reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

@MaGdaLenAx94 - trzymam kciuku, żeby tym razem wszystko było dobrze <3

Dziewczyny - kiedy lekarze zaczynają robić USG przez powłoki brzuszne? Bo mój mąż bardzo by chciał zobaczyć fasolkę, ale na wizytę z USG dopochwowym zdecydowanie nie jest gotowy 🤪
(nie chce patrzeć jak jakiś inny chłop będzie tam coś majstrował o_O😂 )

Ja dziś na wizytę serduszkową, ale jestem dziwnie bardzo spokojna ;) Juz przed poprzednią się nastresowałam wystarczająco...
A to nie zależy od pacjentki? W sensie ilości tłuszczyku? Siostra mojego partnera jest chuda jak patyk, i właśnie była zdziwiona, że mnie badali dopochwowo, bo ona na tym etapie już miała przez brzuszek. U mnie by tak nic nie zobaczyli 🤣

reklama
. Serducho mocno i szybko bije :) (...)
Oczywiście teraz już nie dałam rady partnera radości ostudzić i wisiałam dwie godziny na telefonie gadając podekscytowana z jego rodzinką 🥰💕🦄
Gratuluje <3

Jeny, o czym można rozmawiać 2h przez telefon z rodziną męża ? :D Fajnie, że macie dobry kontakt :)
Ja po 11 latach związku, a 7 po ślubie - nie mam nawet numeru telefonu do teściów :D oni zapewne by chcieli sobie urządzać rodzinne pogaduszki, ale ja zdecydowanie nie nadaję na ich falach a każde spotkanie to maska z uśmiechem na twarzy :p

Dziewczyny - kiedy lekarze zaczynają robić USG przez powłoki brzuszne? Bo mój mąż bardzo by chciał zobaczyć fasolkę, ale na wizytę z USG dopochwowym zdecydowanie nie jest gotowy 🤪

Ja dziś na wizytę serduszkową, ale jestem dziwnie bardzo spokojna ;) Juz przed poprzednią się nastresowałam wystarczająco...
Przez powłoki brzuszne zazwyczaj dopiero usg prenatalne, czyli 11-14tc

A to nie zależy od pacjentki? W sensie ilości tłuszczyku? Siostra mojego partnera jest chuda jak patyk, i właśnie była zdziwiona, że mnie badali dopochwowo, bo ona na tym etapie już miała przez brzuszek. U mnie by tak nic nie zobaczyli 🤣
Ja jestem chuda jak szkapa, 41kg i przez brzuch miałam dopiero na prenatalnych 🤷🏼‍♀️ Pewnie sprzęt i lekarz też ma znaczenie 😂

Czekamy na wieści:) na którą masz ?
Też się zastanawiam jak z usg przez brzuszek bo moj by chciał zobaczyć fikajacego czlowieczka 😊😊😊

Gratuluje <3

Jeny, o czym można rozmawiać 2h przez telefon z rodziną męża ? :D Fajnie, że macie dobry kontakt :)
Ja po 11 latach związku, a 7 po ślubie - nie mam nawet numeru telefonu do teściów :D oni zapewne by chcieli sobie urządzać rodzinne pogaduszki, ale ja zdecydowanie nie nadaję na ich falach a każde spotkanie to maska z uśmiechem na twarzy :p
Ja z była teściowa potrafiłam o wszystkim rozmawiać. Jak miałam popołudnie to przed pracą na kawkę i ciasto podjeżdżałam 😂😂 w sumie dużo pomagali przy córeczkach i byli na bieżąco co u nas. Wakacje , grzyby , wycieczki to często wszystko razem. 😊😊😊

Gratuluje <3

Wszystko i nic, czy naturalny czy cesarka, czy chusta, jakie pieluchy, pomysły co nam kupić. I takie ogólne o jeeezu ale fajne, wezmę Cię odwiedzę w szpitalu a może potem pojadę by w domu nie przeszkadzać. Też musiałam relacjonować jak się zorientowałam, jak się czuję, jak meble poprzestawiamy xD Specjalnie bez znaków przestankowych :D takie tempo rozmowy. Już chcą wpadać na jeden dzień, a to 600km jest! Na szczęście jego rodzinka jest bardzo podobna do mojej, więc się tylko cieszę jak nas odwiedzają. Chociaż czasem jest to męczące, gdy siedzą ponad tydzień, ale gdy już pojadą to tak żal, pusto i cicho się robi. Mam sporego farta w życiu. Chociaż może to też dlatego, że nauczyłam się doceniać drobne sytuacje. Długo byłam w związku który podchodził pod przemoc psychiczną. No i też rozmawialiśmy trochę o tym, co teraz muszę zostawić za sobą. Jak tylko zobaczyłam 2 kreski to zdecydowałam się sprzedać mojego konia. W planach miałam ją wydzierżawić pewnej rodzince, bo ma uszkodzone plecy przez poprzednich właścicieli i może nosić tylko lekkich jeźdźców. Ja do takich nie należę, ale w tej sytuacji stwierdziłam, że lepiej żeby nie przepuściła okazji otrzymania wspaniałego domu. A i lepiej dla mnie by nie wydawać na jej utrzymanie, skoro i tak nie mogę na niej jeździć, nie tylko w ciąży, ale i w ogóle. Nie mogłabym się nią teraz odpowiednio zająć. I też teraz mi trudno znaleźć sobie zajęcie. Codziennie w stajni spędzałam 4-5 godzin. Na szczęście znajomi koniarze mnie wyciągają na spacerki :)

Hello. Witam się wakacyjnie. Nie odzywałam się bo urlop mam i jakoś nie było okazji zajrzeć na forum. Codziennie męczą mnie mdłosci, ale do wytrzymania. Piersi tez bolą. U mnie dziś 6t1d a wizyta dopiero 12.07. Denerwuje się czy wszystko będzie ok.
Co do teściowej to też mam Super! Myślę że więcej ze mną rozmawia niż z moim mężem. Spoko babka, nie wtraca się a dużo pomaga jak poprosimy. Ale o ciąży jeszcze nie wie, bo trochę się boimy mówić po poronieniu w 15 tygodniu.. 😞

Ja już po USG. Dobra wiadomość pojawił się zarodek ( wielkość odpowiada 6tc). Zła wiadomość : tętno jest słabe 47 i p. Dr powiedziała że rokowania tez są słabe. Za tydzień kontrola. Ale chyba muszę zacząć nastawiać się na najgorsze.

reklama

Jeśli się nie mylę to od 10tc jest przez brzuszek. Ja idę w 12tc i idę z narzeczonym bo już lekarz powiedział, że będzie przez brzuszek 😊 ibedziemy mogli posłuchać serduszko, bo dopochwowo nie powinno się słuchać żeby nir zaszkodzić dzidzi- tak mi tłumaczył.

Do góry