzie odpowiedni moment
Moja córka wiedziała praktycznie pierwsza 😀 ale ma 9 lat . W szkole zaraz wszystkim opowiedziała 😀 nie umie dotrzymać tajemnic

Poinformowalyscie już o ciąży najbliższa rodzine ? :) u mnie dziś 8 tydzień i 5 dzień. A jak ze starszym rodzeństwem.. mam 4 latke w domu, zastanawiam się kiedy będzie odpowiedni moment
My jeszcze nikomu nie mówiliśmy, nawet rodzicom. Czekamy do ok 12 tygodnia, może do prenatalnych. Po prostu się boimy bo do tej ciąży droga była długa i wyboista. Ale czy nie wyda się jeszcze przez miesiąc, tym bardziej że mieszkamy razem, to nie wiem :p miesiąc się już udało to i może drugi się uda siedzieć cicho :p do tej pory było łatwo,bo do nas samych to nie docierało ;)
Jakbym miała pewność że wszystko będzie dobrze, to już bym powiedziała ;)

Hej dziewczyny aleeee nasmarowałyście 😁🤣
Ja dziś miałam wizytę według om 8+1 czyli według lekarza zaczął się 9 tydzień 😁
Pań doktor na NFZ założył dzis kartę ciąży,badania robilam w zeszłym tygodniu więc wszystko już wpisał do karty ciąży.
Kolejna wizyta u niego 5 sierpnia wcześniej dal skierowanie na usg między 11 a 14 tyg chciał wypisywać na prenatalne ale powiedziałam że nie zamierzam ich robić i później się denerwować. Zgodnie z mężem stwierdziliśmy że jeśli na badaniach by wyszło że groszek ma ZD to i tak nie bedziemy mieli na to wpływu i nic nie zdziałamy a jeśli mam się denerwować całą ciążę to absolutnie jest mi to nie potrzebne.
We wtorek mam wizytę prywatną u mojego doktora więc pewnie też zrobi mi usg i porównam nfz z prywatnym😁
Witam nowe przyszłe mamusie i życzę każdej z was nuuuuudnej ciąży 😁

Cześć! Nazywam się Ewa. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w 8 tygodniu ciąży. Szczerze, nawet nie podejrzewałam do samej dzisiejszej wizyty u ginekologa, że w niej jestem, bo miałam wcześniej przeboje zdrowotne. Mam 7-letnią córkę. Dwa lata temu zdiagnozowano i wycięto obustronny nowotwór- potworniaka, przez co straciłam prawy jajnik a z lewego została mi tylko część. Miesiączki od zawsze miałam nieregularne, więc nawet nie było krzty podejrzenia, że mogę być w ciąży. Mogę śmiało stwierdzić, że to mój mały cud a mąż jest wniebowzięty. Życzę wszystkim zdrowia i sił w te upalne dni!

reklama
Hej dziewczyny aleeee nasmarowałyście 😁🤣
Ja dziś miałam wizytę według om 8+1 czyli według lekarza zaczął się 9 tydzień 😁
Pań doktor na NFZ założył dzis kartę ciąży,badania robilam w zeszłym tygodniu więc wszystko już wpisał do karty ciąży.
Kolejna wizyta u niego 5 sierpnia wcześniej dal skierowanie na usg między 11 a 14 tyg chciał wypisywać na prenatalne ale powiedziałam że nie zamierzam ich robić i później się denerwować. Zgodnie z mężem stwierdziliśmy że jeśli na badaniach by wyszło że groszek ma ZD to i tak nie bedziemy mieli na to wpływu i nic nie zdziałamy a jeśli mam się denerwować całą ciążę to absolutnie jest mi to nie potrzebne.
We wtorek mam wizytę prywatną u mojego doktora więc pewnie też zrobi mi usg i porównam nfz z prywatnym😁
Witam nowe przyszłe mamusie i życzę każdej z was nuuuuudnej ciąży 😁
Prenatalne ukazują nie tylko ZD, ale np. ewentualne wady serduszka itp. O ile na ZD nic się nie poradzi, to na inne schorzenia są operacje już nawet w brzuchu mamy. Im wcześniej się o nich wie, tym lepiej można się przygotować na leczenie już po porodzie
Oczywiście Wasz wybór też jest ok, znam wiele osób, które nie robiły. Ja mimo wszystko chciałabym wiedzieć

Do góry