reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Też mam tak czasami ..

Ja wczoraj pytałam dr czemu tak go dużo. Powiedziała że to normalne żeby się nie przejmować... I też ciągle latam i sprawdzam czy to nie plamienie /krwawienie. 🙈🙈
U każdej ten sluz jest inny. I inna ilość. Także to nie ma co się porównywać z nikim. A nie każde krwawienie czy plamienie zwiastuje coś złego. Ja na ten przykład nie miałam nic niepokojącego a w 8 tygodniu serce przestało bić, gdyby nie usg to bym nie wiedziała 🤷‍♀️ a w poprzedni weekend miałam lekkie rozowe plamienie. Pojechałam na pogotowie i lekarz nic nie widział. Także najgorsze co można zrobić to panikować i się stresowac

reklama
U każdej ten sluz jest inny. I inna ilość. Także to nie ma co się porównywać z nikim. A nie każde krwawienie czy plamienie zwiastuje coś złego. Ja na ten przykład nie miałam nic niepokojącego a w 8 tygodniu serce przestało bić, gdyby nie usg to bym nie wiedziała 🤷‍♀️ a w poprzedni weekend miałam lekkie rozowe plamienie. Pojechałam na pogotowie i lekarz nic nie widział. Także najgorsze co można zrobić to panikować i się stresowac
Moja pierwsza ciaza tez obumarła beż żadnych objawów, druga ciaza w 12 tygodniu krwotok - pół roku w szpitalu ale córka urodzona w 38 Tyg po pół roku leżenia w szpitalu. 3 ciaza bóle nospa i bach krwotok . Także różnie bywa. Trzeba być dobrej myśli. Ale czasami nachodzą pesymistyczne myśli. Trzeba zająć czymś głowę 😁😁😁

Moja pierwsza ciaza tez obumarła beż żadnych objawów, druga ciaza w 12 tygodniu krwotok - pół roku w szpitalu ale córka urodzona w 38 Tyg po pół roku leżenia w szpitalu. 3 ciaza bóle nospa i bach krwotok . Także różnie bywa. Trzeba być dobrej myśli. Ale czasami nachodzą pesymistyczne myśli. Trzeba zająć
Moja kuzynka np. Krwotok, juz myslala ze to koniec a to tylko albo aż krwiak ale nie zagrażający dziecku, wchłonął się, za 2 miesiące urodzi dziewczynkę zdrowa. Także każda sytuacja jest inna. Nie ma co porównywać. No mi właśnie czasem ciężko głowę zająć czymś, siedzę ciągle w domu, jestem za granicą, tylko z mężem, nie mam tu znajomych za wiele, tych co mam to pracują to nie mają czasu a siedząc w domu można zwariować...

Moja kuzynka np. Krwotok, juz myslala ze to koniec a to tylko albo aż krwiak ale nie zagrażający dziecku, wchłonął się, za 2 miesiące urodzi dziewczynkę zdrowa. Także każda sytuacja jest inna. Nie ma co porównywać. No mi właśnie czasem ciężko głowę zająć czymś, siedzę ciągle w domu, jestem za granicą, tylko z mężem, nie mam tu znajomych za wiele, tych co mam to pracują to nie mają czasu a siedząc w domu można zwariować...
Ja się na wies przeprowadziłam i siedzę sama całymi dniami bo luby w pracy . Coreczki trochę z nami trochę że swoim tatą. Na wsi nikogo nie znam więc często jeżdżę xo Łodzi na swoje stare osiedle.

Uff doczytałam do końca. Z tym śluzem to tez ciągle latam i sprawdzam! Byłam wczoraj ba usg, 2cm człowieczka z sercem bijącym 160. Lekarka mówi że w normie. I teraz mówiła że to tylko metodą jakąś mierzenia na obrazie a nie słuchania bo uważa się że może szkodzić. 9+3 mam wg aplikacji a wg usg 8+3. I byłam taka zaaferowana ze nawet nie poprosiłam o zdjęcie tego usg tylko poszłam... 😂 teraz muszę czekać do 25 lipca na kolejną wizytę...

teraz mają 6 i 4. Początki były ciężkie, ciaza jedną po drugiej trochę mnie obciążyła, też szybko było u mniem widać brzuszek, tak jak u dziewczyn. Bolały mnie plecy + nudności, więc starszym roczniakiem pomagały mi po pracy opiekować się babcie, nawet wozek pchać z nim było mi ciężko. Drugi poród ekspresowy ;) 😉 I się zaczęło. Na początku mąż miał urlop 2 tyg., bo bardzo chcieliśmy sami wszystko ogarniać. Wrocil do pracy a ja się bujałam najpierw z dostawka, ale to nie zdało egzaminu, kupiłam wozrk tramwaj- też nie dla mnie, za ciezki i koniec końców mieliśmy emmaljunge a na nią nasadzane specjalne siedzisko dla starszaka( siedział nad siostrą, ana była na dole w spacerówce na plasko). Dzięki temu całe dnie od wiosny poza domem :) brałam prowiant dla starszego, młodsza KP I tak zleciało. Dużo jeździliśmy z dziećmi na weekendy i wakacje. Wydaje mi się, że przez to, że nie było wyjścia super sie zorganizowaliśmy w tamtym czasie. Ja byłam zmęczona i chuda jak patyk, ale bardzo szczęśliwa. Syn poszedł do przedszkola dopiero jak miał 3 lata, a córka pos opiekę babci jak miała 2. Nie jestem fanką żłobków + uważam, że ten czas się już nigdy nie powtórzy i to yla moja decyzja, aby być z nimi w domu 🥰rozumiem Wasze rozterki, też się bałam a nie było wcale tak strasznie. Normalne życie pełne pampersów i zamieszania. Fakt, całe szczęście, że drugie było spokojne, dużo spało. Pierwsze do dziś roznosi;) teraz są mega zaradni, bawią się razem, kłócą i jest wesoło. Po czasie uważam, że odczekanie chociaż do momentu aż to starsze bedzue już miało 3 lata hest rozsądne, bo starszak idzie do przedszkola a mama ma chwilę dla drugiego i na sprzątanie, bo to, że żyliśmy w ciągłym bałaganie to też jest fakt. Teraz cieszę się na 3 , bo chciałabym właśnie mieć ten czas dla niego, kiedy starsi będą w przedszkolu.
Super! Dzięki za odpowiedź ❤

Dziewczynki kupiłam ten detektor 😁 no powiem wam jestem zachwycona . Dwa razy udało mi się znaleźć serduszko i niby pierw było 130 a później 116 mi pokazało ale jest za wcześnie faktycznie co się nakombinowalam to moje haha 🤣

reklama
Sezon wakacyjny, właśnie jesteśmy na Węgrzech i się zastanawiam jak to z tym opalaniem jest, internet podaje żeby się nie opalać szczególnie w pierwszym trymestrze bo promieniowanie zaburza przyswajanie kwasu foliowego. Staram się siedzieć w cieniu ale w 100 %nie jestem w stanie wiadomo, spaceruje, zwiedzam i do wody czasem trzeba z synem wejść. Czy któraś z Was była w ciąży w pierwszym trymestrze na wakacjach albo pamięta jak to było i ja u Was wakacje, planujecie urlopy na plażach? My nad Balatonem, jutro wracamy.

Do góry