reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ja już po USG. Dobra wiadomość pojawił się zarodek ( wielkość odpowiada 6tc). Zła wiadomość : tętno jest słabe 47 i p. Dr powiedziała że rokowania tez są słabe. Za tydzień kontrola. Ale chyba muszę zacząć nastawiać się na najgorsze.
Hmmm ale 6 tydzień to początek bijącego serduszka wiec czytałam ze na początku jest słabe a później się rozkręca . Mam nadzieje ze się rozkręci i trzymam kciuki :)

reklama
Jeśli się nie mylę to od 10tc jest przez brzuszek. Ja idę w 12tc i idę z narzeczonym bo już lekarz powiedział, że będzie przez brzuszek 😊 ibedziemy mogli posłuchać serduszko, bo dopochwowo nie powinno się słuchać żeby nir zaszkodzić dzidzi- tak mi tłumaczył.
Ja idę w poniedziałek do lekarza i zdam wam relacje jak mi zrobił usg 😀 no to już 10 tydzień będzie

Ja już po USG. Dobra wiadomość pojawił się zarodek ( wielkość odpowiada 6tc). Zła wiadomość : tętno jest słabe 47 i p. Dr powiedziała że rokowania tez są słabe. Za tydzień kontrola. Ale chyba muszę zacząć nastawiać się na najgorsze.
Trzymamy kciuki, będzie dobrze na pewno! Może tego dnia akurat dopiero zaczynało swoją pracę i się rozkręci. Trzeba być do rej myśli, pamiętaj 😊🤗

Dziewczyny kiedy się u was rozkręciły mdłości ? Ja jestem 6+2 i zastanawiam się czy mnie to ominie 😄bo poprzednie dwie ciąże strasznie się męczyłam, z córką bardziej, z synem trochę mniej ale jednak się męczyłam, a tu jeszcze nic 😄😄😄

Gratuluje <3

Jeny, o czym można rozmawiać 2h przez telefon z rodziną męża ? :D Fajnie, że macie dobry kontakt :)
Ja po 11 latach związku, a 7 po ślubie - nie mam nawet numeru telefonu do teściów :D oni zapewne by chcieli sobie urządzać rodzinne pogaduszki, ale ja zdecydowanie nie nadaję na ich falach a każde spotkanie to maska z uśmiechem na twarzy :p
Ja też niechętnie rozmawiam z teściami, było kilka spięć, bo mnie traktowali jako przelotny związek ich syna i generalnie kontakt jest średni. Wcale nie ubolewam. Żałuję, że nie mieszkamy w innym mieście ;)

Ciekawe czy podczas wizyty jutro będzie coś widać. 5+4 bedzie chyba, wiem, że wcześnie, ale chciałabym choć zobaczyć czy wszystko jest tam, gdzie powinno. Jak nie jest, to lepiej teraz wiedzieć. W niedzielę mam dzwonić do innego lekarza, żeby umówić termin wizyty, bo to u niego chyba będę chciała prowadzić ciążę. Betę robiłam 3 razy, najchętniej bym jeszcze dwa razy zrobiła, ale kasy szkoda ;)

Hello. Witam się wakacyjnie. Nie odzywałam się bo urlop mam i jakoś nie było okazji zajrzeć na forum. Codziennie męczą mnie mdłosci, ale do wytrzymania. Piersi tez bolą. U mnie dziś 6t1d a wizyta dopiero 12.07. Denerwuje się czy wszystko będzie ok.
Co do teściowej to też mam Super! Myślę że więcej ze mną rozmawia niż z moim mężem. Spoko babka, nie wtraca się a dużo pomaga jak poprosimy. Ale o ciąży jeszcze nie wie, bo trochę się boimy mówić po poronieniu w 15 tygodniu.. 😞
A co się stało, że w 15 tygodniu? :(

reklama
A co się stało, że w 15 tygodniu? :(
W 13 t3d na prenatalnych wszystko było ok. Poszłam na wizytę pod koniec 15 tygodnia i serce nie biło. Miałam wywoływane poronienie bo nie miałam żadnych objawów. Niestety nie było przyczyny konkretnej. I lekarze też nie drazyli, bo poprzednie ciąże były zdrowe i donoszone. Mam nadzieję ze teraz też będzie ok.

Do góry