reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ogólnie dużo się tu mówi i pisze o poronieniach po 10 tyg . Kochane jeśli się martwicie to warto kupić detektor tętna płodu ja mam zamiar kupić . Podobno od 12 tygodnia już słychać :) i jak patrzyłam najtańsze kosztują około 60 zł :) to nie dużo
Używałam w poprzedniej ciąży. Słychać już wcześniej, ale trzeba się naszukać, bo ucieka po brzuchu ;) Ja nie kupiłam, a wypożyczyłam online i w sumie wypożyczyłam na 3 miesiące, choć chciałam tylko na miesiąc. I teraz jeśli wszystko będzie ok, to kupię po prostu.

reklama
Używałam w poprzedniej ciąży. Słychać już wcześniej, ale trzeba się naszukać, bo ucieka po brzuchu ;) Ja nie kupiłam, a wypożyczyłam online i w sumie wypożyczyłam na 3 miesiące, choć chciałam tylko na miesiąc. I teraz jeśli wszystko będzie ok, to kupię po prostu.
Myślisz że już warto zamówić? Wchodzę w 10 tydzień. 6 lipca mam kolejna wizytę więc to będzie 10+2.

Ja już po USG. Dobra wiadomość pojawił się zarodek ( wielkość odpowiada 6tc). Zła wiadomość : tętno jest słabe 47 i p. Dr powiedziała że rokowania tez są słabe. Za tydzień kontrola. Ale chyba muszę zacząć nastawiać się na najgorsze.
To identycznie jak u mnie. Tylko u mnie to już drugi raz...

@MaGdaLenAx94 - trzymam kciuku, żeby tym razem wszystko było dobrze <3

Dziewczyny - kiedy lekarze zaczynają robić USG przez powłoki brzuszne? Bo mój mąż bardzo by chciał zobaczyć fasolkę, ale na wizytę z USG dopochwowym zdecydowanie nie jest gotowy 🤪
(nie chce patrzeć jak jakiś inny chłop będzie tam coś majstrował o_O😂 )

Ja dziś na wizytę serduszkową, ale jestem dziwnie bardzo spokojna ;) Juz przed poprzednią się nastresowałam wystarczająco...
trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści :)
Ja w pierwszej ciąży koło 10 tygodnia miałam usg przez brzuch.

Po wizycie aktualizacja terminu - jednak 6+3 i termin na 19.02, jest serduszko, 145/min ❤️ Ale martwi mnie rozjazd aż 9 dni od terminu miesiączki. I trzy dni od poprzedniego usg. Może lekarz źle wcześniej zmierzył, no ale stresa złapałam… W poronionej ciąży miałam takie rozjazdy… czy któraś tak miała i było wszystko ok?

Po wizycie aktualizacja terminu - jednak 6+3 i termin na 19.02, jest serduszko, 145/min ❤️ Ale martwi mnie rozjazd aż 9 dni od terminu miesiączki. I trzy dni od poprzedniego usg. Może lekarz źle wcześniej zmierzył, no ale stresa złapałam… W poronionej ciąży miałam takie rozjazdy… czy któraś tak miała i było wszystko ok?
Gratuluje ❤❤❤ zdjęcie jakieś masz ?
Ja w poprzedniej ciąży miałam 6 dni różnicy między om a usg a teraz córeczka ma 6.5 roku. Takze nic sie nie martw. Teraz wychodzi mi równiutko a nawet 2 dni starsza ciaza niż om.

reklama
Jest ponad centymetr człowieczka z bijącym sercem ❤️🥰 🥹🥹 7+3, termin na 12.02 czyli wszystko dokładnie tak, jak sobie wyliczyłam sama na początku z owulacji ;) z ostatnia miesiączka mam tygodniowy rozjazd, ale mam cykle 33 i więcej i wiedziałam że standardowe liczenie nie ma sensu w moim przypadku ;)
Sorki za paluch na zdjęciu ale robiłam na szybko dla męża :p wiecie, trzeba było dokładnie pokazać 😅
Mąż przeszczęśliwy, siedział jak na szpilkach te dwa tygodnie, bo bał się czy maluch sie pojawi.
Kolejna wizyta za 4tyg 🤯 dobrze że mam pakiet w Medicover, polecę jeszcze raz w międzyczasie 😅

Załączniki

• signal-2022-06-29-13-35-23-092.jpg
    signal-2022-06-29-13-35-23-092.jpg
    84,1 KB · Wyświetleń: 87
Do góry