reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Nie ma jeszcze wątku na marzec więc mam nadzieje, że mnie przygarniecie na luty :) mam termin na 5.03 z moich obliczeń z dzisiaj :) termin @ był w niedziele, dzisiaj dwa pozytywne testy i beta 486 :)
Objawy póki co takie jak na miesiączkę 🙈
Mam ginekologa w przyszły piątek nie wiem czy to nie za wcześnie ale wizytę miałam omówiona dwa miesiące temu z innego powodu więc pójdę i zobaczymy :)

Nie ma jeszcze wątku na marzec więc mam nadzieje, że mnie przygarniecie na luty :) mam termin na 5.03 z moich obliczeń z dzisiaj :) termin @ był w niedziele, dzisiaj dwa pozytywne testy i beta 486 :)
Mam ginekologa w przyszły piątek nie wiem czy to nie za wcześnie ale wizytę miałam omówiona dwa miesiące temu z innego powodu więc pójdę i zobaczymy :)
Jest wątek ;)

Ja po teście poszłam na drugi dzień aby lekarz potwierdził ciąże 😁

Też, tak szybko szłam, wcale się nie dziwię 🥰
A ja się niepotrzebnie stresowałam. Mam idealny 7 tydzień. Wg usg wręcz 6+5. Serducho mocno i szybko bije :) Ginka skierowała na prenatalne do innego lekarza za 5-7 tygodni, bo nie ma sprzętu. I jeśli nie będzie nic źle widzimy się za 7-9tygodni. Tylko zwracała uwagę na wagę. Nic innego jej nie martwiło. Nawet ta niedokrwistość nie jest taka duża. Tylko suplementacja. I dała mi zielone światło na pracę z końmi z ziemi, więc nie musze do końca z pasji rezygnować. I jeszcze na wodny areobik się mogę zapisać i normalnie trzymać wysoką aktywność fizyczną jak przed ciążą. Tylko nie z grzbietu już 😢
Oczywiście teraz już nie dałam rady partnera radości ostudzić i wisiałam dwie godziny na telefonie gadając podekscytowana z jego rodzinką 🥰💕🦄

Witam jestem tu nowa, mam na imię Magda i mam 28 lat, obecnie jestem w 6tc 5d, to moja dryga ciąża, pierwszą poroniłam niestety w 8 tygodniu, teraz wszystko wygląda dobrze, serduszko bije, miałam lekkie plamienia rozowe w tamtym tygodniu ale lekarz nic nie widzial, dostałam magnez I progesteron prewencyjnie, za 2 tygodnie następna wizyta, przełomową bo będzie to 8 tydzień więc mocno liczę że będzie wszystko jak powinno być:) termin mam na 16 luty

reklama
@MaGdaLenAx94 - trzymam kciuku, żeby tym razem wszystko było dobrze <3

Dziewczyny - kiedy lekarze zaczynają robić USG przez powłoki brzuszne? Bo mój mąż bardzo by chciał zobaczyć fasolkę, ale na wizytę z USG dopochwowym zdecydowanie nie jest gotowy 🤪
(nie chce patrzeć jak jakiś inny chłop będzie tam coś majstrował o_O😂 )

Ja dziś na wizytę serduszkową, ale jestem dziwnie bardzo spokojna ;) Juz przed poprzednią się nastresowałam wystarczająco...

Do góry